The good old Jack!Deşi este una dintre cele mai valoroase mărci de băuturi alcoolice din lume, Jack Daniel's prepară whiskey într-o distilerie veche de 147 de ani, situată în Lynchburg Tennessee, care face parte din locurile istorice „oficiale" ale SUA.
Aceasta este atât de veche încât vizitatorii sunt, de multe ori, îngrijoraţi de faptul că sunt într-o clădire fierbinte şi asurzitoare, aşteptându-se să explodeze, spun cei de la BusinessInsider, care au vizitat distileria.
„Fabrica" Jack Daniel's se întinde pe 1.700 de acri (aproape 690 de hectare) şi are 435 de angajaţi care îmbuteliază whiskey-ul în 119 milioane de sticle pe an.
Compania, Brown-Forman Corp, a anunţat extinderea distileriei pentru a face faţă cererii în creştere, investiţia ridicându-se la peste 100 de milioane de dolari. Prin această investiţie, producţia şi capacitatea de depozitare va creşte cu 20%, fără a afecta peisajul.
Distileria a fost construită acum aproape 150 de ani de Jasper Newton. „Jack" Daniel a fugit de acasă şi a început să producă whiskey cu un pastor luteran. Avea numai şapte ani.
„Oamenii au început să vorbească despre preotul, care îl slujea pe Dumnezeu duminica, iar de luni începea să producă alcool. Pentru a nu-şi supăra enoriaşii, pastorul a vândut afacerea lui Jack pentru 25 de dolari", spune ghidul.
Distileria Jack Daniel's este la 90 de minute distanţă de Nashville.
De-a lungul unei zile obişnuite, distileria are circa 1.300 de vizitatori.
Cuptorul este greu de ratat. Cărbunele de arţar pentru whiskey este produs la faţa locului.
Stive de lemn de arţar de zahăr sunt „tratate" cu Jack Daniel's Old. No. 7 şi apoi aprinse în cuptor. Temparatura atinge 1.000 de grade Celsius, şi oţelul poate fi călit aici.
Apa necesară pentru prepararea whiskey-ului provine dintr-un izvor propriu, din „curtea" distileriei. Combinația de rocă elimină fierul din apă, ceea ce dă băuturii o culoare şi un gust deosebit. Apa este mereu rece, iar izvorul este motivul pentru care distileria este amplasată în Lynchburg.
În biroul lui Jack Daniel este un seif, care i-a adus moartea. Într-o dimineaţă, când încerca să ia acte din acesta, nu şi-a mai amintit cifrul şi, enervat, l-a lovit cu piciorul până când s-a rănit. Medicii i-au amputat piciorul, care se infectase. Din cauza acestei răni, Jack a murit la 61 ani.
Principalele ingrediente ale Jack Daniel's Tennessee Whiskey.Porumbul galben este ingredientul principal, acesta fiind motivul pentru care Jack Daniel's este „Tennessee Whiskey" şi nu scotch.
Distileria propriu-zisă este foarte fierbinte. Vaporii de alcool sunt transferaţi prin alambic, unde se răcesc.
Cărbunele de arţar îşi face efectul. Încăperea are o aromă „bună", care începe să semene cu Jack Daniel's. Fiecare picătură trece prin trei metri de cărbune. Gentleman Jack este singurul produs care trece de două ori prin cărbune.
Fiecare butoi, care cântăreşte peste 350 de kilograme, este rostogolit la locul lui. Butoaiele sunt depozitate între 4 şi 7 ani.
Whiskey-ul îşi ia culoarea de la butoiae, care îi dau şi o parte din aromă. Single Barrel Whisky stă la etajele superioare, Jack Daniel's Old No. 7, la cele din mijloc, iar Jack Green Label, în primele etaje.
Comercializarea alcoolului este interzisă în zona unde este amplasată distileria. Totuşi, pot fi achiziţionate sticle „comemorative".
Şi când Sărbătorile de Iarnă se apropie, cei de la Jack Daniel's împodobesc un brad.
-
luni, 3 martie 2014
He good old Jack Daniel's.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu