HIPER ACIDITATEASI PREVENIRE A EI PRIN A LIMENTATIETabel cu pH-ul alimentelor
Foarte A lcaline Mult A lcaline Mijlociu A lcaline Slab A lcalineAlimente
Slab A cide Mijlociu A cide Mult A cide Foarte A cide smochine caise pepene verde stafide, masline mango mere curmale alune pere papaya piersici, nuca de cocos struguri, banane, capsuni citrice, pepene rosu ananas Fructe prune coacazemerisorbanane verzi Gemuridulceturi broccoli ceapa verde, telina sfecla rosie gulii, spanac, usturoi varza cartofi castraveti, salata varza de Bruxelles morcovi Legume rosii spanac gatit bulion de rosii soia boabe mezeluri din soiaLeguminoase
fasole alba, linte branza de soia lapte de soia grau incoltit ovaz Cereale orez brun grau, orez malai, orz paine, patiserie samburi dovleac alune ulei de peste ulei de primula ulei presat la rece defloarea soarelui masline Oleaginoase Seminte ulei rafinat de floarea soarelui, masline nuci arahide prajite lapte de mama Lactate unt, iaurt orez cu lapte lapte de vaca nefiert smantana branzeturicazeina, lapte fiert branza topita inghetata oua de prepelita oua de rata Oua oua de gaina Carne peste carne de miel carne de porc carne de vita, stridii praf de copt condi-mente piper plante Plante
Condimente vanilie muscat pudingjeleuri sare marina otet de mere sulfit Conservante benzoat aspartam sare rafinata otet apa minerala ceaiuri ceai verde Bauturi alcool cafea drojdie,bere melasa Dulciuri miere zaharina zahar, cacao ciocolata Coada soriceluluiCretusca Lemn dulce A swagandaShatavari Spirulina Medicamente anti-inflamatoare anti-histaminic sedative tranchili-zante antibiotice aspirina
FRUCTE A LC A LINE FRUCTE A CIDE mere si cidru
caise,piersici
avocadostruguri
banane coapte
capsunicirese
stafide
curmalesmochine grape-fruit
mangopepeni
nectarine
masline
papaya
pereananas
prunelamai toate conservele, gemuri, dulceturi
fructe zaharisite, glazurate
fructe uscate, conservate cu sulfura
fructe proaspete cu zahar
banane verzi
merisor
masline verzi murate LEGUME A LC A LINE LEGUME A CIDE supe vegetale
asparagus copt
broccoli, conopida
varza rosie si alba
morcovi, rosii,cartofi
anghinare
castraveti
marar
vinete, andive
usturoi, praz, ceapasalata verde,spanac ciupercileguminoase (in afara de alune si linte)
patrunjel, pastarnac
ardei
dovleac, asparagus
ridichi
soia boabe
extract de soia
bostan
nap, sfecla
fasole alba
varza de Brussellinte
rubarbar L A CT A TE A LC A LINE L A CT A TE A CIDE lapte smantanit,kefir, zerlapte proaspat (vaca, capra)
iaurt cu acidophilus unt, smantana, branzeturi
inghetata
lapte fiert, lapte praf PRODUSE DIN C A RNE A LC A LINE PRODUSE DIN C A RNE A CIDE nu sunt toate tipurile de carne de mamifere, pasari, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina albe CERE A LE A LC A LINE CERE A LE A CIDE cereale proaspete,grau incoltit,orz verde produse de patiserie
paine, toate tipurile
prajituri, biscuiti
amidon, aluaturipaste fainoase
galusti
faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale DIVERSE - A LC A LINE DIVERSE - A CIDE ceaiuri de plante, neindulciteproduse din lucernaghimbirdrojdie de bere (calup) ?sare de mare toate bauturile alcoolice
dulciuri,sosuri
cacao, ciocolata
coca-cola, cafearacoritoare sintetice,
sare rafinata, curry,
sifonaditivi alimentari sintetici : arome, coloranti conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum
condimente cu glutamat OLE A GINO A SE A LC A LINE OLE A GINO A SE A CIDE migdale
castane, nuca de cocos toate celelalte fructe oleaginoase si semintele coapte sau prajite OBICEIURI A LC A LINE OBICEIURI A CIDE somnul, relaxarea,sauna, exercitiul fizicbuna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice
somn insuficient
suprasolicitarea, medicamentele
supararea, mania, revolta
miercuri, 17 aprilie 2013
Tabel pH alimente
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu