vineri, 29 martie 2013

Dieta asiatica

Dieta asiatica: 8 principii sanatoase care te ajuta sa slabesti

Dieta asiatica este un model nutritional ideal pentru un stil de viata sanatos, iar acest lucru este certificat de forma fizica excelenta a populatiei tarilor din care ea provine.

Statele precum China, india, Indonezia, Japonia, Thailanda sau Malaezia prezinta cea mai mica rata a bolilor si deceselor cauzate de o nutritie de proasta calitate.

Alimentatia asiatica, bogata in produse vegetale si saraca in alimente de origine animala, te ajuta sa slabesti si sa iti mentii sanatatea si silueta.

Specialistii in nutritie spun ca dieta asiatica intruneste toate recomandarile formulate de stiinta, privind o greutate normala si prevenirea bolilor cronice cauzate de supraponderalitate. Iata ce principii sanatoase promoveaza dieta asiatica si vei vedea ca ea este, intr-adevar, prietena corpului tau.

1. Alimentele vegetale

Preparatele asiatice au la baza alimente vegetale, precum legume, seminte, orez si alte grane, fructe, nuci, produse din soia, uleiuri sanatoase, condimente si ierburi aromatice. Toate acestea furnizeaza micronutrienti care asigura vigoarea organismului pe termen lung, inlaturand predispozitia spre ingrasare, fara sacrificarea aportului nutritional.

2. Raportul zilnic de nutrienti


Dieta asiatica presupune un raport zilnic optim de nutrienti, potrivit terapiei nutritionale traditionale chinezesti. Astfel, proportiile ideale arata cam asa:

legume - 25% cereale - 20%radacinoase - 15% nuci si seminte - 10%proteine animale - 10% fructe - 5%lactate - 5% uleiuri - 5%bauturi - 3% zahar - 2%

3. Grasimi sanatoase


Dieta asiatica contine numai grasimi sanatoase, extrase din uleiul de cocos, palmier sau clei de copac. Ele s-au dovedit a fi prolifice digestiei, pierderii in greutate, sistemului imunitar si abilitatii celulelor de a se regenera.

4. Pestele, aliment de baza


Preparatele tipice dietei asiatice contin multa carne de peste, ceea ce inseamna un aport bogat de grasimi esentiale omega 3, functionalitate optima a sistemului cardiovascular, capacitati mentale superioare, risc minor de depresie si prevenirea bolilor cronice.

5. Abundenta supelor


Supele se regasesc intotdeauna in mesele principale ale dietei asiatice si sunt foarte sanatoase, deoarece induc rapid senzatia de satietate, alimenteaza organismul cu lichide si furnizeaza vitamine si antioxidanti.

6. Consumul sporit de ceai

Ceaiul este nelipsit de la masa asiaticilor, in special cel verde si negru. Aceste bauturi calde ajuta digestia, sunt bogate in antioxidanti care protejeaza celulele corpului, energizeaza si ajuta la arderea grasimilor.

Studiile de specialitate arata ca ceaiul verde si negru contribuie la intarirea sistemului imunitar si asigura prevenirea multor tipuri de cancer.

7. Alimentele din soia


Abundenta alimentelor din soia este un alt secret al dietei asiatice, asigurand aportul zilnic de fitoestrogeni. Acesti compusi reduc in mod considerabil riscul de a dezvolta cancer mamar la femeile aflate la premenopauza si combat simptomele menopauzei, in special bufeurile.

8. Echilibrul mancarurilor

Retetele asiatice se bazeaza de o serie de principii ale echilibrului energetic din mancarea consumata. Astfel, preparatele umede sunt insotite de unele uscate, iar cele moi sunt consumate impreuna cu cele crocante.

Proteinele sunt echilibrate de carbohidrati, dupa aceleasi principii. Inteleptii popoarelor asiatice au transmis din generatie in generatie aceste obiceiuri alimentare care energizeaza, tin glicemia sub control si exclud problemele de greutate pe termen lung!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1