După cum v-am informat deja, duminică după amiază, la Cabinetul Dr. Marin, o echipă din Germania a făcut o prezentare în premieră a două dispozitive medicale de ultimă generaţie, care servesc la diagnosticarea rapidă a afecţiunilor cardiace şi vasculare. Proprietarul acestora, dr. Dieter Cullmann, din Homburg, a venit însoţit de omul de la care a învăţat limba română, dipl. Helmuth Lehrer, din Saarbrucken, jurnalist născut în România, emigrat acum aproape 40 ani, actualmente coordonartor al Centrului de Cardiogoniometrie şi reprezentant al firmei producătoare a amintitelor dispozitive în ţara noastră. Cei doi au fost însoţiţi şi de dipl. Verena Dietrich, director de vânzări al firmei din Jena, singurul producător mondial al acestor aparate. Cele două dispozitive medicale sunt un cardiogoniometru 3D, prin care se poate investiga extrem de rapid funcţiile inimii,
arătând totodată întinderea şi localizarea ischemiei cardiace.
Conectat la un computer, realizează rapid interpretarea datelor, comparea lor cu baza de date şi prezintă imagini şi schiţe medicale destul de uşor de descifrat de personalul specializat, căruia îi uşurează diagnosticarea corectă a eventualelor maladii cardiace. Vascular explorer este al doilea dispozitiv medical prezentat, care are rolul de investigare a parametrilor de funcţionare a sistemului vascular. Cum la membrele inferioare diagnosticările clasice se fac greoi, avantajul aparatului prezentat are posibilitatea ca prin softul său performant, dublat de tehnici neinvazive, să determine în timp foarte scurt disfuncţiile sistemului vascular. În caz de nevoie, pacienţilor li se poate face o diagnosticare coronaroangiografică, uşurând decizia medicului cardiolog de a face o nouă angiografie. Actualmente se lucrează la o variantă portabilă a cardiogoniometrului, care va putea fi folosită şi pe ambulanţe, cu avantajele uşor de bănuit. Datele obţinute de acesta vor putea fi transmise prin telemetrie către clinica sau Centrul de Cardiogoniometrie, pentru a fi analizate de către medicii de specialitate. Demn de remarcat este faptul că dr. Magda Marin a invitat câţiva dintre pacienţii înscrişi pe lista sa de medic de familie, care au beneficiat de consultaţii gratuite făcute de echipa din Germania. Ieri, dispozitivele au fost prezentate şi la o clinică bucureşteană, unde - de asemenea - s-au făcut demonstraţii practice de diagnosticare rapidă.
Îndrăgostit de România!Aşa se prezintă, simplu, dr. Cullmann, care a venit pentru prima dată în ţara noastră la mare, prin 1974 şi a rămas plăcut impresionat. O relaţie cu o tânără româncă, deşi sfârşită mai puţin fericit, nu l-a îndepărtat de aceste meleaguri, pe care le-a revăzut prin 2005, apoi în 2009, prilej cu care şi-a făcut prieteni ca Helmuth Lehrer, Anca şi Walter Stegner sau Magda şi Cristian Marin. Convertit la ritul creştin ortodox, botezat la Mănăstirea Argeşului de ÎPS Calinic, a depus cerere la Ministerul Sănătăţii să i se dea dreptul să profeseze în România, specificând că vrea să-şi deschidă un cabinet medical la Curtea de Argeş. Ceea ce trebuie remarcat este faptul că dr. Dieter Cullmann nu este un fitecine, căci are un brevet de invenţie la Geneva pentru o metodă de folosire a Hialuronidazei în tratamentul hipertensiunii arteriale. De asemenea, este reprezentant Biologis - care realizează tiparul genetic şi diagnostice pe baza genomului uman. Are o fundaţie culturală proprie în Germania şi de anul trecut este reprezentantul ales al diasporei româneşti în ţara sa natală. Prietenul său, Helmuth Lehrer, a depus la Ministerul Sănătăţii o cerere de omologare a celor două dispozitive prezentate duminică, iar argumentul cel mai puternic este acela că este folosit în ţările din UE. Dr. Cullmann declara că, în cazul în care va primi dreptul de a practica şi la Curtea de Argeş, va face naveta între România şi Germania, cel puţin pentru o perioadă, pentru că acolo are un cabinet foarte bun şi nu-şi poate lăsa pacienţii de izbelişte. Cu dispozitivele prezentate la noi a făcut circa 500 consultaţii în Germania şi afirmă că în minim 50 cazuri, diagnosticarea rapidă a afecţiunilor le-a salvat vieţile bolnavilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu