Tot timpul se mai descopera cate cava noudespre ou ... ce stiam pana mai ieri, nu maieste valabil azi...
Doctorul OU
Un ou este o capodopera neintrecuta a naturii.El contine aproape toate vitaminele siMotiv temeinic ca sa-l folosim si ca medicamentAu trecut timpurile cand domina o teorie gresita,precum ca ouale contin colesterol daunator.Ultimele cercetari medicale arata ca in componentalor se gasesc lecitina, holina si colesterol "bun".Ficatul nostru foloseste colesterolul din ou pentru producerea de secretii biliare si formarea de celule noi; lecitina hraneste creierul si dizolva depunerile aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina este foarte importanta pentru imbunatatirea memorieisi eliminarea toxinelor din ficat.Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina, biotina si acid folic. Dupacantitatea de vitamina D, de care ducem lipsaaproape toti, ouale sunt pe locul doi dupa uleiul de peste. In ou se afla combinatia optima demicroelemente: fosfor, fier, cupru, mangan si cobalt, iar in coaja - Ca si Mg. Ouale contin si niste fermenticu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.Dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie saincepem ziua cu omleta, ou fiert sau ochiuri, ca sa nuepuizam pancreasul si tractul digestiv, care inca nu"s-au trezit".Nutritionistii recomanda:* Sa mancam ouale dupa ora 14, cand organismul asimileaza mai bine nutrientii din ou, mai ales inperioada septembrie-iunie, cand organismul are nevoie crescuta de vitamine.* Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu vitamine si microelemente se prepara bucate in careouale se combina cu zarzavat, legume si frunze verzi depapadie, trifoi, podbal, tei, artar dulce si urzica.* Pentru copii si tineri este util consumul zilnic de ou, iar la varsta a III-a, sunt de ajuns 2-3 oua pesaptamana.* Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram asimilarea lor, ouale de gaina se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta sau oua fierte).* Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care respira viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru. De aceea, se recomanda sa spalati bine ouale, chiar si inainte de fierbere, ca sa prevenitisalmoneloza.Vindecatorii recomanda:Din mosi-stramosi ouale au fost folosite de romani atat pentru vindecare, cat si pentru indeletniciri magice.1. Pentru tratarea arsurilor , vracii de la tara amestecau doua albusuri cu o lingura de ulei si o lingura de frisca.Cu acest amestec se ungea locul afectat de cateva ori pe zi.2. Pentru tusea provocata de o raceala puternica seamesteca bine doua oua crude, doua capatani de usturoi pisate si 100 g de osanza topita.. Se frectioneaza cualifia obtinuta talpile, apoi gleznele si in continuare pana la genunchi, timp de 3 zile.3. Furunculoza si abcesul se trateaza cu efect bun folosind un "aluat" obtinut din doua galbenusuri crude, o linguramiere de albine, 1/2 lingurita de sare si putina faina. Se obtine un amestec asemanator cu argila umeda. Semodeleaza o turtita care se aplica pe furuncul si se tine pana la spargerea lui, datorata antibioticului natural din ou.4. Pentru vindecarea ranilor si arsurilor se foloseste si o alifie preparata din oua fierte tari. Se scot galbenusurile din 5 oua si se prajesc in 100 g de unt topit sau untura,pana se obtine o masa omogena, de culoare maro, cu care se ung de doua ori pe zi locurile bolnave, ranile, ulceratiile, arsurile etc. Alifia se pastreaza la frigider, in sticluta de culoare inchisa.5. In tratarea psoriazisului se foloseste alifie care contine albus de ou. Intr-un vas de sticla se amesteca 5 linguri de vaselina curata, 1 lingura crema de corp pentru copii,1 lingura miere de albine si un albus de ou. Toate componentele se bat 20 minute cu furculita sau se amesteca cu mixerul, pana se obtine un unguent solid, care se va pastra in borcane inchise etans, in frigider.Locurile afectate se freaca cu alifia obtinuta, de 2 ori pe zi, un timp indelungat. In primele doua luni, efectul nu se observa, iar apoi pielea se curata repede. Pe loculafectat ramane o pata pigmentata diferit de culoarea naturala, dar cu timpul pata dispare.6. Pentru diminuarea durerii in articulatiile inflamate se prepara un amestec din doua linguri de sare si un ou. Ingredientele se bat bine, se intind pe o bucata de tifon impaturit sau pe un prosopel de bumbac si se infasoara articulatiile bolnave. Pe masura cepansamentul se usuca, se mai aplica din amestec, de 3-4 ori.7. Persoanele cu ulcer stomacal sau duodenal pot sa-si rezolve problema cu un amestec din doua albusuri de ou crude, 1,5 linguri miere de albine si 15 g de unt..Amestecul incalzit pe baie de aburi se bea cu 2 ore inainte de ora obisnuita de trezire, dupa care se mai sta in pat 2 ore, intai pe partea dreapta, apoi pe spate si pe partea stanga. Regimul dureaza 6 luni.8. Pentru vindecarea ranilor, taieturilor, mai ales pe degete, batranii folosesc si acum o metoda straveche. Se sparge un ou crud, se desprinde de coaja pielita albasi se infasoara taietura cu ea (pe partea umeda). Se panseaza cu o fasa de tifon. Pielita se lipeste strans de deget dupa ce se usuca, protejeaza rana de infectie sifavorizeaza procesul de granulare. In functie de gravitatea problemei, se lasa pe deget 7-10 zile.Leacuri cu coaja de ouAu trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca numai rahitism la copii si osteoporoza labatrani. Cercetarile medicale au dovedit ca insuficienta de calciu afecteaza sistemul cardio-vascular, provoaca aparitia celulelor canceroase, nervozitate, scadere dememorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza apar crampe la muschii pulpei. Dar calciul din ou regleaza si procesul de crestere a celulelor, tesuturilor, participa in procesul de metabolism, este indispensabilin activitatea corecta a sistemului nervos si in contractia musculara. Calciul asigura coagularea sangelui si o imunitate buna. El este elementul principal care asiguraPH-ul corect in organism. Toate calitatile enumerate ne ajuta sa mentinem o stare de sanatate buna.Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au umplut cu tot felul de preparate de calciu, mai ieftine si mai scumpe, dar numarul de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de calciu, avem nevoie doar de calciu organic, usor asimilabil. In natura exista doua feluri de asemenea calciu - in coralisi in coaja de ou. Atata timp cat in Romania nu exista corali, ramane sa ne indreptam atentia asupra cojilorde ou, care contin aproape 90% din elementul-minune calciu.Preparate din coaja de ou* Cea mai simpla metoda de imbogatire a organismului cu microelementul calciu este prepararea citratului de calciu, obtinut din 2 g de coaja pisata, amestecata cu o lingura de suc de lamaie proaspat stors. In variantaasta, calciul se asimileaza aproape intotalitate si nu provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara sau depuneri in articulatii si in vasele sangvine.Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele 19-20, deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este bine ca toti oamenii peste40 de ani, mai ales femeile in perioada depremenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de calciu, nu neaparat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales pentru intarirea tuturor sistemelor organismului.* Pulberea de ou (obtinuta prin pisarea si cernerea cojilor bine spalate) se da copiilor incepand de la varsta de 6 luni, adolescentilor si neaparat femeilorinsarcinate.. O cura dureaza o luna, cu pauza de o luna. Curele se repeta.* Balsam din ou. Li se recomanda persoanelor cu boli ale aparatului locomotor, cardio-vascular, astm bronsic,parodontoza, exfolierea unghiilor, alopecie (caderea parului), crampe musculare nocturne si insomnie. Un borcan de 3 litri se umple cu oua de casa, dar maibine cu oua de prepelita bine spalate si uscate. Peste oua se toarna suc de lamaie, ca sa fie cu 2 degete deasupra lor.Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2 saptamani la racoare. Dupa dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic cu o lingura de lemn, in asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se strecoara prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasanedizolvata se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml de coniac de calitate (in loc de conservant) si, dupa dorinta, 200 g miere de albine. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masasau la 40-60 minute dupa masa. Balsamul se foloseste cu succes si in caz de fractura, deoarece ajuta la formarea rapida a calusului osos.Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala este ca ouale sa fie proaspete, de la gaini sau prepelite sanatoase, cel mai bine sa fie din gospodaria proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc oua de prepelita, care au o componenta mai bogata demicroelemente.ATENTIE: ouale de rata, gasca sau de la pasarile salbatice nu se folosesc pentru tratamenteMOTTO:Oamenii din jurul nostru prind viata atata timp cat simt caldura noastra fata de ei, atata timp cat ii iubim si le-o aratam intr-un fel.Ofera atentie celor din jur. Intreba-i cum sunt, ce mai e nou cu ei, spune-le o vorba buna, felicita-i pentru reusite, imbarbateaza-i pentru nereusite.Când discutam,sa nu lasam ca inimile noastre sa se separe una de cealalta, sa nu rostim cuvinte care sa ne îndeparteze si mai mult, caci va veni o zi în care distanta va fi atât de mare, încât inimile noastre nu vor mai gasi drumul de întoarcere.Sa nu lasam ura si mania sa ne consume parte din viata. Fa loc doar iubirii.Iubirea este cea mai inalta frecventa vibrationala posibila. De aceea e bine sa gasim moduri de a iubisi de a ne afla cat de mult posibil pe frecventa ei. Sa nu asteptam ca ceilalti sa ne ofere dragoste.Hraneste-te singur ca sa ii poti hrani pe altii.Acorda-ti timp sa-ti echilibrezi energiile, pentru a avea capacitatea sa imparti dragostea ta cu ceilaltiIn cautarile noastre nebune de zi cu zi uitamdeseori ca lucrurile simple sunt cele care fac viata mai frumoasa.Adu viata in lumea din jurul tau. Si culoare!"Viata insasi este magie, iar daca nu crezi a sta, macar incearca sa o traiesti ca pe ceva magic cu u ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine.Intotdeauna vei primi exact ceea ce oferi. Principiul este "ofera mai intai pentru a primi mai tarziu." Nu trebuie sa renunti niciodata la lucrurile in care crezi sau pe care ti le doresti cu adevaratOptimismul te face placut si mai susceptibil de a reusi.VIATA E SCURTAIARTA REPEDE,SARUTA INCET,RAZI CU POFTA SI..IUBESTE CEEA ce ESTE FRUMOS!!!Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.
sâmbătă, 24 martie 2012
Fwd: Oul de gaina
Oul de gaina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Povestea oului,a calitatilor lui curative e foarte veche si mult dezbatuta...important e sa o tot spunem,ca poate numarul celor care vor intelege beneficiile acestor informatii va creste.Vis a vis de motto-ul adaugat....ce te faci cand oferi tot si nu primesti nimic si nu te mai doare,cand incerci sa tot oferi ce ti-a mai ramas si nu mai ai cui,cand nu te mai aude nimeni,caci toti sunt bulversati si acaparati de nevoia de a face cat mai mult si repede,atunci cand strigi dupa ajutor si culmea e ca nici tu insuti nu mai auzi strigatul....viata e f scurta si puterea unui om singur la fel de minima.
RăspundețiȘtergereRețeta e migăloasă dar cu rezultate.
RăspundețiȘtergereNatura ne ofera posibilitati infinite...in noi insine consta deschiderea si dorinta de a le descoperi si accepta in viata noastra! Foarte impresionant motto-ul, cuvinte alese ce exprima adevarul din noi insine!...
RăspundețiȘtergere