marți, 15 ianuarie 2013

Ăsta este doar începutul!

Ăsta este doar începutul!



Andrea West avea 35 de ani, şase copii şi era căsătorită. Internată la o clinică, medicii au refuzat să îi dea tratament femeii bolnave de cancer, considerând că ea tot avea să moară în curând.
Andrea West fusese internată la un centru medical de îngrijire a bolnavilor, luna trecută, iniţial cu o infecţie banală. Femeia de 35 de ani, mamă a şase copii, plănuia după câteva zile să se întoarcă acasă, să îşi vadă copiii, să mănânce prăjituri şi să bea cola cu ei, să îşi vadă familia.
Dar când soţul ei a vizitat-o la centru, cu o zi înainte, a găsit-o puternic sedatăA cerut apoi personalului medical al centrului de îngrijire să o trimită pe soţia lui la spital, fiind îngrijorat de tratamentul administrat de cei de la centru. Dar a fost refuzat cu un argument năucitor de personalul centrului, care i-a spus că "oricum o să moară în ambulanţă până să ajungă la spital!..."
Femeia fusese depistată cu cancer în fază terminală, dar medicii îi spuseseră că mai are de trăit vreo 18 luni. După ce a găsit-o sedată, pe patul centrului de îngrijire, soţul ei a devenit suspicios cu privire la tratamentul pe care îl primeşte femeiaIar când a descoperit şi o notă medicală, în care scria "A nu fi resuscitată", nu i-a venit să creadă.
Această notă însemna ca, în cazul unei crize, femeii să nu i se aplice nicio metodă sau tratament de resuscitare, ceea ce nici ea, nici familia ei nu dorea. Din contră, femeia lupta din răsputeri cu boala ei, să mai câştige luni preţioase alături de familie şi de copiii ei, între care cel mai mare are 17 ani, iar cel mai mic, 1 an, scrie Daily Mail.
Femeia şi soţul ei ceruseră de cinci ori personalului de la centru să anuleze acea hârtie, dar acesta nu s-a sinchisit. În câteva zile după aceea, Andrea West a murit.După moartea ei, o asistentă medicală de la centru i-a spus soţului Andreei că femeia fusese inclusă în programul "Liverpool Care Pathway", LCP, un sistem controversat, destinat să uşureze suferinţa în ultimele ore de viaţă a celor cu boli grave, fără nicio şansă de supravieţuire. Joi seara însă, când cazul a ajuns în presa britanică, cei de la clinică au negat că ar fi plasat-o pe Andrea în LCP.
Cazul femeii a reaprins dezbaterile privind tratamentele aplicate muribunzilor din Marea Britanie. Mii de pacienţi sunt plasaţi anual în acest sistem care a provocat moartea prematură a peste 100.000 de pacienţi până acum, după cum au afirmat unii medici.
LCP, care constă în sedarea puternică a pacientului şi deconectarea lui de la aparatele care îl menţin în viaţă (hrană, hidratare şi respiraţie), a stârnit controverse în Marea Britanie, în anii '90. Dar în 2004, acesta a fost recoomandat spitalelor din Marea Britanie de către Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă Medicală.Prin aplicarea acestui procedeu, pacientul moare după aproximativ 33 de ore.

ACUZATII GRAVE: Sistemul sanitar al Marii Britanii ar practica EUTANASIEREA PACIENTILOR BATRANI PENTRU A REDUCE "COSTURILE" INGRIJIRILOR MEDICALE!

Spitalele NHS folosesc eutanasia pentru a ajuta pacientii in varsta sa moara, pentru ca le e greu sa aiba grija de ei si au nevoie de paturi, a avertizat un doctor de top.
Profesorul Patrick Pullicino a pretins ca doctorii folosesc o metoda medicala destinata a face ultimele zile ale oamenilor mai confortabile pe post de eutanasie.
Liverpool Care Pathway (LCP) este folosit in spitale pentru pacienti care sunt in stadiu terminal sau despre care se estimeaza ca vor muri iminent. Metodologia permite doctorilor sa retraga tratamentul, mancarea si apa in timp ce pacientii sunt puternic sedati.
Aproape o treime din pacienti – 130.000 – care au murit in spital sau sub grija NHS pe an au fost sub incidenta acestui LCP.
Profesorul Pullicino crede ca LCP a fost folosit ca o "moarte asistata", cu pacienti plasati sub incidenta LCP fara dovezi evidente, cf. Daily Mail.
Consultantul senior al East Kent Hospitals a spus Royal Society of Medicine ca a intervenit personal pentru a scoate un batran de 71 ani de sub LCP pentru a fi tratat cu succes, in ciuda celor care considerau ca va muri in cateva ore sau zile. Batranul ajunsese la spital cu pneumonie si epilepsie.
"Am indepartat pacientul din LCP in ciuda opoziei semnificative", a spus el"Starea sa a fost pusa sub control si dupa 4 saptamani a fost trimis acasa la familia sa. Lipsa de dovezi evidente pentru initierea LCP face din acesta mai degraba o moarte asistata decat o metoda de ingrijire".
Profesorul Pullicino a spus ca batranul de 71 de ani a mai trait 14 luni dupa care a facut iar pneumonie si a fost primit intr-un alt spital. Acolo a fost pus pe LCP si a murit 5 ore mai tarziu.
"Foarte posibil ca pacientii batrani care ar putea trai mult mai mult sunt omorati prin LCP. Pacientii sunt pusi frecvent pe aceasta metoda fara o analiza adecvata a conditiei lor de sanatate", a adaugat el.
"A prezice moartea in termen de 3-4 zile, sau chiar la orice moment anume, este imposibil din punct de vedere stiintific. Aceasta determinare, in LCP, duce la self-fulfilling prophecy.
Vederile personale ale doctorului sau ale altor membri ai echipei medicale despre calitatea vietii sau despre posibilitatea redusa a unui rezultat pozitiv al tratamentului sunt, probabil, esentiale in decizia de a pune un pacient sub incidenta LCP".
El a spus ca cei care sunt ingrijiti in afara LCP traiesc mai mult decat este estimat si costa mai mult din cauza ingrijirii medicale necesare.
LCP a fost dezvoltat ca o metoda de ingrijire pentru a face ultimele zile ale pacientilor in faze terminale mai confortabile.
Ghidul LCP recomanda ca pacientii sa fie supravegheati si, daca nu mai sunt apropiati de moarte, pot fi scosi de sub LCP.
Un purtator de cuvant al Departamentului de Sanatate a spus: "LCP nu este eutanaie si nu recunoastem aceste acuzatii. Metoda este recomandata de NICE si este spriinita in mod covarsitor de medici – atat britanici cat si din afara – inclusiv cei de la Royal College of Physicians.
Starea pacientului este monitorizata la fiecare patru ore si, daca starea pacientului se imbunatateste, sunt scosi de sub incidenta LCP si li se acorda tratamentele de care au nevoie".
CHIAR ASA O FI?






















Un comentariu:

  1. Da chiar asa va fi. Totul in ziua de astazi se raporteaza la bani. Actuala criza mondiala va determina insttutiile sanitare din lipsa banilor sa ajunga la cele mai oribile crime. Se va merge de la premiza ca daca te lasa sa mori acasa, va trebui ca serviciile sociale sa se ocupe de incinerarea sau inhumarea mortilor. Si asta costa bani in capitalism: ca sa arzi trebe lemne una alta, ca sa inhumezi la fel trebe haine. Prigoana impotriva crestinilor a inceput demult. Acum asistam la ultima faza. Eutanasia va deveni obligatorie in toate tarile. Noi trebuie sa ne rugam Bunului Dumnezeu pentru un sfarsit crestinesc. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1