luni, 19 ianuarie 2015

Pledoarie pentru vindecare

Vindecarea

Orice proces de vindecare este posibil doar cu DISCIPLINĂ şi ASUMAREA RESPONSABILITĂŢII. Doar când o persoană doreşte să se întoarcă la Sinele său original şi încetează să mai fie o "copie" a cuiva sau a ceva, se poate produce VINDECAREA.
Când încetăm să mai fim "biata mama", sau "bietul tata", sau "săracul de fratele meu" sau "biata de vecina mea" etc etc – când nu ne mai identificăm cu slăbiciunile, greşelile şi dificultăţile celor din jurul nostru – când dorim să descoperim cine suntem cu adevărat, dincolo de "dramele" (telenovelele) în care ne implicăm (suntem implicaţi) automat, fără să gândim sau evaluăm posibilităţile reale (energetice) pe care le avem – doar atunci reuşim să "oprim" fluxul lumii din jurul nostru – care ne antrenează la vale precum un fluviu tumultos – şi să ne uităm spre noi înşine.
Tot acest proces necesită ENERGIE. Iarrecăpătarea ENERGIEI, pierdută zilnic în interacţiunile obişnuite necesită DISCIPLINĂ.
Poate suna dificil pentru multă lume, poate aminti de forţajele copilăriei şi de impuneri. Dar SĂ TE VINDECI şi să REDEVII ÎNTREG necesită PUTERE (ENERGIE) şi DISCIPLINĂ pentru a te re-centra – a-ţi reface ritmul pierdut al vieţii.
Viaţa este o ca o melodie armonioasă şi ritmică, iar un corp sănătos vibrează armonios şi ritmic.

Boala este o dizarmonie perpetuată în corpul fizic – care separă organismul de Întregul din jur.
Refacerea legăturii cu Întregul necesită ENERGIE.
VINDECAREA înseamnă să-ţi schimbi gândurile, sentimentele şi acţiunile (pentru că cele vechi sunt cele care au produs boala). După VINDECARE – o persoană NU MAI ESTE ACEEAŞI cu cea care a început procesul. Vindecarea determină naşterea unui SINE NOU.
VINDECAREA este ca o poveste bună, cu o introducere, cu o desfăşurare dramatică şi cu un epilog (o concluzie). Pacientul petrece cea mai mare parte din timp în perioada "dramatică" – prins între vechile obiceiuri şi încercând să le înlocuiască cu cele noi. Cele mai mari obstacole vor fi persoanele apropiate din jur – care nu doresc schimbarea pacientului, pentru că asta înseamnă inclusiv schimbarea lor (dacă vor continua relaţia cu pacientul).
Alte mari obstacole sunt propriile frici şi nesiguranţe interioare – rezultate din lipsa cunoaşterii. Aici este importantă legătura strânsă cu terapeutul care ghidează procesul. Finalul (epilogul) aparţine atât pacientului, cât şi terapeutului – constatând amândoi că nu mai au nevoie unul de celălalt. Că pacientul se descurcă foarte bine, pe cont propriu – cu noua identitate şi cu noua energie!
Totul în Natură şi inclusiv în corpul omenesc este ciclic şi ritmic, supus unor transformări continue şi reînoiri periodice. O poveste de "vindecare" de succes este cea în care pacientul spune, la un moment dat terapeutului: "mă descurc singur – înţeleg tot ce se întâmplă – sunt în stare să-mi aşez viaţa aşa cum doresc eu". Nici un alt mesaj nu are un efect vindecător atât de dramatic asupra sistemului imunitar al persoanei.
VINDECAREA este mai mult un proces de ELIBERARE, de ELIMINARE a tot ceea ce ne împiedică să fim vindecaţi – mult mai mult decât un proces de ACŢIUNE/Activitate (VINDECAREA ESTE "CURĂŢENIE" generală interioară!)
Multă lume mă întreabă: "Ce să fac să-mi fie bine?"
Eu le răspund: "Nu este important CE FACEŢI, ci CE SĂ NU MAI FACEŢI (din ceea ce vă face rău)"! Identificaţi ce vă face rău, ce vă ia din energie, ce vă "îmbolnăveşte" – şi CURĂŢAŢI / ELIBERAŢI!
De câte ori vă întâlniţi cu prietenii – vă povestiţi unii altora "ce aţi mai făcut".UN EXERCIŢIU de vindecare util ar fi să vă povestiţi – "ce nu aţi mai făcut" – "ce aţi oprit din vechile obiceiuri, care vă făceau rău" – "ce aţi controlat dintre toate acţiunile pe care nu le doriţi". Încercaţi acest exerciţiu. Poate părea dificil la început.
Când vă întâlniţi cu cineva – povestiţi-i cum "nu aţi mai bârfit", cum "nu v-aţi mai băgat nasul în treburile altora şi v-aţi văzut doar de propriile treburi", "cum nu i-aţi mai judecat pe alţii!, "cum nu aţi deschis televizorul în această seară şi aţi stat de vorbă cu soţul şi copiii despre ce este bine şi ce nu este bine în viaţa noastră", cum "nu aţi mai mâncat seara târziu", "cum nu aţi mai mâncat astăzi ciocolată/prăjituri", "cum nu aţi mai pierdut timp la cumpărături şi aţi venit direct acasă şi aţi "improvizat" masa din ce se găsea în cămară plină de toate" etc etc.
CURĂŢAŢI gândurile/emoţiile/obiceiurile "dăunătoare", CURĂŢAŢI rutinele care vă iau energie. ÎNCERCAŢI EXERCIŢIUL despre "CUM NU AM MAI FĂCUT….acţiuni consumatoare de energie".
-  Ne iau energie grijile – toate "gândurile" direcţionate asupra acţiunilor viitoare (oricum, indiferent de planuri, lucrurile se întâmplă cum vor ele) sau asupra a ceea ce s-a întâmplat în trecut (rulăm iar în minte aceleaşi întâlniri şi vorbe)
-  Ne iau energieîntâlnirile cu persoane care se plâng, se jeluiesc, vorbesc numai de rele şi rău
-  Ne iau energie întânirile cu persoane agresive, mânioase, furioase, răzbunătoare, geloase, invidioase
-  Ne iau energie locurile aglomerate, cu mulţi stimuli (pieţe, mall-uri, supermarket-uri)
-  Ne iau din energie prea multe ocupaţii în aceeaşi zi (o fiinţă umană poate face faţă doar la câteva "acţiuni" pe zi, în mod eficient)
-  Ne iau din energie ocupaţii plictisitoare, de rutină, făcute în aceleaşi fel, în fiecare zi
-  Ne iau din energie consumul de alimente amestecate, preparate, pline de diferite substanţe
-  Ne iau din energie…..
Sunt multe circumstanţele şi persoanele care ne iau zilnic din energie – DACĂ LE PERMITEM.

În procesul de VINDECARE, accentul se va pune pe schimbarea cursului vieţii de zi cu zi, pentru că "eliberarea" de circumstanţe/persoane/obiecte dăunătoare permite un grad de atenţie şi conştientizare mai mare (trebuie să identifici, în primul rând, aceste circumstanţe!) decât "activitatea" la "pilot automat" pe care o facem cu toţii zilnic.
În acelaşi timp – veţi remarca faptul că schimbarea gândurilor, sentimentelor şi acţiunilor este mult mai dificilă decât "acţionarea la pilot automat".
CURĂŢAREA / ELIBERAREA tiparelor negative de gândire/simţire/comportament presupune momente de tăcere interioară – pentru că este nevoie să deveniţi CONŞTIENT DE CEEA CE VĂ AGĂŢAŢI.
DE CE ANUME SUNT ATAŞAT? CE NU LAS să plece?
CE ANUME ESTE "AGĂŢAT" de mine? Ce nu vrea să mă lase?
Aveţi nevoie de multe discuţii (cu sine şi cei apropiaţi) până identificaţi factorii care vă ţin energia blocată în tipare negative de comportament şi gândire. În plus – aveţi nevoie de mult CURAJ să recunoaşteţi aceste lucruri.
Când sunteţi activ şi faceţi "treabă" – toată lumea vă admiră şi vă "hrăneşte" cu remarci pozitive şi laude. Suntem învăţaţi să fim activi – ca să primim laude de la cei din jur (despre cât de muncitori, cât de ambiţioşi şi cât de epuizaţi/obosiţi suntem).
Când facem "curăţenie" în modelele mentale cu care suntem obişnuiţi – este nevoie să ACCEPTĂM că avem LIMITE şi că ne-am atins de mult aceste limite. Şi să ne "restrângem" ce facem şi ce suntem în "interiorul" propriilor graniţe energetice.
Cuvântul "LIMITE" este unul fermecat şi atinge corzi precum mândria şi importanţa de sine. Pentru procesul de VINDECARE – este esenţial să realizăm faptul că ELIBERAREA – "CURĂŢENIA INTERIOARĂ", ELIMINAREA a ce nu avem nevoie pentru a ne fi bine – este un ACT SPIRITUAL şi necesită abilitatea de acceptare şi recunoaştere a problemelor, puterea luării unei decizii pentru Sine şi în final, eliberarea de tiparele vechi (blocante) şi renaşterea unui Sine Nou.
EGO-ului nu-i place procesul de VINDECARE – pentru că acesta va însemna inclusiv remanierea lui. Şi EGO-ul este înfricoşat de schimbare.
EGO-ul preferă să stea în cea mai cruntă MIZERIE şi SUFERINŢĂ – doar pentru îi este familiară şi ştie cum să reacţioneze la ea.
După "CURĂŢENIE" – nu mai ştie ce are făcut – trebuie iar să înveţe! Şi nu-i place!
  • REGULILE VINDECĂRII:
1) VINDECAREA are loc acasă – în mediul familiar al persoanei
2) PRACTICA, repetiţia şi "ritualul" ajută la schimbare
3) PROCESUL DE VINDECARE se bazează pe anumite reguli, bine definite
4) VINDECAREA este rezultatul DISCIPLINEI şi re-orientării.
VINDECAREA se produce pas cu pas, repetând (practicând) noi tipare de comportament, structurând diferit viaţa zilnică şi regăsind confort în noile modificări, pentru a avea motivaţia continuării procesului.
Practica este inevitabil asociată procesului de ÎNVĂŢARE.
ÎNVĂŢĂM despre noi înşine, în procesul VINDECĂRII – şi de fapt, ÎNVĂŢĂM DESPRE VIAŢĂ.
VINDECAREA înseamnă re-descoperirea legilor VIEŢII şi ale NATURII din care facem parte.
Şi acest lucru se poate face doar încet, treptat, pas cu pas. Dacă strângeţi la presă o grămadă de struguri şi aplicaţi o forţă intensă şi de scurtă durată – atunci stoarceţi mult suc, dar "ţâşneşte" în toate părţile, faceţi mizerie, aveţi mult de curăţat după aceea. Dacă aveţi răbdare şi aplicaţi la acea presă presiune constantă, dar încetul cu încetul – veţi obţine o cantitate mai mare de suc, dar în câteva ore, fără mizerie şi fără a curăţa prea mult în jur.
RĂBDAREA şi PERSEVERENŢA sunt alte REGULI IMPORTANTE ale procesului de "curăţenie"/vindecare.
A TRĂI în această lume înseamnă a practica (a repeta) deprinderi practice, zi după zi. Putem repeta atitudini "rele" şi le putem repeta pe cele "bune".Întotdeauna AVEM DE ALES.
Mulţi oameni care suferă de boli sunt confuzi şi nu mai au clar în minte aceste adevăruri simple.
Răspundeţi onest la următoarele întrebări:
1) De ce vreau să mă vindec, să fiu sănătos, care este scopul meu? Scrieţi cel puţin 10 motive pentru care doriţi să fiţi sănătos.
2) Care este motivaţia profundă a activităţii mele – de ce merg la serviciu – de ce muncesc – de ce sunt implicat în treburile zilnice?
3) Cum mă comport faţă de mine însumi? Cum îmi împart timpul între muncă şi relaxare? Muncesc în mod constant "la limita" rezistenţei?
Oricine răspunde în mod conştient la aceste întrebări trece – invariabil – printr-un proces de transformare interioară şi deja a făcut primul pas spre vindecare.
VINDECAREA înseamnă ASUMAREA RESPONSABILITĂŢII pentru propria stare de bine şi înţelegerea proceselor care se petrec în interiorul corpului nostru.
Şi apoi a ceea ce ni se întâmplă "în lume", în grupurile din care facem parte.
VINDECAREA înseamnăÎNVĂŢARE continuă, SCHIMBARE interioară continuă, INTEGRARE în ritmul natural al lumii din jur şi contopirea cu FLUXUL VIEŢII.
VINDECAREA înseamnă folosirea judicioasă a ENERGIEI de care dispunem.
VINDECAREA înseamnă CURĂŢENIA PERIODICĂ, făcută cu PERSEVERENŢĂ ŞI RĂBDARE.
VINDECAREA este ARMONIE, MUZICĂ, CULOARE, AROME şi VIBRAŢII LUMINOASE.


4 comentarii:

  1. Mi-ti trezit un interes pt numerologie

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat articol! Si nici nu ma mira doar estte scris de D-na Doctor Soescu. Ma bucur sa ma intalnesc pe acest blog cu ceea ce traiesc cei ce sunt tratati de dumneaei.

    RăspundețiȘtergere
  3. VA MULTUMIMMMMM DIN SUFLET PTR TOT,VA MULTUMIMMMM PTR K NE SUNTETI APROAPE CU INFORMATII DE AUR PTR OAMENII ADEVARATI CARE DORESC SA FIE PUTERNICI,PTR CA TINANDU-NE ENERGIA PTR NOI,,,,,,,,,,,SUNTEM PUTERNICI,,,,,,,,,,SI SANATOSI,FERICITI!!

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1