marți, 25 martie 2014

Cu ce se hrănesc pe front soldaţii din diferite ţări

Fiecare armată îşi are propriul cod gastronomic, bazat atât pe preferinţele locale, cât şi pe exigenţele impuse de condiţiile de pe câmpul de luptă. Hrana este raţionalizată şi împachetată eficient, pentru a putea fi servită oricând, oriunde. Mai jos, vă invităm să vedeţi ce diete rezervă diferite ţări soldaţilor.

germania
Germania: Raţia constă în plicuri cu concetrat pulbere de grapefruit şi alte fructe exotice, biscuiţi, pate de ficat, pâine de secară, gulaş cu cartofi. Pentru micul dejun, soldaţii germani primesc dulceaţă de vişine şi de caise.
canada
Canada: Raţia canadiană include biscuţi cu fructe şi cereale integrale Bear Paws, filet de somon cu sos sau cuşcuş vegetarian, pentru masa principală. Pachetul de alimente mai conţine unt de arahide şi jeleu, pentru micul dejun. 
SUA
SUA: Raţia americană conţine prăjitură cu migdale şi mac, coacăze, cidru de mere cu mirodenii, unt de arahide şi biscuiţi, pentru micul dejun. Pentru masa principală, soldaţii americani primesc paste cu legume şi sos de roşii. Totodată, raţia vine la pachet cu un mic sistem de încălzire fără flacără: se adaugă apă peste mâncarea propriu-zisă, într-o pungă de plastic, aceasta încălzindu-se suficient pentru a schimba gustul alimentelor. 
franta
FranţaRaţia franceză constă din pate de ficat de căprioară, tocană de raţă, friptură de porc şi budincă de ciocolată. Pentru micul dejun, soldaţii primesc cafea instant, concentrat pudră pentru diverse băuturi, musli şi caramel. Setul conţine şi un mic reşou de unică folosinţă.
italia
Italia: Raţia italiană conţine, pentru micul dejun, lichior, capuccino instant şi biscuiţi, iar pentru prânz, paste şi ciorbă de fasole, conservă de curcan şi salată de orez. La desert, soldaţii primesc un baton de ciocolată, salată de fructe la conservă şi un baton de ciocolată cu musli. Setul conţine şi un mic reşou de unică folosinţă. 
UK
Marea Britanie: Raţia britanică e alcătuită din cafea instant, ceai şi sos Tabasco, iar pentru prânz asigură preparatul indian tikka masala cu pui, precum şi paste vegetariene. La micul dejun, soldaţii primesc fasole cu carne de porc, multe dulciuri şi gustări, precum şi fructe uscate şi numeroase plicuri de ceai. 
estonia
Estonia: Raţia estoniană include ardei umpluţi, pate din carne de pasăre, şprot afumat şi cârnaţi cu cartofi. Ea mai conţine crutoane, halva şi cremă de vanilie, la micul dejun, soldaţii consumă musli, fructe şi miere. 
australia
Australia: Raţia australiană conţine Vegemite (o pastă obţinută din resturi de drojdie fermentată şi condimente), sandvişuri cu dulceaţă şi un tub de lapte condensat, precum şi brânză Cheddar, chifteluţe şi paste cu ton şi chilli. Setul mai conţine dulciuri şi sucuri şi două batoane de ciocolată. 
danemarca
Danemarca: Raţia daneză conţine ceai Earl Grey, fasole şi costiţă în sos tomat, biscuiţi de orz şi bomboane cu fructe. 
singapore
Singapore: Raţia singaporeză este cea mai austeră, conţinând  trei feluri de mâncare disponibile: pui Szechuan cu tăiţei, orez cu pui, ciuperci şi busuioc, respectiv lapte de soia cu fasole roşie, pentru desert.
spania
Spania: Raţia spaniolă conţine conserve de fasole verde cu şuncă, sepie în ulei vegetal şi pate. Mai există şi un pliculeţ de supă instant, compot de piersici şi biscuiţi. Setul include şi un mic reşou de unică folosinţă, precum şi diferite tablete: vitamina C, glucoză, pastile pentru rehidratare şi purificarea apei. 
rusia
Rusia: Raţia rusă conţine ceai, cafea, zahăr, biscuiţi şi diverse conserve. 
Sursa: RedditUn comentariu:

UA-32426290-1