miercuri, 15 ianuarie 2014

DETOXIFIEREA

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

“Bolile nu sunt altceva decât semnalele şi simptomele care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi reconstrui.” (Dr. Robert Morse, “Să trăim sănătos fără toxine”)
  • Ce este detoxifierea?
Corpul are capacitatea naturală de a se autoregla atunci când este hrănit în mod corespunzător şi sănătos. Organismul uman este un sistem foarte complex în care toate organele sunt intercorelate, iar atunci când  starea de sănătate este perfectă, funcţiile corpului sunt echilibrate şi armonioase.
Detoxifierea corectă a organismului este într-adevăr, o ştiinţă şi o artă în sine, capabilă să remedieze problemele datorate consumului de alimente toxice şi congestive care formează sedimente şi obstrucţii nocive în  organism. Detoxifierea este de un mare ajutor şi în cazul stresului cronic şi în general, a unui stil de viaţă nesănătos şi dezechilibrat.
Există multe variante de detoxifiere a corpului de exemplu, prin post, prin cure cu sucuri de legume şi fructe, printr-o dietă alcalină. În prezent, datorită vastelor studii în domeniul nutriţiei, există nenumărate posibilităţi şi modalităţi de curăţare şi regenerare a organismului. Este important ca aceste cure să se realizeze periodic pentru că pot preveni din timp apariţia bolilor sau afecţiunilor, dar este necesar să cereţi întotdeauna  îndrumarea avizată din partea unui medic competent care să vă ofere varianta cea mai potrivită şi personalizată pentru dumneavoastră.
O variantă foarte simplă şi uşor de pus în practică este să introduceţi în dietă cât mai multe alimente proaspete, care nu sunt preparate, şi mai ales fructe care au proprietăţi de auto-purificare. Aceste alimentehrănesc organismul, dar în acelaşi timp îi menţin şi curăţenia interioară.
Este foarte important să curăţăm, să întărim şi, prin urmare, să regenerăm celulele şi ţesuturile. Detoxifierea este procesul obligatoriu prin care trebuie să treacă organismul pentru a realiza acest lucru. Detoxifierea  este un proces declanşat pe cale naturală din momentul în care începe alcalinizarea organismului prin adoptarea unei diete compuse din alimente crude, neprelucrate.
Regenerarea şi detoxifierea corpului determinăeliminarea totală a cauzei care conduce la manifestarea simptomelor. Dacă vom corecta cauza problemei, simptomele vor dispărea în mod automat. Iată ce afirmă dr.
Robert Morse în acest sens: “Regenerarea trebuie înţeleasă în sensul de reconstrucţie a ţesutului epuizat, în timp ce detoxifierea este metoda folosită pentru a elimina inflamaţia şi toxinele care au determinat  degradarea iniţială a ţesutului. Cel mai important lucru este să determinaţi cauza care a produs manifestarea simptomelor şi să vă concentraţi asupra ei.”
După ani întregi de studii în domeniul nutriţiei şi de cazuri vindecate cu mult succes în clinica sa, dr. Robert Morse afirmă că există trei cauze principale de manifestare a simptomelor de boală:
1. acidoza care provoacă inflamaţii care conduc la congestii, ulceraţii şi atrofiere (distrugerea ţesutului);
2. toxicitatea care produce congestie, inflamaţii şi distrugere la nivel celular, ceea ce va conduce la distrugerea ţesuturilor;
3. epuizarea sau distrugerea tisulară provocată de informaţii genetice, acidoză şi/sau toxicitate.
Toate acestea pot fi prevenite şi vindecate din timp printr-o alimentaţie cât mai pură, echilibrată şi diversificată, alcătuită în mod optim din alimente alcaline în proporţie de 80% şi alimente acide în proporţie de 20%.
  • Schimbarea regimului alimentar îi va ajuta foarte mult pe cei care îşi schimbă totodată şi gândurile
„Detoxifierea nu priveşte doar corpul. Ea este utilă şi pentru limpezirea minţii, deoarece atunci când organismul este curăţat, mintea ne devine mai limpede, ne putem concentra mai bine pe scopurile noastre în viaţă.
Într-un spaţiu de-acum curăţat, nu mai este loc pentru gânduri negative, depresie, violenţă, gelozie, furie. Cu cât avem mai multe blocaje interne, cu atât ne simţim mai rău în propria minte şi corp. Există, cu adevărat, o legătură incontestabilă între minte şi corp. Din păcate, în ultimele decenii, pe măsură ce medicina a pus tot mai mult accent pe medicamente şi intervenţii chirurgicale, nu s-a preţuit curăţarea internă şi a dispărut credinţa în capacitatea organismului de a se vindeca singur.”(Kimberly Snyder, nutriţionist, “Frumuseţe prin detoxifiere”).
Corpul fizic este un instrument complex, care răspunde fără echivoc gândurilor cu care este impregnat, iar obiceiurile şi tiparele de gandire vor produce în mod corespunzător si proporţional cu intensitatea acestora efecte bune sau rele asupra corpului fizic.
Având gânduri curate, pline de dragoste, recunoştinţă, compasiune, optimism, şi bunătate, rezultatul este întotdeauna un corp fizic curat, sănătos şi frumos. Când un om îşi purifică felul de a gândi şi devine tot mai atent la gândurile sale, corpul său fizic va reflecta în mod fidel această stare de echilibru şi armonie interioară.
Cele mai recente cercetări din psihosomatică au demonstrat că expresia “a-şi face sînge rău” este adevărată în sensul cel mai propriu. O activitate mentală haotică şi negativ orientată poate să determine gradat chiar leziuni organice. Instabilitatea şi agitaţia vieţii moderne, stresul cronic, neîncrederea în sine, lipsa de siguranţă creează în timp dezechilibre nervoase şi structurale ale stomacului şi intestinelor. Colitele şi infecţiile renale şi ale vezicii, care le însoţesc, sînt adeseori rezultatul unor dezechilibre psihice, mentale şi morale.
Este uimitor că aceste maladii sînt aproape necunoscute în cazul persoanelor pline de optimism şi fericite care duc o viaţă mai simplă, mai puţin agitată şi pentru care starea de nelinişte e aproape inexistentă. De asemenea, cei care ştiu să-şi păstreze calmul interior şi umorul chiar în situaţii mai mult sau mai puţin grave, persoanele care văd întotdeauna “partea plină a paharului” sunt întotdeauna ocolite de tulburările nervoase şi intestinale.
Psihosomatica modernă a arătat căun om relaxat şi fericit trăieşte într-un corp total diferit din punct de vedere biochimic decât cel pe care îl are un om tensionat, mânios sau trist.
În cartea sa “Vindecarea cuantică”, Deepak Chopra afirmă:“A gândi înseamnă a practica chimia creierului. Corpul si mintea sunt ca două universuri paralele. Tot ceea ce se petrece în universul mental lasă urme în cel fizic.”
Fiecare gând şi fiecare emoţie se manifestă în corp sub forma unui mesager molecular care circulă prin fluxul sanguin pentru a-şi transmite ordinele fiecărei celule, modificându-ne aspectul fizic şi starea de sănătate întotdeauna din interior spre exterior.
De exemplu, s-a demonstrat căstările emoţionale de furie şi de iubire afectează – la nivel biochimic – gândurile şi corpul fizic în moduri diferite.
Furia creează stres şi tensiune şi comprimă fluxul sanguin şi limfatic din organism. Ea blochează ficatul şi pancreasul, afectând astfel digestia şi suprasolicită glandele suprarenale, provocând eliberarea excesivă de hormoni şi de neuro-transmiţători. Toate aceste stări vor induce în corp aciditate.
Pe de altă parte, iubirea creează reacţii opuse. Ea accelerează fluxul sanguin si limfatic; intensifică digestia şi evacuarea prin rinichi, producând astfel alcalinizarea întregului organism. Concluzia specialiştilor în psihosomatică este una evidentă şi simplă: furia provoacă boala, iar iubirea aduce vindecarea!
Un efect extraordinar de mare şi de valoros în cazul vindecării majorităţii bolilor şi în redobândirea stării de sănătate, îl are credinţa fermă în finalizarea cu succes a procesului curativ. A întreţine gânduri pline de optimism şi de încredere în vindecarea cu succes, accelerează în mod uimitor însănătoşirea şi regenerarea.
Pentru a redobândi adevărata sănătate şi vitalitate,trebuie să purificăm atât corpul fizic cât şi gândurile şi sentimentele. Este necesar să ne acordăm timp pentru propria persoană şi să ne fixăm drept obiectiv nici mai mult nici mai puţin decât sănătatea – o viaţă din care bolile de orice fel au dispărut.

6 comentarii:

  1. slab am pierdut 5 minute citind prostia asta incompleta si saraca in informatii

    RăspundețiȘtergere
  2. slab rezumat dati exemple clare daca cunosteti ceva din domeniul asta .ce trebuie consumat si ce nu..asa in general

    RăspundețiȘtergere
  3. FELICITARI PENTRU ACEST ARTICOL CARE FARA PREA MULTE DETALII , CUPRINDE TOTUL !

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari. in citeva cuvinte i-i pune-ti pe o alta cale pe cei ce doresc o schimbare reala.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-as spune ca ar cuprinde chiar totul! Niste exemple clare ar fi fost mai de folos. Generalitati pot fi citite peste tot!

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1