miercuri, 30 ianuarie 2013

Longevitate

Longevitate


De stiut!
Central Intelligence Agency (CIA) a realizat un studiu pe baza mai multor factori prin care a putut estima care este media speranţei de viaţă la nivel mondial. Rezultatul? Aproximativ 67,59 ani. CIA a stabilit cu exactitate care sunt primele 10 ţări din lume unde longevitatea atinge cotele cele mai înalte.
1. Monaco
Media speranţei de viaţă: 89,68 ani

Monaco este o ţară cu o economie abundentă şi cu un sistem medical finanţat de stat.
O dietă mediteraneană îi ajută în evitarea problemelor de sănătate majore, întâlnite în alte părţi ale lumii.
Atmosfera relaxantă a locului şi aşezarea sa de-a lungul Mării Mediterane sunt factori care reduc stresul şi oferă un mediu de viaţă extrem de plăcut şi benefic pentru cei care locuiesc acolo.
3. Japonia
Media speranţei de viaţă: 83,91 ani
Japonia se mândreşte cu o rată a obezităţii extrem de scăzută – 3,1% spre deosebire de 33,9% cât există în SUA.
Dieta care îi ajută pe japonezi să se menţină în formă este alcătuită din legume proaspete, orez şi pește – o sursă importantă de acizi graşi Omega-3, toate ajutând nivelul tensiunii arteriale să se menţină la cote optime.
De asemenea, japonezii sunt orice numai sedentari nu – ei au tendinţa să meargă mult pe jos sau cu bicicleta şi să consume cantităţi moderate de mâncare.
4. Singapore
Media speranţei de viaţă: 83,75 ani
O dietă sănătoasă şi un mediu înconjurător curat, contribuie la longevitatea populaţiei din acest oraş-stat, localizat la marginea de sud a Peninsulei Malay.
Guvernul se ocupă personal de asigurarea sănătăţii locuitorilor impunând reguli stricte în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei în locurile publice şi nu numai.
Un alt avantaj este sistemul de sănătate bine pus la punct şi tot felul de programe menite să vină în ajutorul vârstnicilor.
5. San Marino
Media speranţei de viaţă: 83,07 ani
Al treilea cel mai mic stat din Europa, după Vatican şi Monaco, cea mai veche republică a lumii are ca ingrediente-cheie, banii şi mediul de lucru al populaţiei.
Cea mai mare parte a locuitorilor lucrează în birouri, în industria bancară sau a turismului, acest lucru reducând drastic numărul deceselor care pot surveni din cauza locului de muncă, o problemă reală pentru alte ţări.
6. Andorra
Media speranţei de viaţă: 82,50 ani
Micuţa naţiune, situată între Franţa şi Spania în Munţii Pirinei, promovează un stil de viaţă cât mai activ, în aer liber.
Locuitorii au acces la trasee montane şi la staţiuni de schi, în timp ce parcurile curate şi frumos amenajate le oferă şansa să se relaxeze şi să facă mişcare, ei fiind mari amatori ai jocurilor de fotbal şi rugby.
Educaţia are şi ea un rol important în rândul factorilor care-i ajută pe locuitori să-şi mărească speranţa de viaţă – ei devenind foarte atenţi la modul în care se hrănesc şi la sănătate.
7. Guernsey
Media speranţei de viaţă: 82,24 ani
Mica insulă din Canalul Mânecii nu face parte din Marea Britanie sau din Uniunea Europeană, acest lucru însemnând că independența a ajutat-o să nu fie afectată de criza economică.
Locuitorii insulei duc un stil de viaţă echilibrat datorită nivelul de trai crescut, pentru că au grijă de alimentaţie şi implicit de sănătatea lor.
8. Hong Kong
Media speranţei de viaţă: 82,12 ani
Ca şi în cazul italienilor, locuitorii Hong Kong-ului au o alimentaţie care îi ajută să-şi menţină o speranţă de viaţă ridicată, alimentele de bază fiind orezul, legumele şi produsele din soia.
Rata obezităţii este foarte scăzută în Hong Kong, iar bolile din cauza nutriţiei precum diabetul sunt rare.
9. Australia
Media speranţei de viaţă: 81,90 ani
Durata vieţii australienilor este atribuită mai multor factori, printre care, numărul scăzut de fumători şi supraponderali, precum şi mediul de viaţă activ de care se bucură zilnic populaţia, scrie
health.usnews.
Specialiştii sunt de părere că principalul secret este sistemul universal de sănătate – ei beneficiand de servicii medicale în mod egal, fără să se ţină cont de salariile sau pensiile pe care le au.
10. Italia
Media speranţei de viaţă: 81,86 ani
Experţii sunt de părere că există o legătură directă între durata vieţii şi dieta acestora – care se bazează pe paste făinoase, carne şi brânză.
Dieta meditereaneană este binecunoscută pentru efectele sale benefice în diferite maladii, printre alimentele „minune" aflându-se uleiul de măsline – bogat în atntioxidanți şi condimentele cu care italienti îşi asezonează aproape toate preparatele: busuioc, oregano şi usturoi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1