duminică, 25 noiembrie 2012

Statuile din Insula Pastelui au "corp"



  
Statuile din Insula Paştelui, deja misterioase, au corp !
Descoperirea nu datează de mult timp: statuile din Insula Paştelu
au corp ! Până acum cunoscute ca având nişte capete foarte mari, aceste statui ascund multe secrete pentru că mai mult de jumătate din înălţimea lor este îngropată în pământ.
Dacă descoperirea părţilor îngropate este atribuită cuplului Routledge, un grup particular de cercetători a excavat recent una din statui şi a descoperit numeroase înscrisuri pe corpul acesteia.
Aflată în Oceanul Pacific, această insulă vulcanică a fost descoperită de navigatorul olandez Jakob Roggeveen în ziua de Paşte a anului 1722, devenind apoi posesiune chiliană în 1888. Dacă multe mistere înconjoară Insula Paştelui, descoperirea acestor înscrisuri îngropate în pământ riscă să relanseze alte dezbateri.
Dacă oamenii de ştiinţă sunt aproape toţi de acord că populaţia insulei (aprox.4000 de persoane) a dispărut ca urmare a unui dezastru ecologic, ce este cu aceşti uriaşi din piatră îngropaţi în pământ ?
Ipoteza cea mai verosimilă este că un tsunami a măturat insula şi vechea ei civilizaţie,  iar acolo, sub picioarele noastre de turişti neştiutori, comoara ascunsă ne aşteaptă. Statuile nu au fost îngropate, dar potopul a adus atâtea resturi, praf  şi  pământ, încât civilizaţia a dispărut dintr-o singură lovitură.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1