sâmbătă, 31 martie 2012

Camere pe DN 1 ca sa stiti cand o sa vreti sa va deplasati la munte


 Informatii utile
Pe scurt:
1. "aproximativ" 59 de camere (nici politia n-a vrut sa spuna clar  cate  sunt …
2. calcularea vitezei fara folosirea undelor radar (computerul imparte imaginea in mai multe perimetre si calculeaza viteza in functie de rapiditatea cu care treceti intr-unul in altul);  uitati de detectoarele de radar  !
3. identificarea numarului de inmatriculare chiar daca e plin de noroi sau a fost modificat (se folosesc niste filtre speciale)


4. posibilitatea urmaririi si calcularii vitezei de deplasare pe toata distanta pe care sunt camere (asa ca sa nu va ginditi ca puteti merge in fata camerelor cu 50 si intre ele cu 150)
 Proiectul este cistigat/implementat de Alcatel. Inca este in probe metrologice. Atasat o poza cum sper sa nu primiti acasa. Densitatea de camere este de 1 camera/5 km… intre Bucuresti si...Azuga !!!
 Softul analizeaza automat placutele de inmatriculare asha ca nu prea merge sa dea gres!!! In afara de viteza mai analizeaza o groaza de alte bazaconii... (ex: depasiri pe linia continua).

 Camere de supraveghere la final
Se pare ca este stirea acestei zile: Sistemul de supraveghere video a traficului rutier si constatare a incalcarii normelor legale pe DN1, sectorul Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Azuga a fost dat in folosinta. Ce se poate spune pana acum:
1. "aproximativ" 59 de camere (nici politia n-a vrut sa spuna clar cite sunt :) )  2. calcularea vitezei fara folosirea undelor radar (computerul imparte imaginea in mai multe perimetre si calculeaza viteza in functie de rapiditatea cu care treceti dintr-unul in altul); so, uitati de detectoarele de radar.  3. identificarea numarului de inmatriculare chiar daca e plin de noroi sau a fost modificat (se folosesc niste filtre speciale) 4. posibilitatea urmaririi si calcularii vitezei de deplasare pe toata distanta pe care sunt camere (asa ca sa nu va ginditi ca puteti merge in fata camerelor cu 50 si intre ele cu 150)
Proiectul, realizat in colaborare cu PHARE, a avut contractor Alcatel ROMANIA SA, si beneficiari MAE, IGPR si DPR. Este format din trei tronsoane:
  • Tronsonul I Bucuresti –Ciolpani, prin dispeceratul Bucuresti-Baneasa, situat in incinta Academiei de Politie 
  • Tronsonul II Potigrafu-Centura Ploiesti Vest- Intersectie Metro Ploiesti, prin dispeceratul situat in Barcanesti 
  • Tronsonul III Comarnic- Sinaia- Busteni –Azuga, prin dispeceratul situat in Sinaia

Dispeceratul situat in incinta Academiei de Politie 

Functii implementate: Monitorizare Trafic;  Masurare Viteza;  Analiza de Trafic;  Recunoasterea numerelor autovehiculelor Puncte de monitorizare:  Bucuresti Baneasa  Bucuresti INMH  Bucuresti Academia de Politie  LUKOIL Otopeni (fost Podul Otopeni)  AGIP Otopeni  Balotesti  Tancabesti  Ciolpani 

Dispeceratul situat la Barcanesti

Functii implementate: Monitorizare Trafic;  Masurare Viteza;  Analiza de Trafic;  Recunoasterea numerelor autovehiculelor Puncte de monitorizare: Potigrafu  Puchenii Mari  Barcanesti  Postul de Politie Barcanesti  Centura Ploiesti Vest – intersectia DN1 cu DN1A  Ploiesti – Metro 

Dispeceratul situat in Sinaia

Functii implementate: Monitorizare Trafic;  Masurare Viteza;  Analiza de Trafic;  Recunoasterea numerelor autovehiculelor Puncte de monitorizare: Comarnic  Sinaia Intersectia DN1 cu DN71 Sinaia Intersectia DN1 cu Bd. Ferdinand  Busteni  Azuga 
Sistemul comunica informatii de la/catre punctele de monitorizare a traficului spre dispecerate, prin fibra optica. Lucreaza automat, conform programarii prestabilite, generand alarme corespunzatoare fiecarei functiuni, operatorul uman intervenind numai in validarea solutiilor viciate Functioneaza permanent, atat ziua cat si noaptea, oferind date si informatii in timp real despre desfasurarea circulatiei pe tronsonul supravegheat Dispune de o arhiva de imagini si date valida pe o perioada de 30 de zile, prin intermediul careia pot fi reconstruite si analizate diverse evenimente (accidente de circulatie, alte infractiuni), putand constitui material probatoriu.

 

--

 





--
A.B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1