luni, 22 septembrie 2014

MISTERUL - INSULA PASTELUI.



 S-A ELUCIDAT  MISTERUL INSULA PASTELUI ?!
E de-adreptul curios ca in toti anii, de cand se vorbeste de  misterioasele  statui CAPETE
de uriasi , aliniate de-alungul tarmului din Insulele Pastelui, ca nimanui nu i-a dat prin cap
sa..." sape "le picioarele (la baza) lor. O asteptare indelungata,i n care  nimeni nu s-a intrebat
daca acesti uriasi au trup, maini si picioare. S-au dat tot felul de interpretari Capetelor uriase, care au privirea orientata catre ocean si nu catre uscat..

Astea-s misterele Istoriei si ale amatorilor de istorie !
Daca ar fi fost cineva curios, am fi avut cu totii splacerea sa a aflam
ca statuile au corp,
si picioare. Asta ar fi pus alte intrebari , cum ar fi "dece corpul unei statui este scuns in pamant?".

Descoperirea nu dateaza de ieri, ci de cateva saptamani, timp  in care se fac relatari , comentarii  pe Internet si anume ca Statuile din Insulelel Pastelui au corp, trup!!. 

Au devenit celebre  asa cum au fost cunoscute la descoperire, ca fiind Capete uriase. Dar acum au aparut alte intrebari, alte enigme, care asteapta raspunsul specialistilor,  deoarece, mai mult de jumatate din inaltimea  lor se afla ingropata in sol, ceea ce presupune ca ar avea corp si membre. Cum s-a ajuns la aceasta situatie?

 Daca se atribuie cuplului Routledge descoperirea partilor ingropate in pamantul Insulei Pastelui, un grup de cerecetatori privati, a excavat recent una dintre statui. Ei au  descoperit numeroase inscrisuri pe corpul uriasei statui de piatra.


Situata in Oceanul Pacific, aceasta insula vulcanica  a fost descoperita de navigatorul neozeeLandez Jakob Roggeveen,  in  ziua de Paste a anului 1722. In anul 1888, teritoiul a devenit  posesiune a statului Chile.

  Daca statuile  au fost inconjurate -de-alungul timpului- de mister, descoperirea recenta a scrierilor pe partea detrup ascunsa in pamant,  impune  alte subiecte de dezbatere.
Oamenii de stiinta sunt aproape cu totii de acord  ca  aceasta situatie( situl)  este consecinta unui ecocid petrecut pe insula, ceea ce inseamna ca au disparut total prin distrugere sistematica: natura, flora, fauna ca si  populati umana ( cca. 4000) .


Sau a fost vorba de migratia populatiei Rapanui, oamenii primei civilazii de pe insula?
Ipoteza cea mai credibila este ca o maree foarte puternica ( de ce nu , un tsunami?)a "spalat" insula si vechea sa civilizatie umana, care s-a pierdut in noaptea timpului, iar acum sub talpile turistilor inconstienti, se afla un TEZAUR  ascuns care asteapta sa fie scos la lumina. La origine, statuile nu erau  ingropate, poate cataclismul le-a adus in starea actuala, prin  depunerea de resturi, nisip si pamant, iar oamenii au disparut cu toata civilizatia lor, dintr-o singura lovitura..


Aceasta descoperire repune pe tapet referirile la Mitul Atlantidei si a continentului MU, din e legendele - care -se pare a fi scoase la  suprafata  odata cu aceasta descoperire exceptionala.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1