vineri, 21 februarie 2014

Palatul Kolomna, una din minunile lumii.



Acest palat original  din lemn a fost construit  în anii  1667 -1672 si a  uimit  prin  splendoarea sa  nobilii şi ambasadorii străini ai timpului care l-au numit  "a opta minune a lumii".
 Din păcate, 100 de ani de la construirea sa a fost demolat, dar  la ordinul  împărătesei Ecaterina a II- a a fost  creat un model de lemn al palatului  înainte de demontarea acestuia. In zilele noastre pe baza acestei machete recontructia  palatului a fost  posibilă. Palatul Kolomna al Ţarului Alexei Mihailovici si-a deschis porţile pe 4 septembrie 2010. Aspectul sau  este aproape identic cu cel din vechime.
Lucrările de construcţie a s-au desfasurat  sub conducerea lui Senka Petrov şi Mikhailov Ivashko. Cei mai buni artisti de la Moscova şi din alte oraşe au fost angajaţi in  toate etapele de construcţie.
Palatul de lemn creat in secolul 17 a fost conceput în principal pentru a arăta ruşilor  şi oaspeţilor străini grandoarea puterii Tarului  Rusiei.

In vremea tarului Aleksei Mihailovici palatul a fost nu numai un loc de odihnă, dar si  reşedinţă principală a împăraţilor ruşi. Aici s-au tinut si  reuniuni ale Dumei boieresti, consilii, receptii diplomatice şi au avut loc parade militare.
Palatul avea 270 camere, cu  suprafata de 7239 de metri patrati. În  prezent  au fost recreate  doar 24  de incaperi. 226 de persoane din 20 profesii diferite au fost implicaţi în această reconstituire.

Intrarea in  palat costa acum  400 de ruble (15 dolari) fiind  destul de scumpa.

Palatul tarului Aleksei Mihailovicii este un labirint complex de camere legate prin pasaje.

Lemnul  pentru construcţie a fost adus din regiunea Krasnoiarsk.

Palatul a fost împărţit în două părţi destinate locatarilor de sex barbatesc si femeiesc. Femeile nu  puteau  merge  in partea de cladire rezervata barbatilor.
Este ciudat, dar femeile din familia imperiala erau tinute in fapt sub cheie şi chiar ţarinei nu i se permitea să părăsească palatul. Ocupaţia lor consta doar lucrari casnice şi rugăciuni.

Ţarul, ţarina si tsarevitcii aveau camere separate, cu intrări si iesiri separate, existand şi camere suplimentare pentru funcţionari, cameriste si bone.

În interioarele palatului s-au executat lucrari specifice de arta moscovita din a doua jumătate a secolului 17 si s-au utilizat tehnici de construcţie avansate al timpului . Totul în palat a fost bine planificat,  de la podele si picturile tavanului, la cele mai mici detalii ale furniturilor.

 

Aceasta este sala în care ambasadorii străini il aşteptau  pe suveranul rus.

Portretul lui Alexei Mihailovici.
Petru cel Mare.
Masa de lucru a tarului
Dormitorul tarului

  
Cada de baie a tarului
Partea femeiasca a palatului.


Sursa: EnglishRussia com,



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1