luni, 13 ianuarie 2014

Sindromul de Epuizare al GLANDELOR SUPRARENALE

Sindromul de Epuizare al GLANDELOR SUPRARENALE, medicii nu pot recunoaște simptomele!
Sursa Foto: sfatulmedicului.ro
Sursa Foto: sfatulmedicului.ro
Azi vom vorbi despre semnele și simptomele fizice manifestate ale glandelor suprarenale și despre indicii de laborator, care îi pot îndruma pe medicii alopați către diagnosticarea acestui sindrom.
În planul fizic apar următoarele manifestări:
  •  probleme de vedere (vederea în ceață la distanță, probleme de citire, crește presiunea intra-oculară – 80% dintre cazurile de glaucom se datorează slăbiciunii suprarenalelor), dar și probleme precum orjelete (urcioare) care se tot repetă, secreții lacrimale intense (lăcrimare intensă la vânt, lumină, praf), infecții repetate (conjunctivite) și tendința la a forma chistulețe în pleoape. Un semn clar al slăbiciunii suprarenalelor este umflarea în unghiul intern al ochilor, între rădăcina nasului și colțul interior al ochilor – multă lume are pleoapele umflate acolo. Sau depunerea de colesterol (xanthelasmata) în acel unghi intern al ochilor (la cei cu slăbiciunea suprarenalelor, care mănâncă grăsimi – uleiuri, alune, semințe, etc). Senzația de ochi grei, de pleoape grele – reprezintă ale semne ale stagnării limfatice în zona capului, determinată de slăbiciunea suprarenalelor.
  • probleme cu nasul – sinuzita este semn precoce al slăbiciunii suprarenanelor, la fel și rinita alergică, sau mucusul nazal persistent (cu "tras nasul" în mod continuu, la copii sau adulți) sau suflat nasul continuu.
  •  Probleme cu urechile – senzație de presiune în urechi, episoade frecvente de otite, dar mai ales țiuituri în urechi persistente, amețeli și tulburări precum răul de mișcare – sunt semne clare ale slăbiciunii suprarenalelor/rinichilor și afectarea circulației sângelui în periferie.
  • Probleme cu pielea feței   – erupții tip acnee, diferite dermatite, mătreața capului, căderea părului sau îngrășarea lui rapidă, uscăciunea pielii feței cu apariția ridurilor (aici, slăbiciunea suprarenalelor este combinată cu cea a paratidroidelor, care se ocupă de fermitatea țesuturilor corpului), erupții precum herpesul și bubele dulci. Adolescenți cu suprarenalele slăbite sunt duși la medici dermatologi și tratați cu medicamente toxine pentru problemele de piele, fără a identifica reala cauză a problemei cu care se confruntă (suprarenalele sunt foarte slăbite în adolescență și pubertate, pentru că eliberează și hormoni sexuali, necesari maturizării și nu mai sunt în stare să mențină și funcțiile anti-inflamatorii sau perfuzia sângelui în periferie. Iar stresul școlii și al examenelor este un "bonus" pentru adolescenți).
  • Probleme ale gurii – ulcerații și afte frecvente, probleme ale gingiei (sângerări, abcese, slăbiciune), distrucția smalțului dentar (prin acidoza salivei) și apariția cariilor dentare.
  • Mărirea ganglionilor limfatici la nivelul gâtului, a amigdalelor și polipilor și eliminări de secreții periodice la nivelul lor ("inflamații" și infecții frecvente)
  •  Durerile de cap pulsatile sunt semne clare ale slăbiciunii suprarenalelor – multe migrene trecând la consum de apă (3-4-5 pahare de apă, băute gură cu gură) întrucât ajută la funcționarea complexului rinichi/suprarenale.
  •  Probleme la nivelul gâtului – de la "roșu în gât" cu sau fără răgușeală, la uscăciunea gâtului și dresul constant al vocii, până la diferite tuse uscate, spastice și persistente, la copiii și adulți – toate sunt semne ale slăbiciunii suprarenalelor.
  •  Legătura suprarenalelor cu tiroida/paratiroidele este vitală și foarte importantă, de aceea afectarea suprarenalelor determină apariția multor dezechilibre la nivelul tiroidei – și explică abundența cazurilor de "tiroidite auto-imune" și altor probleme (ușor de echilibrat, când le înțelegi, de fapt, cauza).
  • Astmul bronșic cu wheezing este un simptom clar al slăbiciunii suprarenalelor și lipsei cortisolului propriu al corpului. La fel este și orice episod de sufocare sau dificultate de respirație (persoane care nu pot să tragă aer, nu le ajunge aerul, care simt o apăsare pe piept sau o strângere în piept, între plămâni). Toate simptomele se agravează în spații închise, cu multă lume, sau la căldură (în magazine, în autobuze etc) și la eforturi fizice sau intelectuale (după exerciții de fitness la sală). Mișcarea fizică este bună, dar la o persoană cu suprarenalele epuizate accentuează tulburările – de aceea mulți se simt bine imediat după mișcare (au mai stimulat un pic suprareanelele să producă adrenalină), dar foarte rău în zilele după (datorită acidozei limfatice suplimentare create, pe care corpul nu o poate îndepărta la timp).
  • Dureri tip înțepături la nivelul sternului, sau inimii, sau toracelui, sau sânilor (la femei), probleme ale sânilor (noduli, chisturi, dureri) la femei, uneori legate de ciclul menstrual – sunt alte semne indirecte ale slăbiciunii suprarenalelor. Orice fel de durere intensă, ca o înțepătură sau arsură în corp – este un semn de acidoză limfatică a acelei zone și ne indică deficiența funcției suprareanalelor.
  • Probleme digestive – cu dureri abdominale, distensie și gaze, bolboroseli și dificultăți de eliminare a scaunului (constipație cel mai adesea, dar și alternanță diaree constipație) sunt produse, indirect, de slăbiciunea suprarenalelor și stagnarea limfatică din pereții intestinali. Plus o dietă necorespunzătoare pentru ființa umană.
  • Probleme genitale multiple – tip neregularitatea ciclului menstrual la femeie (regularitatea ciclului depinde de funcția suprareanelelor), până la oprirea acestuia completă, indiferent de vârstă, până la tulburări de fertilitate la bărbat și femeie – sunt evident probleme ale slăbiciunii suprarenalelor. Multe cupluri care nu pot procrea se confruntă la ambii parteneri cu suprarenale foarte slăbite. Este suficientă susținerea funcției lor – și concepția apare! Dar femeia cu suprarenaele slăbite are dificultăți în menținerea sarcinii (multe dintre pierderile de sarcină sau sarcinile oprite în evoluție se datorează slăbiciunii suprarenalelor femeii – de aceea medicii prescriu Utrogrestan, Gravibinon și alți hormoni progesteronici – pentru că suprarenalele femeii NU MAI PRODUC propriul progesteron, menit a ajuta corpul să păstreze și dezvolte sarcina). Și apoi, după naștere – multe femei se confruntă cu probleme tip depresie post-natală – indusă tot de proasta funcție de suprarenalelor și tiroidei/paratiroidelor – iar tratamentul este de multe ori eronat – un tratament cu sedative și tranchilizante, care nu se adresează cauzei problemei.
  • Proasta funcție a suprareanelor afectează aparatul urinar, rinichii mai ales, care nu mai filtrează, nu mai elimină reziduurile acide, întregul sistem limfatic deasupra rinichilor se încarcă cu reziduuri acide, spatele devine înțepenit, dureros și rigid (mai ales seara, după o zi grea), apar probleme la nivelul coloanei vertebrale (în timp, ducând la hernieri și alte degenerări), apar probleme la nivelul articulațiilor (primele articulații care suferă când rinichii nu mai filtrează bine sunt genunchii – după starea acestora puteți evalua starea funcționării rinichilor dv) și în timp, datorită acidozei, apar probleme la nivelul filetelor nervoase (nervii sunt iritați de acidoza din țesuturi) cu amorțeli, furnicături, parestezii și uneori chiar paralizii. Scleroza multiplă și toate celelalte afectări neurologice grave sunt rezultatul unei prelungite stagnări de reziduuri acide la nivelul vaselor limfatice ale corpului – pornind inițial de la aceeași slăbiciune a suprarenalelor.
  • Multe alte probleme de sănătate pot fi legate de slăbiciunea suprareanelelor (de la problemele de circulație periferică, de toate felurile, mâini și picioare reci, și până la vase sparte, și picioare umflate, picioare grele etc etc –la cârcei, tetanii, spasme și dureri intense musculare și până la diferite "boli ciudate" diagnosticate de medici cu etichete și nume stranii).
Sindromul de Epuizare al Glandelor Suprarenale sau slăbiciunea suprarenalelor (a sistemului endocrin al corpului) plus proasta filtrare a rinichilor și stagnarea reziduurilor acide în sistemul limfatic, cu acidoză limatică generalizată sunt principalele cauze de îbolnăvire.
Testare a Sistemului Endocrin cu Quantum Analyzer
Testare a Sistemului Endocrin cu Quantum Analyzer
Semne "indirecte" pe analize de laborator ale suferinței suprarenalelor și suferinței rinichilor, potrivit doamnei dr. Soescu:
  • creșterea colesterolului peste 200
  • glicemia scăzută (ințial, 60-70) apoi cu tedință de creștere (în jur de 90-100 este deja semn clar de slăbiciune a suprarenalelor)
  •  creatinina crescută peste 0.6 este un semn că rinichiul suferă (la o valoare de 1 – deja suferința este importantă)
  • acidul uric peste 3.5 este semn important de acidoză limfatică
  • pH-ul urinii sub 6 – este semn de urină acidă și suferință tip acidoză
  •  sideremia crescută/foarte scăzută – este un semn de mare slăbiciune a suprarenalelor; la fel și calciul din sânge foarte crescut/scăzut – este un semn de slăbiciune a suprarenalelor
  •  cortisolul sanguin – este o analiză care poate indica suprasolicitarea suprarenalelor (în multe cazuri de epuizare este foarte crescut – în încercarea corpului de compensare și supraviețuire) – dar poate fi și foarte scăzut.
Dacă analizele de mai sus sunt "bune" (în limitele laboratoarelor) dar valorile sunt apropiate de cele maxime – există o indicație clară către slăbiciunea suprarenalelor.
Semne fizice evidente de slăbiciune a suprarenalelor:
  • pleoapele superioare umflate, mai ales dimineața la trezire, mai ales în unghiul intern al ochilor, cu senzație de ochi grei și uscați.
  • cearcăne marcate, uneori albăstrui/vineții (înainte de a se îmbolnăvi, copii au cearcăne 1-2 zile, indicând stagnarea acizilor și proasta funcție de eliminare a rinichilor/suprarenalelor).
  • față buhăită, umflată, dimineață la trezire, nas înfundat cu secreții, multe secreții oculare, chiar lipicioase (urdori) dimineața, mucus din spatele gâtului/nasului, vâscos și greu de eliminat, urechi înfundate, cu multă ceară/cerumen.
  • depozit gros, albicios-gălbui-maroniu al limbii, dimineața la trezire, cu miros neplăcut al gurii și al gingiilor
  • dureri lombare ("dureri de șale") surde, ca înțepeneala, dimineața dar și în cursul zilei (uneori dureri intense, înțepătoare, înjunghietoare) la eforturi.
  • dureri de spate, spate înțepenit, ceafă înțepenită, amețeli, dureri de cap, mai ales la nivelul regiunii occipitale,
  • țiuituri în urechi, cu sau fără amețeli.
  • nevoia marcantă de dulce (suprarenalele cer dulce, pentru că nu mai pot regla glicemia), mai ales dulce concentrat (ciocolată, înghețată, prăjituri, făinos, patiserie).
  • nevoia urgentă de stimulenți ("nu pot fără" cafea, țigară, ceai, energizant etc etc).
  • nevoia de carne („nu pot fără carne") (aduce în corp neutrotransmițători de la animalele sacrificate), pește, condimente (ardei iute, piper, sare).
  •  foame "dureroasă" – dacă nu mănâncă, apar usturimi, dureri, arsuri – de fapt, o acidoză gastrică.
Cu siguranță ați regăsit o parte din simptomele Sindromului de Epuizare al Glandelor Suprarenale. Glandele suprarenale sunt un subiect foarte serios care trebuie luat în considerare și tratate. Sănătate și succes!















7 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Multumim pentru articol dar am rugamintea sa ne sfatuiti ce putem face pentru a imbunati functia suprarenalelor.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articol, dar cum tratam suprarenalele nemedicamentos? solutii ezoterice ...?

    RăspundețiȘtergere
  3. Super articolul.Multum iri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc.foarte interesant,va rog exista tratament de reglare?

    RăspundețiȘtergere
  5. MULTUMESC,exista tratament de reglare?

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc.foarte interesant,va rog exista tratament de reglare?

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1