marți, 12 februarie 2013

7 tehnici operative de la CIA pe care le poţi aplica la job

7 tehnici operative de la CIA pe care le poţi aplica la job

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:
Un fost agent CIA a publicat o carte despre experienţa sa de 8 ani ca agent acoperit, pornind de la ideea că tehnicile de lucru ale unui spion pot fi utile şi în viaţa profesională a unui om obişnuit.

Ideile centrale din cartea "Cum să lucrezi ca un spion. Sfaturi pentru business şi carieră de la un fost ofiţer CIA", prezentate de Business Insider, se rezumă la următorul lucru: Ca să supravieţuieşti ca spion trebuie să fii foarte bun în ceea ce faci, să reacţionezi rapid în situaţiile de criză şi să câştigi încrederea celorlalţi.
1. Memorează tot ce e important în industria în care lucrezi şi fii atent la trenduri. Inteligenţa operativă presupune să strângi cât mai multe informaţii despre compania la care lucrezi, despre competitori, despre trendurile de piaţă. Fă un research permanent despre direcţia în care se îndreaptă lucrurile în domeniul tău de activitate.
2. Foloseşte "cârlige" când faci networking. "Ofiţerii CIA acordă mult timp pregătirii unor cârlige personalizate cu care să-şi agaţe personajele-ţintă", spune fostul spion. Un cârlig eficace constă în 3 elemente: un motiv ca să te întâlneşti cu omul respectiv, un motiv de creare a conexiunii şi un motiv să păstreze relaţia cu tine.
3. Nu lăsa niciodată garda jos. Nici atunci când oamenii din cercul tău sunt extrem de amabili şi prietenoşi nu trebuie să te laşi descoperit. Atenţia ta trebuie să fie mereu trează: este posibil ca persoana extrem de amabilă să vrea de fapt să obţină ceva de la tine sau în defavoarea ta.
4. Nu da multe informaţii "din casă", nici măcar la interviul de angajare. Trebuie să laşi mereu senzaţia că ştii mai multe decât spui. Este suficient să deconspiri un amănunt despre care celălalt nu se aştepta să îl cunoşti. Nu trebuie să vrei să impresionezi prin acoperire exhaustivă, îţi pierzi astfel din forţa de convingere.
5. Analizează-ţi punctele slabe. 6. Detectează punctele slabe ale celorlalţi. 7. Respectă-ţi întotdeauna promisiunile şi ameninţările.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/7-tehnici-operative-de-la-cia-pe-care-le-poti-aplica-la-job_1086571.html#ixzz2K1nbeTFe
7 tehnici operative de la CIA pe care le poţi aplica la job
www.realitatea.net
Un fost agent CIA a publicat o carte despre experienţa sa de 8 ani ca agent acoperit, pornind de la ideea că tehnicile

Un comentariu:

  1. 8. Nu ameninta niciodata
    9. Controleaza-ti doar Tu subconstientul -Foloseste formule de curatire a subconstientului - pt tine si ceilalti, pana cand iti intra in reflex; la un moment dat isi produc efecte fara a le mai folosi...
    10. Anihileaza orice energie negativa din stadiu de gand...o risipesti , o transformi
    11.Zambeste mereu, esti cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1