luni, 3 decembrie 2012

Metroul din Dubai

Metroul din Dubai ?

Metrou gratuit...


Stiti ceva despre metroul din Dubai ?Orasul Dubai, capitala Emiratului Dubai, este un loc cu exceptii particulare.
Datorita bogatiilor in petrol strazile sunt aglomerate de automobile.

Pentru a solutiona aceasta problema, seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a ordonat construirea unei cai ferate cu cinci linii care sa traverseze orasul.
Aceasta retea are si ea anumite particularitati: este una dintre cele mai moderne din lume, opereaza numai cu curent electric si este complet automatizat, adica trenurile nu au nevoie de mecanici pentru a circula.
Pana in prezent s-au construit doua linii cu 10 statii iar a treia linie este in curs de constructie.
Statiile de metrou sunt subterane. Sunt climatizate la fel ca vagoanele trenului. Nu se stie inca nimic despre costuri.
Dar ...
   
  
     
           
  
            
                      
          
  
 
  
 
Metroul este complet GRATUIT...!!!

2 comentarii:

  1. Ba nu e gratuit deloc! E chiar scump in comparatie cu cel din Bucuresti: cea mai scurta cursa e in jur de 4 lei romanesti! Cu cat mergi mai multe statii cu atat platesti mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevarat, metroul nu e gratuit, insa design-ul e deosebit. Fiecare tren are cel putin 1 vagon rezervat femeilor (cu sau fara copii). Femeile au optiunea sa calatoreasca in comun cu barbatii, sau sa imbarce singure. Daca, din greseala, un barbat intra in vagonul rezervat femeilor, o conducatoare de bord il avertizeaza imediat si il grabeste catre iesire.
    In metroul din Dubai e interzis sa mananci si sa bei (chiar apa). Femeile nu pot sa fie imbracate prea estival, umerii trebuie acoperiti si corpul nu poate fii expus prin haine prea scurte. In fiecare statie de metrou - la intrare si pe peron - este cel putin un militar (sau politist?!).
    Statiile, ca dealtfel toate mesajele, sunt anuntate bilingv, in araba si engleza.

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1