joi, 25 octombrie 2012

Sutienul care detectează cancerul la sân, de anul viitor pe piață


Sutienul care detectează cancerul la sân, de anul viitor pe piață


  • Vizualizare foto
O companie din statul american Nevada a realizat un sutien care examinează sânii și identifică tumorile canceroase înaintea mijloacelor de detectare existente până acum.

Sutienul creat de First Warning Systems (FWS) are senzori integrați în ambele cupe care detectează variații ușoare de temperatură la suprafața sânilor, modificări care pot semnala creșterea unei tumori. Potrivit discovery.com, aceste variații apar în urma dilatării vaselor de sânge care au loc pentru a alimenta țesutul canceros.
Compania explică faptul că aceste vase de sânge elimină căldură la un nivel diferit față de cel normal, ceea ce permite identificarea unei tumori cu mai mulți ani înainte ca ea să fie vizibilă la mamografie sau RMN. Monitorizarea este non-invazivă, iar datele obținute sunt transmise printr-un sistem wireless către un computer sau un dispozitiv mobil și pot fi uploadate pe internet pentru a fi analizate.

Până acum, produsul a trecut prin trei teste clinice, care au implicat 650 de participante de vârste diferite. Rezultatele au arătat să sutienul a identificat tumorile cu o precizie de 90%, depășind astfel tradiționala mamografie. FWS plănuiește să pună sutienul pe piață anul viitor în Europa și din 2014 în Statele Unite. Detaliile legate de costul unui astfel de produs nu au fost încă stabilite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1