joi, 13 septembrie 2012

UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE?

UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ?


Sa nu ziceti ca nu ati aflat din timp ce ni se coace!!!!
FEDERALIZAREA MOLDOVEI: planul ruso-german. 

Rusia propune o schemă de federalizare a Republicii Moldova, scrie Nezavisimaia Gazeta. Presa moscovită este de părere că federalizarea este îndreptată împotriva unirii Republicii Moldova cu România, promovată activ de Alianţa pentru Integrare Europeană.
Fondatorii mişcării de federalizare de la Chişinău au în vizor Transnistria la est, Găgăuzia la sud, o regiune cu capitala la Bălţi în nord.
"Federaţia poate salva statul moldovenesc de la autodistrugere", afirmă autorii proiectului.
Totodată, federalizarea creează premisele unificării cu Transnistria, scrie Nezavisimaia Gazeta.
Statul unitar, aşa cum este Republica Moldova potrivit Constituţiei, nu le poate garanta transnistrenilor din est, găgăuzilor şi bulgarilor din sud, precum şi ucrainienilor din nord, că interesele lor vor fi respectate, afirmă publicaţia rusă. Iar această populaţie nu doreşte să treacă în componenţa României şi acolo să se asimileze.
Aceleaşi propuneri au fost avansate şi prin cunoscutul plan Kozak, propus Chişinăului de Kremlin în 2003 şi respins la vremea respectivă de preşedintele de atunci, Vladimir Voronin.
Germania, de asemenea, i-a propus Chişinăului cu doi ani în urmă o structură federativă, ca fundament pentru soluţionarea conflictului transnistrean,după ce cancelarul german Angela Merkel şi fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev au semnat un memorandum vizând Transnistria, aminteşte cotidianul moscovit.
Planul prevedea implicarea activă a Germaniei în reglementarea conflictului şi nu excludea, în cazul unei evoluţii pozitive, retragerea trupelor ruse de la Tiraspol. Germanii s-au pus pe treabă şi i-au invitat pe moldoveni ca să le arate că într-o comunitate federativă se poate trăi bine şi în pace.
"Dar ce este bine pentru neamţ, nu este întotdeauna bine şi pentru moldovean", scrie cu sarcasm ziarul rusesc.
Liderul Partidului Liberal, fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu, a afirmat că "federalizarea este o prostie", iar Constituţia ţării nu o permite. Ideea federalizării este respinsă şi de adepţii unirii cu România.
Analistul politic Petru Bogatu afirmă că o Moldovă federativă ar deveni o enclavă rusească în regiune, o "clonă a regimului Putin". Statul democratic Republica Moldova ar fi distrus, spune analistul, iar Moscova îşi va spori influenţa asupra întregii ţări prin intermediul Tiraspolului.
Ideea federalizării nu este susţinută în întregime nici la Tiraspol. Analistul politic Andrei Safonov spune că, dacă regiunea transnistreană ar fi reunită cu malul drept al Nistrului, va intra automat în sfera de influenţă a Bucureştiului, ceea ce este absolut inadmisibil pentru locuitorii transnistreni, care "se tem de românizare".
Mişcarea „Moldova Federativă", lansată ieri la Chişinău, propune crearea unei noi ţări în care să intre cinci republici autonome: Moldova de Est, Moldova de Vest, Republica Moldovenească Transnistreană, Republica Găgăuzia şi Republica Bucovina. În noua structură statală ar urma să intre şi Regiunea autonomă Basarabia.
Sveatoslav Mazur, liderul noii mişcări, anunţă pe site-ul federatia.md că aceasta are drept scop "centralizarea poporului moldav multinaţional în jurul ideii renaşterii Patriei-Mamă Moldova şi pentru a salva teritoriile istorice de laşi şi trădători".
El propune şi o strategie de federalizare în care să intre Republica Moldova, Nordul Bucovinei şi Sudul Basarabiei, care fac parte din Ucraina şi Moldova din dreapta Prutului.
Potrivit aceleiaşi strategii, populaţia noului stat federativ va constitui 10,5 milioane oameni, care vor locui "pe întreg teritoriul fostului cnezat moldovenesc".
Republica federativă va avea o formă de guvernare prezidenţială, iar organul legislativ va fi alcătuit din două camere. Camera superioară va include 71 de deputaţi, care vor fi aleşi în circumscripţii uninominale pentru un mandat de nouă ani. Camera inferioară va fi alcătuită din 201 deputaţi aleşi pe liste de partid pentru un mandat de patru ani.
Limbile oficiale în noul stat ar urma să fie "moldoveneasca" şi rusă, iar drapelul naţional – bicolorul roş-albastru cu capul de bour drept stemă.
Totodată, noul stat ar urma să facă parte din Uniunea Euroasiatică a lui Vladimir Putin.
De notat că Sveatoslav Mazur a face parte din Partidul Patrioţii Moldovei şi se declară ezoterist, el fiind şi director al Institutului de Ezoterism, Psihologie şi Viaţă Reală din Republica Moldova.
Nota noastra: Planul rus al federarii Republici Moldova este o mai veche varianta repusa in discutie in prezent, cand exista relatari ca si Germania favorizeaza o asemenea "solutie".
"Moldova Federativa" este o miscare ce nu are legatura cu planul rusesc, chiar daca, evident, este initiata, cel mai probabil, de serviciile secrete ale Moscovei. Are insa un caracter mai degraba fantasmagoric, de sperietoare menita sa tulbure in plus apele deja agitate.
Mult mai periculos este planul federalizarii Republicii Moldova, cu atat mai mult cu cat Germania "achieseaza". Oare de ce presedintele care a facut, chipurile, cel mai mult pentru Republica Moldovei, anume Traian Basescu, nu si-a folosit relatia "privilegiata" cu Merkel pentru a preveni un astfel de deznodamant? Sau relatia "privilegiata" are vreun pret?
Legaturi:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/07/20/rusia-federalizarea-republicii-moldova/






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1