sâmbătă, 29 septembrie 2012

Japonia si musulmanii.

Japonia si musulmanii.




Am aflat ceva foarte interesant despre Japonia, despre care nu am ştiut:
Aţi citit vreodată în vreun ziar că un lider politic sau un prim-ministru dintr-o naţiune islamică să fi  vizitat Japonia?
Aţi întâlnit vreodată ştirea că şahinşahul  Iranului  sau vreun prinţ din Arabia Saudită  să fi vizitat Japonia?
Japonia este o ţară  care ţine Islamul dincolo de ţărmurile sale.
Japonia a pus restricţii stricte asupra Islamului şi a tuturor musulmanilor.
Motivele sunt:
a) Japonia este singura ţară care nu dă cetăţenie la musulmani.
b) In Japonia nu se acordă rezidenţă permanentă pentru musulmani.
c) există o interdicţie severă de propagare a Islamului în Japonia.
d) În Universităţile din Japonia, nu se predă araba sau orice limbaj islamic.
e) Nu se poate importa "Coranul", publicat în limba arabă.
f) Conform datelor publicate de guvernul japonez le-a fost dată viză de rezidenţă temporară pentru numai 2 sute de mii de musulmani, care au avut nevoie să studieze Legea japoneză a  bogăţiilor naturale (sau legea funciară? - the Japanese Law of the Land). Aceşti musulmani au trebuit să vorbească japoneza şi să practice ritualurile lor religioase numai în casele lor.
g) Japonia este singura ţară din lume care are un număr neglijabil de ambasade ale ţărilor islamice.
h) poporul  japonez nu este atras de Islam.
 I) rezidenţii musulmani care locuiesc în Japonia sunt angajaţi ai companiilor străine.
j) Chiar şi vizele de lucru nu sunt acordate pentru medici musulmani, ingineri sau manageri trimise de companiile străine.
k) În majoritatea companiilor, se menţionează în regulamentele interne, că musulmanii nu pot aplica pentru un loc de muncă.
l) Guvernul japonez este de părere că musulmanii sunt fundamentalişti şi nici chiar în epoca globalizării nu sunt dispuşi să schimbe legile lor musulmane.
m) Musulmanii nici nu se pot gândi cu privire la închirierea unei case în Japonia.
n) Dacă cineva ştie că vecinul său este un musulman, tot cartierul rămâne de alertă.
o) Nimeni nu poate iniţia o celulă islamică sau "Madarsa" Arabă, în Japonia
p) Nu se aplică legea islamică (Sharia)  în Japonia.
q) În cazul în care o femeie japoneză se căsătoreşte cu un musulman, atunci ea este considerată  proscrisă pentru totdeauna.
r) Potrivit dlui Komico Yagi (şef de departament la Universitatea din Tokyo) "Există un cadru de spirit în Japonia că Islamul este o religie foarte îngustă la minte şi ar trebui să stai departe de ea."
s) jurnalistul independent Mohammed Juber a făcut un turneu in mai multe tari islamice după 9/11 precum şi în Japonia. El a descoperit că japonezii erau încrezători că extremiştii nu ar putea face nici un rău în Japonia.


























3 comentarii:

  1. Alta gluma este un posibil raspuns,este ca din invidie probabil,pentru ca ei si-au omorit samuraii,sint hotariti sa munceasca pina vor crapa,iar lupta brutala cu un inamic nu mai incape in conceptul japonez actual. In timp ce japonezii au rams rigizi cam in ultimii 1000 de ani dupa ce s-au luminat cu elemente de cultura si religie de pe continent (templele budiste marginalizau calugarii japonezi veniti sa se lumineze)bine ca autoritatile Chinei nu l-au lasat pe marele lor Eisai sa treaca granitele catre India, care a ramas astfel sa aprofundeze numai doctrina sectei Tendai. Cam la 1200 ce faceau musulmanii in acelasi timp? Astronomie, filozofie o religie si un limbaj unitar,o scriere...Nu cu scriere de la chinezi.Cel putin coreenii au vrut sa aiba alfabetul lor tirziu dar au reusit.Acum musulmaniinu mai sint cuceritori, vor numai sa-si pastreze paminturile,alea cu petrol,obiceiurile si credinta nu vor globalizare incalecare,in timp ce japonezii au ginduri de stapinire a lumii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Simt o oarecare admiratie fata de japonezi in articolul VOSTRU, nu e cazul maestre, revin cu aceeasi idee, ei si-au omorit samuraii si au acceptat formal norme europene si americane ulterior, dar numai ca sa poata sa stapineasca ei lumea (au ales lupta economica cu oameni care mor de epuizare muncind-dupa cum ar trebui sa stiti),asta dovedeste ca scopul lor nu este nobil chiar daca mijloacele aproape divine:cinste corectitudine,munca pina la perfectiune,pastrarea valorilor stramosesti(numai ce le convine de fapt)...Islamistii nu sint barbari, sint singurii pe care niponii nu ii pot nici pacali nici depasi din punct de vedere al spiritualitatii trecute si prezente. Religia,cultura si preocuparile lumii arabe din ultimii 1000 ani sint mult mai profunde decit ce au facut japonezii in acelasi interval,numai ca astia in ultimii 100 ani au hotarit sa mearga pe o scurtatura sa cistige teren. Sa ne fereasca Dumnezeu la care ne rugam noi ca ortodocsii sa avem o globalizare realizata, iar japonezii sau evreii sa cistige suprematia. De aceea mai draga,bine ca exista timpitii de islamisti,inchistati in religia si traditiile lor-tocmai ca se protejeze pe ei si poate indirect sa salveze si lumea liber cugetatorilor boemi adica majoritatea populatiei globului de cele 2 tipuri de hiene. Mai e sint si celelate 2 ruseasca si chinezeasca astea sint inca puisori,nu au prins putere chiar daca sint mari ca aspect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Anatol, situatia nu e deloc asa. In presa romaneasca toate rahaturile sunt permise, caci publicul e mare consumator.
    Insa iti poti arunca o privire aici ;)
    http://apjjf.org/-Kawakami-Yasunori/2436/article.html

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1