joi, 16 februarie 2012

Articole interesante. Merita citite.


ASASINUL ECONOMIC JEFFREY FRANKS ESTE MORMON. Mormonii - secta antihristica si bazin de recrutare pentru CIA si FBI (si VIDEO)


Şeful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca are constiinta impacata in ceea ce priveste petrecerea de la sfarsitul saptamanii trecute, la care a participat alaturi de alti membri ai delegatiei FMI, BM, CE, la invitatia Ministerului Finantelor si BNR.
Au existat critici in presa privind asa-numita petrecere de saptamana trecuta. Dati-mi voie sa clarific: duminica trecuta, dupa o sesiune de lucru la centrul BNR de la Sinaia, am fost invitat alaturi de staff si colegi la o masa sponsorizata de Ministerul Finantelor si Banca Nationala, la un restaurant cu mancare traditionala romaneasca si muzica traditionala romaneasca, pentru a intelege mai bine cultura locala si Romania, a aratat Franks. Sunt o persoana religioasa, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am constiinta curata. Le-as cere celor care m-au acuzat sa se intrebe daca pot spune acelasi lucru, a declarat Franks.
Antena 3 a difuzat imagini de la petrecerea respectiva, in care Franks dansa alaturi de mai multi invitati pe muzica traditionala romaneasca.

Jeffrey Franks (FMI) este mormon si face parte si din

Adrian Ursu, Liviu Voinea, Daniel Daianu si Catalina Porumbel comenteaza participarea lui Jeffrey Franks la o chermeza sponsorizata de Ministerul Finantelor si BNR. Domnul Franks are constiinta atat de curata incat nu simte nicio jena sa se ghiftuiasca si sa dantuiasca dupa ce a impus foamea si saracia in Romania.
***
secta ASASINILOR ECONOMICI
Strategia marilor institutii financiare globaliste descrisa de John Perkins: indatorarea unei tari pentru acapararea resurselor sale naturale si inrobirea politica in scopuri militare si hegemonice. Interesanta reactia lui Daniel Daianu care confirma, practic, cele dezvaluite de Perkins:cei de la FMI si BM au de ce sa se uite in oglinda...
***
Mormon-Tabernacle-Choir-mormons

CE ESTE SECTA MORMONILOR?

Mormonii au revenit in atentia publica in aceasta vara odata cu lansarea a doi candidati la alegerile prezidentiale din SUA din randul acestei religii. In Romania, cel mai cunoscut mormon este miliardarul Ion Ţiriac. Majoritatea americanilor asociaza aceasta religie cu barbatii cu mai multe neveste. Aproximativ un sfert dintre votanti au declarat ca nu ar vota pentru un presedinte mormon.
Dincolo de politica si campania electorala, mormonii sunt peste tot: Cartea lui Mormon, un musical de pe Broadway realizat de creatorii South Park, Matt Stone si Trey Parker, a obtinut saptamana trecuta, noua premii Tony. Glenn Beck s-a convertit la mormonism, iar adolescentii devoreaza in continuare Twilight Saga, scrisa de scritoarea mormona Stephanie Lee Meyers.

mormon sectaIata cateva lucruri mai putin cunoscute despre mormoni, prezentate de BusinessInsider.com. Unele dintre ele vin sa explice cum a fost posibila cresterea puternica a numarului de adepti, in timpul secolului trecut.

A patra religie din SUA

1. Religia Mormonilor are una dintre cele mai mari cresteri printre cultele religioase din Statele Unite ale Americii.Cu 6 milioane de adepti, mormonii reprezinta, in prezent, cea de-a patra mare religie din SUA, potrivit celor mai recente date ale Pew Research Center.
Biserica se extinde cu circa 1 milion de noi membri la fiecare trei ani. Peste un sfert din mormonii din America, inclusiv gazda emisiunii politice de la postul de televiziune Fox News, Glenn Beck, au fost convertiti la aceasta credinta.

14 milioane de mormoni in lume

2. Numarul de membri ai religiei mormone a crescut de peste doua ori din 1980 incoace. In prezent, sunt peste 14 milioane de mormoni in intreaga lume, din care mai mult de jumatate locuiesc in afara Statelor Unite, conform statisticilor bisericii din anul 2010.
Principala cauza a extinderii explozive a acestei religii este angajamentul bisericii intr-o misiune de prozelitism, prin intermediul misionarilor. Fiecare tanar mormon trebuie sa faca doi ani de misionariat in tari straine si multi dintre ei ii descriu ca fiind cei mai buni din viata lor.
In prezent, sunt peste 50.000 misionari mormoni care isi servesc biserica in tari din intreaga lume. Datorita muncii lor misionare, majoritatea mormonilor vorbesc fluent intr-o limba straina. Jon Huntsman, de exemplu, vorbeste fluent chineza, iar Mitt Romney franceza.

30 de miliarde de dolari

3. Averea bisericii este estimata la peste 30 miliarde de dolari. Principala sursa a bunastarii bisericii mormone este zeciuiala: mormonii trebuie sa doneze a zecea parte din venitul lor anual catre biserica, pentru a-si castiga dreptul sa se roage in templu. Din aceasta sursa, biserica aduna, in fiecare an, peste 5 miliarde de dolari.
De asemenea, biserica face profituri substantiale din investitii imobiliare si din investitii in afaceri, care sunt gestionate de Deseret Management Corp. Aceasta companie este unul dintre cei mai mari proprietari de ferme si terenuri in SUA. Ea detine cel mai mare producator de nuci, AgReserves, postul de radio Bonneville International, situat pe locul 14 in topul posturilor de radio din America, precum si o companie de asigurari de viata.
Antreprenoriatul economic face parte din doctrina mormonilor. 88 din cele 112 revelatii avute de fondatorul bisericii, Joseph Smith, au legatura cu aspecte fiscale.

Politicieni de succes

4. Mormonismul formeaza oameni de afaceri si politicieni de succes. In anul 2010, Goldman Sachs a angajat 31de absolventi de la Brigham Young University, numar similar cu cel al absolventilor angajati de la Wharton.Spiritul antreprenorial al bisericii a format oameni de afaceri puternici, printre care candidatii la presedintia SUA Mitt Romney si Jon Huntsman Jr.
Alti directori executivi celebri adepti ai religiei mormone sunt David Neeleman, fondatorul Jet Blue, Eric Varvel, directorul executiv al Credit Suisse, si Gary Crittenden, fostul director financiar al Citigroup.De altfel, cel mai bogat roman este, conform Top 300 Capital, Ion Ţiriac, care este mormon. Potrivit clasamentului, Ţiriac detine o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde de euro. Ţiriac a recunoscut public ca este mormon, intr-un interviu acordat, in 2008, jurnalistului Marius Tuca.
Mormonii detin un numar mare in cadrul conducerii unor companii mari, inclusiv Marriott, American Express, Dell, Lufthansa, Fisher-Price si Deloitte.
Iar optimismul, sinceritatea si valorile familiale pe care le promoveaza fac din ei buni politicieni. Exemple in acest sens sunt 15 senatori si congresmani din SUA, printre careliderul majoritatii din Senat, democratul Harry Reid.

Recrutati de serviciile secrete

5. CIA si FBI desfasoara programe de recrutare din randul mormonilor. Aparenta incoruptibilitate a moralei mormone le confera calitatea unor candidati ideali pentru posturile cu putere de decizie in aplicarea legii si pentru agentiile de informatii.
Mormonii sunt foarte bine reprezentati in CIA. Potrivit unui recrutor, misionarii mormoni reintorsi acasa sunt cautati pentru cunostintele de limbi straine, faptul ca nu consuma droguri si alcool si pentru respectul fata de autoritati.

Canon religios flexibil

6. Profetii mormoni moderni fac o conexiune intre mesajele lui Dumnezeu si credinciosi. Doctrina revelatiei continue este un pilon central in religia mormona. Mormonii cred ca Iisus, luminat de Dumnezeu (sau Tatal Ceresc), conduce biserica revelandu-si vointapresedintelui Bisericii lui Iisus Hristos al Sfintilor din Zilele din Urma, care este considerat un profet al zilelor noastre.
Mormonii privesc afirmatiile profetilor moderni ca pe o noua scriptura si accepta ideea ca Dumnezeu ar putea revela mai multe scripturi in viitor. Astfel, spre deosebire de cultele crestine, mormonii au un canon religios flexibil. Exista mereu posibilitatea ca doctrina bisericii sa se schimbe.
Cea mai cunoscuta dintre profetiile moderne este revelatia din 1978, potrivit careia orice barbat, inclusiv cei negri, pot detine preotia lui Mormon.

Saga Twilight, alegorie mormona

7. Twilight saga este de fapt despre credinta mormona in casatoria eterna. Volumele Twilight, scrise de autoarea mormona Stephanie Meyers, sunt o alegorie a conceptului de sorginte mormona a casatoriei ceresti, credinta ca un cuplu care este unit intr-un templu mormon va ramane legat pentru totdeauna, inclusiv dupa moarte.
Legatura dintre Edward si Bella este pecetluita atunci cand Edward o musca pe Bella. La fel ca in cazul casatoriei mormonilor, nu exista cale inapoi pentru Bella, care a fost transformata in vampir pentru totdeauna. Cu certitudine, aceasta idee a atras publicul. Volumele s-au vandut in peste 116 milioane de exemplare in 38 de limbi din intreaga lume. Iar filmul realizat dupa aceste carti a adunat pana acum peste 1,8 miliarde de dolari.

Cum vad mormonii poligamia

8. Biserica mormona crede ca poligamia poate fi ceva bun dupa moarte.
Desi biserica oficiala a mormonilor a abolit aceasta practica in 1890, crede in continuare ca principiul divin al mariajului cu mai multe persoane se poate aplica in rai. In caz de moarte sau divort, barbatii mormoni isi pot gasi o noua sotie si toate casniciile ceresti vor fi onorate in eternitate. Biserica oficiala incearca sa se distanteze de cei circa 40.000 de fundamentalisti mormoni care practica in continuare poligamia in SUA.
9. Mormonii poarta lenjerie intima speciala. Mormonii poarte lenjerie intima speciala numita haina-templu, ca sa le reaminteasca de legamantul lor cu templul mormon. Lenjeria este croita in asa fel incat sa protejeze de tentatie si rau. Multi adepti ai acestei religii cred ca acesti chiloti speciali le confera protectie spirituala.

Iisus va reveni in SUA

10. Mormonii cred ca Iisus, atunci cand se va intoarce pe Pamant, va veni in SUA. Chiar daca este o religie care se extinde in intreaga lume, este, in esenta, o religie americana. Mormonii cred ca Iisus Hristos a vizitat continentul american la scurt timp dupa inviere pentru a-i invata adevarul pe indigeni, care erau de fapt membri ai unor triburi din Israel.
Dupa ce toate bisericile crestine au cazut in apostazie, Dumnezeu l-a trimis pe Ingerul Moroni sa-i descopere noua scriptura lui Joseph Smith, un om simplu din Palmrya, New York.
Una dintre revelatiile pe care i le-a dat Dumnezeu lui Joseph Smith este ca Iisus se va intoarce personal sa domneasca peste regatul paradisiac al pamantului si ca va sta in templul mormon din Jackson, statul Missouri.
11. 100.000 de mormoni participa, in fiecare an, la reconstituirea bisericii din Cartea lui Mormon. In fiecare an, in luna iulie, mormonii se aduna in Palmyra, New York, sa vada un spectacol in aer liber pe baza Cartii lui Mormon. Spectacolul, la care participa peste 650 de actori, are loc pe o scena in 10 nivele. Multi spun ca acest spectacol a jucat un rol important la convertirea lor.
Veniti din departatul vest al SUA cu arme si bagaje printre noi, misionarii mormoni au o tinta precisa: sa faca prozeliti. Ei vorbesc despre Dumnezeu pe strada si joaca fotbal american.
campania publicitara - Hi Im Mormon afis filmAdepti care nu au voie sa acceseze mediile de informare sau chiar sa foloseasca bani, adepti care isi motiveaza religios marginalitatea sexuala - iata tabloul recent al unei Romanii rupte intre sectarismele de gen. Nu mai departe de saptamana trecuta, un clan din judetul Cluj a ajuns in atentia presei dupa ce reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului au intervenit pentru a salva vietile a opt copii crescuti in conditii mizere doar pentru ca au avut norocul de a se naste intr-o familie sectanta care refuza contactul cu civilizatia, considerand modernitatea doar o lucrare a diavolului.
Intr-un dosar serios al panoramei credintelor postdecembriste, Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma, cunoscuta mai ales ca Biserica mormona, face o nota aparte. Aplicand reteta activitatilor caritabile si a misionariatului, tanarul cult care-si revendica origini crestine e tot mai vizibil pe scena religioasa din Romania.

Cinci americani, la Bucuresti

Pe ecusoanele negre atent agatate la piept scrieBiserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma si cate un nume. Platt, Patterson, Smith, Davis si Stinson intind, pe rand, mana si se prezinta. In romana. Aparent, limba nu le provoaca prea mari dureri de cap. Sunt cetateni americani, rezidenti in Salt Lake City si misionari mormoni in Romania. Cativa tineri se afla intr-o capela de pe strada Panduri din Bucuresti, la mii de kilometri de casa, intr-o tara cu totul necunoscuta, dispusi sa renunte pentru cateva luni bune la viata lor anterioara pentru a raspandi cuvantul Domnului. Misionarii inteleg rapid curiozitatea banuitoare.
E o traditie impamantenita in randul mormonilor din toata lumea. Fetele pleaca la 21 de ani si stau 18 luni in misiune, iar baietii la 19, pentru o perioada de 24 de luni. Nimeni nu te obliga sa faci asta, cu atat mai mult cu cat pleci pe banii tai. Doar transportul pana in tara unde esti desemnat iti este asigurat, clarifica situatia misionarii. Eu mi-am vandut masina personala pentru a obtine fondurile necesare, ofera Stinson argumentul decisiv.

Reguli stricte

Inainte sa ajunga in Romania, americanii au trecut printr-un centru de pregatire, unde, timp de doua luni, s-au pus la punct cu limba si cu obiceiurile specifice. Dar si cu o serie de reguli extrem de stricte. Datorita regimului de viata avut in perioada misiunii, multi mormoni sunt solicitati de serviciile secrete la intoarcerea in SUA. Misionariatul inseamna nu doar absolvirea unui stagiu de credinta, ci si a unuia de conduita, ni se explica.
Practic, e mai simplu de enumerat ce au voie acesti tineri, decat ce nu au voie.Alcoolul, cafeaua, ceaiul negru sunt definitiv eliminate din ecuatie (lucru de altfel valabil pentru orice mormon practicant), telefoanele acasa si accesul la internet strict reglementate, iar de relatii intime cu sexul opus nici nu poate fi vorba.
Orarul cotidian este de asemenea precis stabilit: in fiecare dimineata, misionarii dedica o ora pentru studiul scripturilor, iar restul zilei o petrec pe teren, incercand sa convinga oamenii care sunt dispusi sa stea de vorba cu ei de misiunea Bisericii lui Iisus Hristos. Doar lunea isi permit tinerii misionari mormoni cateva clipe de relaxare. Se strang in Parcul Izvor si joaca fotbal american. Chiar si atunci cand ploua.

Am uitat de mine si m-am oferit altora

12 ani avea Cristina Petrisor cand, intr-o zi care nu anunta nimic special, un misionar i-a calcat pragul apartamentului. Eu provin dintr-o familie atee, precizeaza inca din start. Povestea e de o simplitate idilica: propovaduitorul mormon le-a propus sa spuna impreuna o rugaciune. Cristina isi aminteste, peste ani, ca a fost fermecata de cuvintele misionarului. Pur si simplu, ceva inexplicabil i-a determinat familia sa se converteasca. De atunci, cursul evenimentelor a evoluat firesc: duminici la rand dedicate adunarilor de la capela, acceptarea legamantului de credinta si misionariatul. Cristina a fost pentru 16 luni trimisa la Londra si rememoreaza pregnant ca in tot acest timp am uitat de mine si m-am oferit altora. Capitala Angliei nu i-a produs insa cea mai buna dintre impresii, pentru ca majoritatea celor de acolo sunt atei. Pur si simplu, refuza sa stea de vorba cu tine, nu sunt interesati
ISPITĂ. Insistenta misionarilor de peste Ocean da din cand in cand roade
.DOSARUL CREDINŢEI
Nici Congresul american, nici Parlamentul Romaniei de la Bucuresti nu detin autoritatea de a revoca, modifica sau amenda poruncile Domnului
> Membrii Bisericii sunt numiti mormoni pentru ca atat Biblia, cat si Cartea lui Mormon sunt considerate cuvantul Domnului si respectate in egala masura.
> Poligamia a fost si este un subiect destul de controversat legat de activitatea Bisericii lui Iisus Hristos. Conform reprezentantilor mormonilor,daca se afla ca un membru practica poligamia, iar acesta nu renunta la obicei, el este excomunicat.
> Unii sunt tentati sa fure, altii sa minta. Daca cedam tentatiei, atunci am pacatuit. Modelul este acelasi, indiferent daca vorbim de alcool, manie sau sexualitate.Noi credem ca avem puterea de a ne controla comportamentul. Cat despre modernitatea libertatii sexuale, nu putem spune decat atat: nici Congresul american de la Washington, nici Parlamentul Romaniei de la Bucuresti nu detin autoritatea de a revoca, modifica sau amenda poruncile Domnului, ne-a declarat Elder Van Noy.
> Biserica recomanda casatoriile intrarasiale, dar nu le interzice pe cele interrasiale.
> Biserica mormona nu citeste niciun conflict intre datoriile civice si invataturile religioase. De altfel, membri marcanti ai Bisericii au fost sau sunt implicati in politica la cel mai inalt nivel. Cateva exemple includ numele lui Ezra Taft Benson, secretarul pentru agricultura in administratia Eisenhower, dar si pe al lui Mitt Romney, candidat pentru nominalizarea republicana la viitoarele alegeri prezidentiale din SUA.

INCEPUTURI - Un secol de prezenta mormona in Romania

In cifre seci, Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma aduna in Romania 2.623 de credinciosi si peste 100 de misionari. Povestea mormonismului autohton debuteaza in 1899, cand Mischa Markow, un misionar al Bisericii, ajunge la Constanta, iar cateva luni mai tarziu organizeaza o congregatie la Bucuresti, reusind sa stranga sapte adepti. Elanul initial se stinge insa repede, iar ramurile infiintate isi inceteaza activitatea, previzibil, dupa cele doua razboaie mondiale. Caderea comunismului ofera o noua viata cultului din Utah, ai carui reprezentanti nu pierd timpul in a-si face simtita prezenta in Romania. Russell Nelson si Hans Ringger sunt primii oficiali mormoni care ajung in tara in februarie 1990, implicandu-se in diverse acte de caritate. Adeptii nu intarzie sa apara, primii romani alaturandu-se Bisericii in martie 1991. Totusi, povestea prozelitismului mormon nu e una de succes, daca ne gandim ca, in 18 ani de prezenta constanta pe teritoriul Romaniei, adeptii cultului numara putin peste 2.500 de oameni. O regula de fier a Bisericii mormone ar putea oferi explicatia pentru aceasta realitate: toti membrii sai trebuie sa plateasca zeciuiala. Datoria morala de a ceda 10% din veniturile proprii pentru sustinerea materiala a diverselor proiecte sociale ale Bisericii s-a interpretat la noi in spirit balcanic: Toti mormonii platesc zeciuiala. Cu exceptia celor care nu o platesc, dupa cum ne-a explicat un membru.

DESTIN DE MORMON - Actele caritabile si buna organizare fac prozeliti

Scott Lundberg este din Salt Lake City si, de cateva luni, e presedinte al Misiunii din Romania. Asta inseamna ca a renuntat de bunavoie la meseria de avocat pentru a sluji, dupa cum ne spune, intr-o tara aflata la periferia continentului european. Domnul Lundberg nu priveste insa asa lucrurile. Pentru mormonul din Utah, venit dintr-o traditie puternic inradacinata a misionariatului, a servi Biserica, indiferent unde aceasta are nevoie, este o mare onoare. Laurie aproba printr-un gest scurt cuvintele barbatului. Sunt impreuna de decenii, au sapte copii si o poveste care se leaga paradoxal de Romania: la sfarsitul anilor '90 au adoptat un baietel dintr-un orfelinat autohton. Mai tarziu, in 2001, au infiintat o fundatie in Barlad, Podul Dragostei, cu scopul de a gasi o familie pentru fiecare copil aflat in situatie de abandon.

Romana, mai dificila decat limba olandeza

Elder Van Noy este responsabilul pe relatii cu presa al Bisericii mormone in Romania. Aflat la a cincea generatie sub umbrela Bisericii lui Iisus Hristos, Van Noy are 5 copii si 15 nepoti. O viata dedicata credintei l-a purtat peste tot in lume. In tinerete, a fost misionar in Olanda, intr-o vreme in care cultul avea sub un milion de adepti si aproximativ 1.000 de propovaduitori. Am invatat limba la locul faptei. As spune ca a fost aproape la fel de dificil pe cat imi e sa invat limba romana, se confeseaza el. Mai tarziu, nevoile Bisericii l-au dus in Asia, unde a lucrat alaturi de indieni, taiwanezi, cambodgieni si indonezieni. Recunoaste ca mormonii sunt mult mai organizati acum decat erau pe vremuri: La mijlocul secolului XX, un misionar nu primea niciun fel de pregatire anterior momentului misiunii, ceea ce nu mai este cazul astazi. Avem centre de pregatire unde tinerii invata anterior limba si specificul tarii in care sunt trimisi. Cifrele oficiale par sa sprijine efortul pe care mormonii il fac: 13 milioane de membri si peste 50.000 de misionari constituie astazi corpul mormonismului in lume.

Nota noastra:

Dezgustator de elogios ultimul articol din oficiosul EVZ despre secta mormonilor Nu este, pur si simplu, absolut relevant faptul ca aceleasi cotidiene care urasc si ataca Biserica prezinta pozitiv si ditirambic cele mai bizare si bolnave secte ce pot exista?
Asadar, aflam ca secta mormonilor este bazin de recrutare pentru mari banci ca Goldman Sachs - institutie financiara cu rol cheie in declansarea crizei financiare a lumii din 2008 -, pentru CIA si FBI si, mai nou, aflam ca si pentru FMI. Incepe sa fie foarte prezenta in viata politica americana, cel mai redutabil candidat republican la prezidentiale fiind mormon.
Dupa toate datele secta mormonilor face parte din aceeasi categorie de secte antihristice de tipul Martorii lui Iehova, complet rupte de orice fel de legatura cu Biblia (ce sa mai zicem de traditia sau istoria crestinismului) si care sunt, in realitate, societati totalitare care isi domina membrii printr-o puternica si permanenta reeducare, prin conditionare severa exercitata printr-un fel de abtineri absurde, fara sens spiritual, si cu un accent economic pronuntat. Corporatii gigantice mistice, de fapt.
Asa se face ca membrii ei sunt, practic, oameni fanatizati, insa nu pentru ca ar crede in ceva, nu fanatici ai unor idei, cifanatici controlati, manipulati de liderii sectei si, desigur, de mai marii lor.
Dupa cum se vede, mormonii nu au nicio tresarire de constiinta daca participa la aplicarea unor politici sociale genocidale, insa au mandria ca se abtin de la cafea si alcool! Iar angajatii de la CIA si FBI desigur ca nu pentru a planta flori sunt recrutati! E limpede ca a avea constiinta curata inseamna, de fapt, o respectare fixista a unor reguli total irelevante (inclusiv din punct de vedere ascetic) si o ascultare oarba de mai marii sai.
Cu astfel de candidati manciurieni s-a capatuit Romania Un mormon conduce, practic, din 2009, tara noastra!
Sa revedem si:
 O posibila stire de ultima oraJeffrey Franks a fost desk economist in Argentina pentru cativa ani, incepand cu 1997, adica exact in perioada in care tara sud-americana a cunoscut una dincele mai grave crize economice si sociale din ultimii ani!
.

2 comentarii:

  1. Mda, interesant articolul, citit de un ateu, si pot spune, gandit la rece. Interesant in special felul in care este scris, si anume prezentarea acestei secte ca fiind "Anticristul" . Sincer, ma bufneste rasul numai la auzul acestui cuvant: anticrist. Ca sa zici de cineva ca e anticrist, consider ca trebuie, intai de toate sa stii perfect ce este Cristul, sau Isus Cristos. Cea ce ni se prezinta noua, la ora actuala, este o religie DEVIATA TOTAL, care nici nu putem fi siguri ca este 100% intru cuvantul lui Dumnezeu. De ce spun asta: Din cate stiu eu, in decursul acestor 2000 de ani de cand se cunoaste religia crestina pe Pamant, au existat 4 Consilii Ecumenice, care au CENZURAT Biblia (cartea dupa care se ghideaza crestinismul) si au adus-o la stadiul care i-l cunoastem noi astazi. Aceste consilii au fost convocate in:
    -325 e.n. la Niceea de catre imparatul Constantin
    -381 e.n. la Constantinopol de catre imparatul Theodosiu
    -431 e.n. la Efes de catre imparatii Valentin al II-lea si Theodosiu al II-lea
    -451 e.n. la Calcedon, de catre papa Leon I, cu care ocazie s-a hotarat ca numai biserica va avea dreptul de a modifica invatatura si sarcina de a pastra unitatea INTERPRETARII Bibliei. Deci a INTERPRETARII. Nu dezvolt. Cine gandeste, va pricepe.
    Revenind, nu contest cele scrise aici, dar ma deranjeaza manipularea facuta, cu ajutorul apelului la "credinta si religie" , ASTA MA DERANJEAZA SI PT. ASTA AM SCRIS CELE DE MAI SUS.
    DA, JEFFREY FRANKS E ASASIN ECONOMIC. PREA PUTIN MA INTERESEAZA CA O FI MORMON, BAPTIST, IEHOVIST, C**IST, MI SE RUPE. E ASASIN ECONOMIC, SI ASTA TREBUIE ARATAT, NU PARALELA INTRE RELIGIA LUI SI CE FACE. Se simte amenintata biserica noastra? Mi se rupe. Sunt cei mai mari profitori din Romania. Daca aveti timp de pierdut, cautati pe site-ul Ministerului de Finante. Sau mai scurt, cititi aici: http://www.rtv.net/cat-de-bogata-este-biserica-romana-cutia-milei-o-afacere-doar-pe-profit_6666.html
    DA, PRIN DESTABILIZARE, SE CUCERESTE O TARA.
    DA, SE FOLOSESC ASASINI ECONOMICI, DE GENUL LUI FRANKS. Dar nu mai apelati la sentimentul ala al Romanului , care fiind manipulat atatia ani de biserica, sare imdiat cand i se "prezinta" o chestiune ca fiind amenintare directa contra bisericii.
    Anatol, daca vrei sa prezinti ceva, fa o sinteza a cartii "CONFESIUNILE UNUI ASASIN ECONOMIC" scrisa de JOHN PERKINS, fa o analogie cu ceea ce ni se intampla noua la ora actuala, si pt. cei care-ti citesc blogul, va avea un impact mult mai mare decat articole preluate de pe site-uri PRO-biserica.
    In rest, MULT NOROC, SI RESPECT!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, intr-adevar, cred ca punctul comun crucial este reprezentat de abstinenta la CAFEA care e probabil in principal de vina re anumite distorsiuni de idei in ideologia religiei Latter Day Saints, (deoarece alcoolul e interzis si musulmanilor, nu numai mormonilor).

    Re legatura cu CIA, totusi, eu imi mentin un nivel de scepticism deoarece am citit eu o data niste memorii ale unui fost angajat real CIA si nu cred ca era abstinent nici de la cafea, nici de la alcool, nici de la tigari, plus cred ca era catolic obisnuit ca era hispanic sud american de origine...desi dansul activa pe vremea Razboiului Rece clasic si poate ca intr-adevar s-or mai fi modificat criteriile de recrutare in randul CIA de atunci. De fapt am si citit chiar in noiembrie 2011 un anunt de la Associated Press cu ce zicea un director de la CIA re tipul "noului angajat" CIA, si zicea ca e de tip tanar geek cu cunostinte de IT si studii de master in Library Science...deci e posibil sa fie si de tip mai mormon, mai ales ca zicea ca acesti angajati CIA chiar sunt raspanditi peste tot in lume, exact ca si misionarii Latter Day Saints !

    Numai ca parca zicea ca ei NU se imbraca in costum si cravata ca misionarii, ci se imbraca casual, in blugi si prefera sa poarta rucsacuri, nu genti diplomat, si unora chiar le place sa aiba tatuaje ca eroina Salander din filmul The Girl With the Dragon Tattoo, (film care tocmai trebuia sa apara in cinematografuri in decembrie 2012, asa ca pana la urma nu mi-am dat seama daca acel articol era un fel de anunt reclama de recrutare personal adecvat pt CIA sau o reclama de recrutare de audienta pt acel film...intr-adevar e tare greu sa iti dai seama de agendele ascunse ale unora) !

    Ce pacat ca aici in Norvegia se consuma cafea ff multa (Norvegia fiind chiar nr 1 din lume re consum cafea pe cap de locuitor), ca ma gandesc ca activatul unui angajat CIA de tip nou ar fi ff dificila in aceste conditii si cu acest fel de tentatii de posibila defectiune, ba chiar si posibila tradare in aceste tinuturi.

    Poate, ma gandesc, din punct de vedere etic, ca ar fi cazul sa semnalam CIA aceasta posibila problema si sa ii sugeram sa isi mai relaxeze criteriile de selectie de personal, ca sa nu ramana cumva, Doamne fereste, descoperita tocmai zona nordica atat de importanta din punct de vedere geostrategic global, si ca sa se minimizeze si riscul posibilelor defectiuni si tradari...mai ales cu atatea scandaluri CIA recente legate de diversi tradatori.

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1