miercuri, 6 ianuarie 2010

SAMBO- arte martiale din Rusia

Sambo, (rusă - САМБО) este un stil de arte marţiale originar din Rusia asemănător cu Judo şi este dezvoltat din mai multe arte marţale. Aceasta disciplina a aparut inca in 1938. Data oficiala a nasterii acestei discipline este 16 noembrie 1938, zi in care a fost emis un ordin catre Ministerulu Educatiei Fizice si Sportului a Rusiei in care se ordina infiintarea oficiala a acestui stil de lupte libere, care peste putin timp a fost numit SAMBO. Parintele discipline SAMBO este Anatolii Harlampiev. El a fost principalul specialist al acestui stil si cel care a infiintat prima federatie de sambo din Rusia in 1938. Exista doua ramuri ale acestui stil
1. SAMBO sportiv
2. SAMBO militar (detine tehnici, metode, stiluri secrete, accesul catre acest stil il au cei din SPETNAZ,DSB,SVR,GRU,OMON,Beretele albastre, Beretele rosii, Beretele negre.In ultima perioada de timp in interiorul acestui stil s-au dezvoltat tehnici de lupta si aparare incredibile pentru necunoscatori, cum ar fi de exemplu - lupta fara contact... Vladimer Putin in 1972 a dobandit gradul de Maestru al Sportului in aceasta disciplina.
Aici puteti vedea diferite exercitii de antrenament, strategii, metode, tehnica de lupta fara contact ( sisteme de lupta psihoenergetice, care desi pentru spectator par a fi inposibile sau doar niste demonstratii de circ, va asigur ca sunt foarte reale. Adversarul este stapanit de un curent energetic spiralat astfel incat nu isi poate stapani miscarile, corpul, mintea, nu poate intelege cum de a putut da gres, cum de nu se poate tine pe picioare...) Psihotehnicile de ghidare si stapanire la distanta au capatat o dezvoltare incredibila in Rusia.

Antrenament

Metode de miscare si schibbare a pozitiilor luptatorului (sistemul Kadochnikov)






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1