luni, 9 noiembrie 2009

Omul este ceea ce si cum respira.

Cum sa traiesti mai mult si mai sanatos.

Omul este ceea, ce si mai ales cum respira

# Prin respiratie, primim de la Divinitate poate cea mai importanta hrana.
# Modul in care ne controlam respiratia se transpune in modul nostru de a gandi si de a fi. RESPIRATIA calma si adanca provoaca oxigenarea puternica a creierului. Clipele ce urmeaza acestei respiratii aduc linistea si trairea lui “A Fi”.
# In fiecare clipa avem sansa de a fi linistiti cu ajutorul unei respiratii profunde. Tehnicile si invataturile esoterice ne arata un anumit control al mintii prin dezvoltarea unui proces constant de ordonare a respiratiei.
# De cate ori am fost in situatia de a pierde ceva important sau de intra la un examen sau chiar de a tine o prezentare in fata oamenilor. Cine m-a scos din incurcatura? Oare respiratia, usor controlata?
# Exista si un anumit tip de respiratie suflet la suflet, in care ritmul este destul de ametitor si deloc linistitor.
# Respiratia adevarata transcende clipele eterne de fericire, direct in inima noastra.





Daca intr-un articol anterior vorbeam despre faptul ca este bine sa bem apa dimineata pe stomacul gol, evident dupa ce ne-am curatat limba si dintii. Acum o sa va dau o alta metoda, o tehnologie menita sa creasca nivelul de performanta si rezistenta a organismului. O voi explica pe scurt, din acelasi motiv. Cel care vrea sa inteleaga ceva in viata asta o va face, se va interesa, va merge mai departe, va cauta. Cel care un are astfel de intentii va comenta mereu ce fac, ce zic,de ce zic, cum zic, altii.

Noi in mod gresit si special, foarte mult timp am fost invatati ca suntem cel mai mult facuti din apa. Gresit! Noi suntem cel mai mult compusi din spatiu, din gol, din nimic daca vreti. Chiar si intre moleculele de apa exista spatii libere imense in raport cu insasi moleculele. Daca coboram si mai profund, la nivel de atomi, vom descoperi acolo spatii libere si mai mari. Astfel toate aceste spatii puse cap la cap, ajungem la concluzia ca suntem de fapt un mare gol, spatiu, in care sunt intr-un anumit mod imprastiati niste electroni care graviteaza in jurul unor atomi, niste molecule, organe, sisteme de organe…
Asa dar, spatiul, chiar si spatiul constiintei fiecaruia, golul, aerul daca vreti este mai mult si deci mai important chiar decat apa. Fara apa poti trai cateva zile, dar fara aer pe care noi il tratam ca pe ,,nimic” desi acesta este foarte material, putem trai doar cateva minute. Fara apa mai putem totusi trai cateva zile dar fara spirit? A plecat spiritu, corpul moare imediat. Apropo, si spiritul este tot un gol, un spatiu.
Noi respiram tot timpul, dar tin sa va spun ca facem acest lucru absolut la intamplare, fara nici o calificare, fara nici o intelegere. Respiram in virtutea instinctului si niciodata un ne gandim ca este posibil sa respiram in moduri diferite pentru a atinge efecte fizice, psihofizice, psihomentale, paranormale…diferite de cele obisnuite.
Aici va voi da o metoda de care un pera multi oameni stiu, iar cei care real o folosesc sunt si mai putini.

Aceasta metoda tantrica a fost lasata oamenilor inca de catre Zeul Shiva acum 6000 de ani in urma. De atunci si pana in prezent foarte multi yoghini hindusi au atins performante in longivitate folosind metoda respectiva.

Modul de utilizare.

Obligatoriu, numai in ziua de joi, odata cu rasaritul soarelui trebuie sa va astupati cu vata nara dreapta si toata ziua sa respirati exclusiv prin nara stanga. In tot acest timp va puteti ocupa de lucrurile obisnuite, cotidiene, oricare ar fi acestea, insa este mult mai favorabil un mediu prielnic si o stare de liniste. Odata cu apusul total al soarelui, eliberati nara dreapta si astupati- o pe cea stanga. Acum ve-ti respira exclusiv prin nara drepata. Faceti tot ce e nevoie pe langa casa, ca si cum un a aparut nici o schimbare. Mergeti apoi la culcare cu nara stanga astupata. Dimineata – Vineri -scoate vata din nara, eliberati-va nasul si intrati in ritmul obisnuit de viata. Mergeti la serviciu, faceti orice altceva, sau ce va obliga viata. Metoda un se foloseste decat de doua ori pe an, maximum.
Efectul de pe urma practicii.
Daca cineva reuseste sa infaptuiasa procedura de la cap la coada macar o singura data pe an si anume intr-o zi de joi spre vineri, atunci initiatii acelor timpuri promiteau ca omul va trai pana la 180 de ani
Preintampinare:
Urmariti exact ziua de joi spre vineri, un faceti greseli sau inovatiii pe aceasta margine, altfel rezultatul poate fi exact invers. Vor apare dureri de cap, pana la migrene, stare de voma si slabaciune in tot corpul. Fiti precauti atunci cand efectuati aceasta practica, deoarece aici este nevoie de multa experienta in stapanirea exercitiilor de respiratie, in stapanirea de sine, autocontrol. Daca simtiti o stare de voma sau ameteli, imediat intrerupeti aceasta practica. Asta inseamna ca inca un esti pregatit pentru a putea infaptui metoda. Pur si simplu inca un esti pregatit. Incearca alta data, dupa cateva luni. Prima incercare poate deveni o foarte buna pregatire pentru o noua incercare, care poate ve-ti reusi sa o duceti pana la capat.

Succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1