vineri, 19 iunie 2009

Cine se indragosteste primul?




Raspunsul la aceasta intrebare este bine cunoscut de catre unii psihologi. Barbatul este acela care primul incepe sa-si piarda mintele dupa o femie, mai ales daca aceasta este femeia visurilor lui, adica daca femeea se incadreaza in stereotipul lui despre femei.
Desi barbatul este acela care compune tot felul de variante si capcane, priveste femeia de sus in jos si aparent este rece si calculat, totusi el este cel care se indragosteste primul.
Acest lucru este confirmat de dovezi destul de relevante. Intr-un studiu stiintific de psihologie au fost intervievati 5000 de barbati si femei, sa ajuns la concluzia ca foarte puternic se simteau indragostiti dupa a patra intalnire, 35% din barbati si numai 15% femei. Mai mult decat atat, chiar si dupa a 20-a intalnire unele femei inca nu se simteau indragostite, desi au hotarat sa se casatoreasca cu barbatii lor. Femeile uneori nici dupa 10 ani nu sunt hotarate daca au facut bine casatarindu-se cu barbatul ei.
Analizand aceasta situatie, putem ajunge la concluzia care spune ca barbatii sunt mai putin pretentiosi si mai hotarati decat femeile. Pentru un barbat lucrul cel mai important in selectie este reprezentat de aspectul fizic al partenerii (indicator al sanatatii) si in aceasta directie lor nu le trebuie foarte mult timp pentru gandire. Unui barbat mediu pentru a lua o hotarare legata de faptul, este frumoasa sau nu femeia, ii trebuie in medie sapte secunde. Astfel spus observam ca iubirea la prima vedere este chiar foarte posibila, cel putin pentru jumatatea puternica a omenirii.
Femeile sunt mult mai suspicioase, mai atente si cu cerinte mai mari. Pentru majoritatea doamnelor, iubirea este legata si se asociaza cu o casatorie viitoare si anume din acest motiv femeile nu vor sa piarda legatura cu timpul real. Cunoscand un barbat, foarte multe femei imediat schiteaza in minte, ce fel de sot si tata fa rezulta din el. Astfel, nu este de mirare faptul ca unele fete resping curtarea lor de catre barbati chipesi si frumosi fara nici un ban in buzunar si isi manifesta interesul spre barbati mai in varsta, mai seriosi, mai bogati. Din cate se vede fenmeea este mai pragmatica decat barbatul.Uneori femeia face tot posibilul ca de ea sa se indragosteasca anumiti barbati, pe placul ei si respinge cu desavarsire oricare alt barbat ce nu se incadreaza in viziunea ei despre un viitor tata, sot, protector, iubit. Barbatii privesc mai mult spre femee vazand doar obiectul sexual si performantele acestuia (sanatatea).
Barbatii statistic vorbind se indragostesc primii.
Iata voua femeilor o noua arma pentru manipulare. Ganditi si actionati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-32426290-1