miercuri, 24 iunie 2009

25 ,,De ce,, ale barbatilor



Cateva raspunsuri sincere la o serie de intrebari fundamentale despre femei, care ii scot din minti pe barbatii contemporani si ii impedica sa se concentreze.

Tu – esti barbat contemporan, adica nu stii sa fii atent la femei si sa inveti de la ele. A face un compliment si a o saruta – asta pot toti barbatii. Diferenta dintere rimelul pentru gene si creionul pentru pleoape ati descoperit -o deja. Si totusi mai exista inca intrebari care nu va lasa sa dormiti in liniste. Aceste intrebari sunt destul de simple numai ca noi barbatii nu le adresam femeilor ca sa nu parem in fata lor drept niste retardati mintali. Aici sunt doar cateva intrebari pe care voi barbatii vreti sa le stiti dar nu va-ati hotarat sa le adresati femeilor. Iata cateva.


De ce femeele plang fara motiv?
Iata deja si prima greseala pe care o comit barbatii; ele nici odata nu plang fara motiv ! Ele plang pentru ca le este greu pe suflet si pe inima si pentru ca ele vor ca acest lucru sa devina cat mai vizibil, si observabil. Tu barbate, nici odata nu te-ai gandit la faptul ca ea plange numai cand tu esti acasa langa ea? Dar sa stii ca de vina esti chiar tu prin lipsa de atentie de care dai dovada si astfel ai impins limitele prea departe, e prea greu pentru femee. Trebuie sa stii ca ea nu este barbat, si ca simte altfel decat tine, vede lumea in alte culori si cu alti ochi. Interesant este faptul ca femeia percepe cu pana la 3000 de nuante cromatice diferite mai mult decat barbatul. Asta este foarte important deoarece culorile ne influenteaza foarte mult psihicul.
Asa dar, plange. La inceput fara sunete, tacut. Lacrimile curg pe obraji una dupa alta – asta este atat de estetic. Pentru a completa efectul acestora ele mai adauga si niste sunete, chiar hohote de plans. Daca aceast truc nu ajuta, se trece efectiv la plans cu voce tare, oftat si chiar pana la bocete. Barbatii imediat intra in discomfort, panica, isi face aparitia chiar si mustrarea de constiinta. Asa iti trebuie. Ai meritat acest lucru din plin. Doar ele stiu ca noi nu putem suporta plansul, stiu ca au dreptate si cauza lor este dreapta, deci vor invinge. Insista. Insista. Insista si iata Victoria. Tu ai pierdut, ea a castigat. Data viitoare va face si mai frumos, mai artistic, mai talentat si iarasi va castiga.

De ce ele nici odata nu fac primul pas?
Nu barbatii trebuie sa hotarasca daca merita sa faca ele primul pas sau nu! Fii destept! Nu fi prost! De unde si pana unde o astfel de intrebare? Crede-ma ca ele foarte des fac primul pas, de fapt aproape mereu. Daca asta nu ti s-a intamplat tie, asta inca nu inseamna ca femeile nu stiu sau nu pot sa faca ele primul pas. Mai lucreaza asupra ta, ai putina grija de cum arati, cum vorbesti, cum te comporti si poate vei avea norocul ca o femee sa faca primul pas in directia ta. Succes.

De ce ele tot timpul ne intreaba ,,Ma iubesti?,,
In general nu pentru ca sa auda asta de la noi. Noi barbatii cunoastem ca nu e nevoie sa vorbesti despre faptul ca o iubesti atunci cand chiar o iubesti. Dar nici noi nu suntem spoiti cu aur. Ele intreaba acest lucru in permanenta pentru a dobandi niste argumente ucigatoare impotriva noastra in caz ca vei pleca de la ea; ,,Aha deci tot acest timp tu ma-ai mintit?,, Si daca ii raspunzi la aceasta intrebare si daca nu, oricum nimeresti in capcana intinsa de ea. Ele nu vor sa primeasca un raspuns la intrebarea lor ci doar inca o dovada in plus al dezordonantei, inconsecventei, instabilitatii …noastre.

De ce ele nu ne cred cand spunem "DA"?
Citeste mai sus.

De ce atunci cand ele conduc masina lovesc toti biciclistii de pe strada?
Biciclistii nu sunt loviti de ele niciodata! Tu pur si simplu nu esti obisnuit sa fii pe scaunul din dreapta. In schimb orice motiv este bun pentru a ne descarca nervii pe ele. ,,Vireaza la dreapta, schimba viteza, fii atenta! Iarasi ai intrat pe alta strada, te-ai ratacit intr-un oras atat de mic, nu ti-ai updatat hartile GPS-ului tau din cap... Exact asa stau lucrurile si cu biciclistii, se petrece doar in mintea ta, si daca chiar ar fi adevarat atunci multe femei, inclusiv si a ta ar fi deja in locuri nu atat de indepartate, la racoare. Dar ea totusi este langa tine. Observi? E langa tine! Fa ceva si taci odata! Oferai increderea atat de necesara ei. Te va iubi pentru asta...

De ce ele nu ne pot suporta cand uitam capacul de la tualeta deschis?
Pentru ca in viziunea lor apartamentul nu este un loc public, ci un castel al Iubirii. Daca intelegi asta – intelegi tot ce am vrut sa spun, daca nu – vorbim degeaba. Atat. Nu va mai spun nimic.

De ce ele nici odata nu citesc instructiunile aparatelor electrocasnice?
V-am mai spus deja; apartamentul in viziunea lor reprezinta un castel al Iubirii si nu un laborator stiintific sau depozit. Si daca sa fim sinceri, cu mana pe inima, de ce va plangeti concret? Astfel ele ne ofera posibilitatea sa scoatem un oftat, sa schitam o fata desteapta si sa spunem ,,Stai prostuto putin, imediat iti explic totul…,, Si de aici, cu cat mai mult nu inteleg cu atat mai mult noi barbatii dobandim onoare si inteligenta. Imediat devenim utili si priceputi, mesteri mani de aur. Asta ne mangaie orgoliu. E o adevarata psihoterapie. Daca cineva zice ca nu am dreptate sa se observe putin mai bine in astfel de situatii.

De ce ele se supara se bosumfleaza atat de repede si fara motiv?
Greseala: motivul totdeauna exista! Candva nu i-ai zis :,,Buna dimineata”, sau ,,Salut iubito!” cand te-ai intors de la serviciu. (Salut pasarica, puisorul, pisicuta, tigrita, dulcica, iubitica, fetita...mea. Ce mai faci? Mi-a fost foarte, foarte dor de tine... – cuvinte facatoare de minuni! Nu uita asta!) Ai vorbit cu ea despre te miri ce si ai uitat sa adaugi cuvintele ,,Iubita mea” ai uitat sa o intrebi ,,ce mai faci puisorul meu scump?” si cate si mai cate. Ieri ai plecat din casa fara sa-i zici nimic. Mare greseala. O luna mai tarziu ai uitat sa o feliciti cu ocazia zilei copilului, sau a zilei numelui, sau poate chiar a zilei ei de nastere. Saptamana trecuta nu ai observat ca ea tocmai se intorcese de la salonul de cuafat si se facuse atat de frumoasa tocmai pentru tine. Cateva zile in urma ai… De altfel despre toate acestea este mai bine nici sa nu ne amintim in general pentru ca ne putem da seama cat de incarcat si greu poate deveni sufletul lor din cauza noastra.
Fii atent la toate acestea, pentru ca daca nu ii spui tu astfel de cuvinte se va gasi repede un alt barbat care o va face sa se topeasca sub influenta cuvintelot facatoare de minuni. Tu insa vei ramane cu buza inflata si te vei plange ca prostu, incercand apoi sa-l bati ca boul pe cel care este mai destept ca tine. Aici iarasi vei pierde. E firesc, pentru ca e mai destept ca tine. In loc sa-i apreciezi desteptaciunea si sa inveti de la el tu vei incerca sa-l bati si astfel ii vei demonstra atat lui cat si fostei tale iubite, ca provii din maimuta si ca a facut foarte bine ca te-a parasit. II vei da o satisfactie in plus si o bucurie ca a scapat la timp de tine. Fii destept. Trebuie sa intelegi odata si pentru totdeauna ca noi barbatii si ele femeile suntem fiinte total diferite si trebuie sa-i dai ei ce este al ei. Dai Cezarului ce-i a Cezarului.

De ce doresc sa fie cu noi dupa o luna de la cunostinta, sa se marite cu noi dupa doua luni si sa ne faca un copil dupa un an?
Pentru ca a va face voua un copil dupa o saptamana de la cunoastere e mult, mult prea mult si mult prea devreme.

De ce ele nici odata nu spun ca ne doresc?
Si inca cum spun! Si inca cat de des spun asta! Ai impresia ca ea nu spune asta, pentru ca defapt tu esti cel orb si surd si una si alta, dar si neatent si prostut. Tu esti acela care nu esti capabil sa deosebesti un zambet de unul mai special, strecurat prin coltul buzelor. Tu esti orb si nu prinzi deosebirea intre o privire obisnuita si o privire aruncata pe sub sprancene, nu stii sa faci diferenta intre un sarut si unul cu sens. Ce pote ea sa mai faca pentru tine ca in sfarsit sa-ti dai seama ca asta reprezinta o invitatie directa in patul ei? Si dupa toate acestea mai ai curajul sa afirmi si sa le acuzi pe ele de pasivitate?
Deschide ochii. Fii atent!

De ce barbatii vorbesc despre aleasele lor „aceasta femeie” pe cand femeile in situatii identice spun - ,,Sotul meu”?
Daca in viata unei femei apare un barbat ea incearca sa vorbeasca despre el cu prietenele sale, la cina, in bar, vorbeste despre el cu voce tare. Ea incearca sa scrie numele ei langa al tau, la fel si numele de famile, incearca sa vada cum ar suna numele tau de familie pe langa numele ei. Vrea sa vada daca numele tau de familie ii place, rezoneaza si daca suna bine familia ta cu numele ei… si toate acestea le face asa pur si simplu, pentru a vedea, pentru a simti. Se vede de la o posta ca acea femeie are pe cineva si acel cineva e nou in viata ei. Barbatii in comparatie cu femeile sunt mai ocolitori, tot inconjuram, tot ocolim: „da, adica, nu, mai pe scurt, amica mea, prietena mea”. „Nu chiar, intelegi, nu suntem chiar impreuna, asa si asa, ne vedem din cand in cand, ne intelegem”
Daca ne asculta cineva si este atent reesa ca noi suntem:
1) obsolut liberi dar ea e prietena pe care am intalnit-o intamplator;
2) Absolut liberi dar in proces de despartire;
3) absolut liber desi sunt insurat dar intre noi demult nimic nu mai exista.

De ce ele atat de pasionat discuta intre ele?
Desigur, tu acum gandesti si crezi ca ele in acele momente vorbeau foarte pasionat si in cele mai mici amanunte despre marimile si grosimile organului tau sexual. Iata insa ca nu. In aceasta directie femeile se inteleg intre ele prin jumatate de cuvant. Si sigur nu au nici un motiv sa faca din aceasta o discutie. Femeilor le place sa vorbeasca pe teme mult mai interesante cum ar fi; copilasul lor este copia sotului ei, sau copilasul pe care il poarta in pantecele ei se va naste si va fi un bebelus super, super pentru ca ea deja simte si crede, stie cu ce il va imbraca cand se va naste, unde va invata cand va creste si ce va deveni… sau ca in curand vrea sa ramana insarcinata si este foarte curioasa sa stie cum este… Totul este extrem de simplu; sunt fraze pe care tu ca barbat nici odata nu o sa le spui prietenului sau amicului tau, deoarece iti va pare o prostie sa dicuti despre ele, iti va pare o indiscretie, ceva in plus sau pentru ca despre toate acestea nici nu gandesti. Aduna toate acestea la un loc, adica, putin parca indiscret, putin parca rusinos, putin parca inutil, putin parca de prisos, putin parca indiscret, ilogic, sentimental, si vei putea sa construiesti o discutie intre femei intr-o varianta foarte redusa si comprimata. Crede-ma nu au ele nici o treaba cu organul sexual al tau, mai ales daca ai cap si ca nu discuta intimitati de care tu te temi. Asta mai degraba faci tu povestindu-le prietenilor perepetia sexuala de ieri seara. Din acest motiv crezi ca si femeile fac la fel. Linisteste-te.

De ce ele nu pot vorbi de la un telefon public cu cartela? De ce vorbesc atat de mult la telefonul mobil?
Trebuie sa intelegi si tu ca pentru a descrie noua rochie achizitionata sau mai ales primita cadou de la tine e necesar de cel putin 40 de minute. Dar tu, cati poti oare discuta pe telefon despre cresterea cursului dolarului, sau despre procesorul calculatorului tau, despre vila pe care o construesti sau pe care deja o ai si inca de la inceputul verii nu ai reusit sa mai treci pe acolo? Sau despre pretul abonamentului la internet, scumpirea benzinei si a electricitatii, politica, fotbal... Ia gandeste-te.

De ce trebuie sa ocupe cada jumatate de zi?
Pentru ca ele incep de la a inchide capacul viceului (citeste mai sus). Apoi urmeaza o serie intreaga de tot posibilul de manipulari intime menite sa desavarseasca absoluta noastra desavarsire. De exemplu: cercetarea celor mai importante parti ale corpului, camuflarea locurilor mai slabe si lupta cu elementele nedorite. Nu incercati sa aflati mai multe. Toate acestea si multe altele doar pentru placerea de a auzi ,,Cat de frumoasa esti tu, scumpa mea asa cum esti tu, fara cosmetice”

De ce ele spun „imediat sunt gata” atunci cand de fapt le mai trebuie inca o ora ca sa se imbrace?
„Imediat sunt gata” - aceasta este o expresie pur feminina, care vine sa sublinieze ca ea a luat in consideratie faptul asteptarii. Daca ti-ai fi dat seama in acel moment si ai fi intors capul ai fi observat ca ea este inca in chilotei, cu parul ud, in fata dulapului hotarand cu ce sa se imbrace; cu fusta sau pantaloni. Cu fusta scurta sau cu fusta lunga. Oare ce oameni o sa fie pe acolo? Sa ma imbrac mai sexi sau mai sobru...?

De ce ea nu rade cand tu spui un banc?
Foarte simplu. Prima daca cand ai spus bancul ea nu la inteles. In a 14-a oara; stop, destul, ma-am saturat de acelasi banc. Adevarata intrebare este, de ce noi barbatii radem si a 30 –a oara, stiind deja in ce consta samburile bancului?

De ce ele tot timpul doresc sa li se faca cadou flori?
Pai de ce flori…? Puteti sa le daruiti si diamante, acesta cel putin nu se ofilesc. Asa ea te scuteste pe tine de o si mai mare chieltuiala. Vezi ca se gandeste la tine?

De ce ele tot timpul asteapta sa le sune telefonul?
Pai altfel cum am mai putea noi barbatii sa descoperim o femeie indragostita? Ea isi cumpara si un robot telefonic, telefon mobil si nu se desparte de el nici un minut: ,,dar daca?, poate ma suna” La serviciu ea o roaga pe colega sa ridice receptorul daca suna cat lipseste 2-3 minute. Mai asteapta sa fie sunate tot timpul si datorita faptului ca tu i-ai spus sau ai promis : „o sa te sun” „te caut eu” Ea asteapta apelul tau, al iubitului. Observa, daca i-ai fi spus: ,,ne cautam reciproc”, „ne sunam”…- ea tot una va asteapta. Din pacate e destul de greu sa fii femeie indregostita.

De ce ele spun „trebuie sa discutam, avem ceva de vorbit” atunci cand deja e ora unu de noapte?
De aceia, ca daca ar spune acest lucru mai inainte, atunci sa terminat orice iubire pe ziua de astazi (dar apartamentul e castelul Iubirii) Si tocmai din acest motiv un timp mai bun decat acesta nici nu se poate gasi din punctul ei de vedere; nu mai suna telefonul, nu mai plang copii, nu mai sunt treburi urgente de rezolvat, iar la televizor nimic interesant nu mai este. Cu toate acestea ele stiu ca au in acest moment alaturi un barbat culcat (adica nepericulos, sau slabit,) relaxat, aproape adormit (adica foarte slabit) si cateva ore bune inainte pentru a discuta si a trage concluzii.

De ce ele tot timpul isi dau seama cand noi mintim?
Pur si simplu de aceia ca la noi in acele momente altfel se misca nasul.

De ce ne agata noua tot felul de porecle idioate?
Pentru ca acestea suna cumva altfel, mai frumos, mai duios, mai incantator, mai familiar.
Pentru ca acest lucru este un motiv de discutie: „nu ma mai numi - tati!” - ,,tie mai mult iti place – motanel ? – etc.
Pentru ca ea spera ca in tine vor apare ganduri si idei noi. Intre „Maria” si „Ei” sau „Auzi” exista o paleta foarte larga de nume dulci, moi, duioase si mangaitoare, folosirea carora ar putea sa o faca pe ea sa se simta mai fericita, mai tanara, mai iubita, mai adorata.. .

De ce tot timpul se plang ca nu au cu ce se imbraca?
Atunci cand femeia intreaba: ,,Tu nu gasesti ca eu m-am ingrasat putin?” - tu nu raspunzi nimic. Cand ea te intreaba : „Nu se observa forte tare ca am slabit?” - tu iarasi nu zici nimic. Si in final – rezultatul? Ele incep sa se indoiasca, nu mai stiu cu cine sau cu ce seamana. Daca ele ar fi auzit mai des: „tu esti fermecatoare chiar si in cea mai perfecta rochie” - atunci s-ar fi multumit indeajuns si cu un combinezon de 100 $

De ce se spala cu apa foarte ferbinte?
Citeste la - de ce au tot timpul picioarele reci

De ce au tot timpul picioarele reci?
Stiti ce o sa fac eu cu voi acum? Incearca macar odata sa tragi pe picioarele tale un dres (e ca un plasa de paiagen), incalta un pantof cu toc tip ac, vei avea numai doua puncte de sprigin cu pamantul (degetul mare si calcaiul). Atunci vei intelege de ce ele au tot timpul picioarele reci.

Anatol Basarab
Va salut. Mai trece-ti pe aici.

3 comentarii:

  1. hmmm, de ce simt o usoara unda de ironie? sau mai multa? tipic feminin, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Potrivire

    Iubindu-te pe tine
    Ne-om regasi pierduti
    Ca doua riduri fine
    Pe albul unei frunti

    Iubindu-te pe tine
    Vom sti ce suntem noi:
    Doar doua fractii prime,
    Cu numitorul doi.

    Iubindu-te pe tine
    Un infinit avant
    Vom deveni. Un sine.
    O lume intr-un cuvant.

    Iancu
    http://corki.wordpress.com/category/ganduri/

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1