vineri, 26 iunie 2009

Barbatii si Femeile: doua atituni fata de sex.



Primavara aduce cu sine o reinviere, o trezire la viata a intregii naturi. Aceasta energie datatoare de viata atinge si fiinta umana cele mai profunde macanisme. Explozia activitatii sexuale ce apare prin luna martie, are cateva explicatii fiziologice dar si psihologice. Odata cu trecerea perioadei reci si a moleselii de iarna apare o noua forma de energie care duce la o adevarata explozie a sexualitatii, dar odata cu asta apar si o serie intreaga de probleme legate de acest lucru. Astfel inca odata descoperim cat de putin inteleg barbatii femeile si viceversa. In acesta perioada ne dam seama inca odata ca barbatii inteleg foarte vag rolul si scopurile lor in vata sexuala. De cele mai multe ori, dezamagirile noastre nu constau in insuficienta posibilitatilor de a face sex, ci de incapacitatea noastra de a dobandi de la sex placerile asteptate. Astfel de asteptari sunt absolut firesti, si sunt singurile lucruri comune in atitudinea fata de sex atat la barbati cat si la femei. Tot restul sunt deosebiri.
Sexul – este cel mai important lucru, dupa supravietuire, pentru fiecare organism, inzestrat cu sex. Pentru unii sexul este chiar mai important decat supravietuirea: unii masculi dintr-o anumita specie de greeri sunt gata sa-si sacrifice viata pentru sex. Omenirea insa a parcurs un drum evolutiv imens, si a reusit sa desparta placerea sexuala de scopul lui biologic. Omul este singura forma de viata capabila la propria dorinta sa-si organizeze o partida se sex fara a peproduce obligatoriu urmasi dar in acelasi timp poate si reproduca si fara sex, (inseminarea in vitro...) tot la dorinta lui. Daca totusi astfel stau lucrurile, atunci de unde apar atat de multe probleme la toate etapele relatiilor sexuale? Si tot de aici apare urmatoarea intrebare: oare de ce 80% din numarul total al divorturilor se produc avand la baza insatisfactia sexuala, chiar daca aceasta este ascunsa, mascata sub frazele ,,nu ne-am potrivim ca si caractere” ,, suntem prea diferiti” … Insatisfactia sexala a femeilor din punct de vedere statistic in general ne inspaimanta, capacitatea lor psihofiziologica de a se delecta, de a tinde spre satisfactie este de foarte multe ori mai accentuata ca la barbati.
Probabil ca vinovat de toate acestea este asa numitul si general acceptatul in societate - dublul standart moral, care aduce atingere printre multe altele si atitudinilor fata de sexualitate, diferentiate a femeilor si barbatilor. In cultura noastra exista notiunea de ,,femeie decazuta” ,,curva” dar nimeni nu prea vorbeste despre ,,barbat decazut” ,, curvar”. Femeia infidela este grav acuzata, barbatul infidel in astfel de cazuri este doar, criticat. O fata tanara in conformitate cu arhaicul dar inca viul concept, trebuie sa fie rusinoasa, sfioasa, si ascultatoare, pe cand tanarul baiat este indemnat sa fie mai rational. Desi se vorbeste mult de “egalitatea drepturilor dintre sexe” totusi barbatul care cucereste, ispiteste, incearca este salutat si incurajat, pe cand femeia care va face aceleasi lucruri va fi grav acuzata, etichetata, blamata… Femeile care fac sex pentru bani trezesc in oameni grimase, scarba, greata, barbatii care fac acelasi lucru trezesc interes. Toate aceste lucruri au o anumita cauzalitate si efecte, au si explicatii foarte profunde, dar in viata de zi cu zi ele foarte putin probabil sa functioneze. Toti pot intelege aceste explicatii si chiar sa fie deacord cu necesitatea unor modificari de atitudini, dar in acelasi timp vorbele vor ramane doar simple vorbe. Va functiona in continuare proverbul “In fusta scurta ii sta bine oricarei femei, numai sotiei mele - nu!” Femeile infidele si libertine sunt fascinante pentru forte multi barbati, dar propriile lor prietene sau iubite, sotii, nu trebuie sa fie astfel, doamne fereste.
Din mass-media barbatii si femeile invata lucruri diferite si le sunt induse atitudini total contrarii in ceea ce priveste sexul si comportamentul sexual. Revistele si jurnalele pentru femei le invata mai tot timpul cum sa-si intareasca o relatie cu un barbat, sau cum sa rezolve tot felul de probleme posibile ce pot apare intr-un cuplu. Revistele pentru barbati le sugereaza cititorilor sai, ca cel mai bun lucru pentru imaginea lor si autoapreciere – este sa devii un mascul de succes. Revistele le induc acestora o atitudine prin care ei trebuie sa fie din ce in ce mai cuceritori, sa aiba succes la femei, sa se comporte ca niste masculi adevarati. Cu alte cuvinte barbatii sunt indemanati la fel ca si femeile sa corespunda inchipuirilor traditionale despre cum trebuie sa fie un barbat adevarat si cum trebuie sa fie o femeie. Necorespondenta acestor parametri da nastere in fiecare dintre sexe la o multime de complexe de inferioritate sau de imagine de sine inadecvata.
Instructiunile parintilor reprezinta si ele un balast foarte semnificativ in dezvoltarea armonioasa a sexualitatii masculine sau feminine. Instructiunile de baza a parintilor functioneaza precum niste gene, programe. Anume acestea sunt responsabile de incarcatura stereotipica a relatiilor dintre barbati si femei si care tocmai ne impedica sa avem o astfel de relatie. Se poate chiar intampla ca o dorinda de a dvs, de exemplu de a te casatori, sa nu fie deloc a dvs, ci sa fie un program materrn – al mamei tale, singure si fara sot. Daca dvs nu puteti constientiza imediat acest program se poate intampla ca acesta sa devina cauza si motivul problemelor sexuale proprii.
Programarea efectuata de parinti asupra copiilor – nu este vina parintilor, deoarece ei doar transmit acele programe pe care le-au mostenit de la parintii lor. (Din acest motiv, parintii care isi doresc mai binele pentru copii lor, trebuie sa-si clarifice, sa cunoasca ei insasi scenarile proprii de viata si sa vada daca acestea merita sa fie transmise mai departe. Ei trebuie sa gaseasca modalitati de a schimba aceste scenarii astfel incat in loc de ,,broscute fermecate”, care sunt ei insasi sa creasca printese. A face aceasta munca este extrem de greu daca nu chiar imposibil pentru majoritatea parintilor. Asa apare lupta, razboiul generatiilor. Este chiar mai greu decat a te reconstrui pe tine insati, apoi parintii trebuie sa inteleaga ca fara ajutorul psihologului in aceasta directie este imposibil de a reusi. Astazi in lume aproximativ 75% dintre parinti ar trebui pedepsiti prin lege pentru ceea ce au produs, au educat. Din pacate nu exista o astfel de lege. Produsul educatiiei lor se afla astazi la guvernare. Vedeti cu totii de ce sunt in stare.
Programele parintilor sunt vinovate pe deoparte si de conflictele familiare a copiilor ce se ivesc pe un fundament sexual: psihologii afirma ca, dupa 4-5 ani de vata in familie, foarte multi barbati vad in visele lor pe propriile sotii in chip de mama sau in scene din coplilarie (chiar daca dupa ce se trezesc ei nu tin minte aceste visuri, imaginea sotiei si chipul mamei se contopesc, lucru care nu contribuie la activitatea sexuala satisfacatoare)
Tendinta de a fi legati de tot felul de idealuri culturale si tendinta de a nu incalca instructiunile parintesti – reprezinta o problema foarte veche. Dar este posibil ca toate aceste programe psiho-mentale sa reprezinte de fapt o metoda de a ne lupta cu inca o problema globala care incurca unei bune relatii intre sexe. Problema consta in faptul ca in ultimii 60 de ani poate chiar si mai mult, rolurile sexuale si sociale a barbatilor si femeilor sau amestecat cumva, sau incurcat, astfel incat astazi nu se mai stie exact cine si de ce raspunde, cine si spre ce tinde. Rezultatul -feminizarea barbatilor si masculinizarea femeilor, lupta pentru egalitatea drepturilor dintre sexe nu numai prin viata dar si in pat…
Barbatul de astazi foarte des permite femeilor sa conduca in relatiile familiare, inclusiv si sexuale. In tot acest timp ei chiar considera ca datoria lor este de a “servi” femeia, de a o multumi, de a o satisface. Aceasta pozitie nevrotica apare tocmai datorita neintelegerii factorilor biologici ce determina interactiunea sexelor. Prezenta organului de penetrare, penisul si un corp musculos bine dezvoltat presupun deja chiar prin intermediul lor ca anume barbatul trebuie sa fie acel care sa manifeste initiativa in “savarsirea” actului sexual. O buna parte dintre barbati, constient sau inconstient manifesta o atitudine nu tocmai binevoitoare fata de femeile care incearca sa-si asume initiativa in relatiile sexuale si incearca inconstient sa opuna rezistenta acestor femei si chiar ideii in sine. O astfel de rezistenta fireasca a barbatului duce la scaderea dorintei de a poseda o astfel de femeie, iar cate odata poate duce chiar si la imoptenta. Chiar si femeia, cat de feminina nu ar fi ea, inconstient se indigna de pasivitatea barbatului, lucru care duce si la ea spre scaderea interesului fata de acel barbat. Astfel dezinteresul capata valente reciproce. Pe deoparte barbatilor inconstient nu le plac femeile care indraznesc sa initieze o relatie sexuala, pe de alta parte femeilor nu le plac pasivitatea barbatilor. Nu odata am auzit de la femei cu stagiu astfel de plangeri : « Nu mai sunt barbatii ce au fost odata. Inainte barbatul era barbat, adica cocos tantos si puternic, impunator, acum e mai degraba sunt niste gaini ploate cand merge vorba de femei si sex » Cu toate acestea, neluand in consideratie o serie intreaga de straturi si substraturi culturale si sociale, la baza, relatiile sexuale – reprezinta o schema naturala simpla si eficienta. Daca femeile si barbatii isi vor aduce bine aminte de menirea lor si de rolurile pe care trebuie sa le aiba in relatie cu aceasta, impreuna, barbatii si femeile vor reusi sa evita si sa rezolve o serie intrega de probleme, de altfel nu numai sexuale ci si psihologice.

Conflictul dintre sfera biologicului si socialului

Misterul care deosebeste Terra de orice alt bolovan imens care se roteste in Univers – este aglomeratia de gene umane. Din punct de vedere a evolutiei corpurile noastre sunt necesare ca si purtatori de ovule si spermatozoizi, pentru ca Pamantul nostru sa fie tot timpul populat. Singura functie a ovulelor si spermatozoizilor, in acelasi timp – este de a fi purtatorii la randul lor a unui invelis, gazda pentru gene. Sexul este precum un combustibil care trebuie sa propulseze acest grandios proiect inainte, in viitor.
Inca de la inceput rolurile au fost delimitate foarte clar si precis: barbatul – factor al dezvoltarii speciei, femeia- factorul conservarii si pastrarii acesteia. Barbatul este acel care aprovizioneaza o imensa diversitate de variante de rezolvare, dar in schim femeia este acea care alege din toate acele variante, aprovizionand prin aceasta supravietuirea si repetabilitatea acelor variante care sunt cele mai adecvate si mai potrivite elemente pentru supravietuire. Barbatul propune si femeia accepta sau nu accepta, reesind din propriul instinct al prelungirii speciei. Anume pe aceste fundamente se construesc diferentierile anatomice si psihologice dintre sexe. De exemplu: femeia va simti un salt al propriei sale sexualitati daca barbatul se va comporta activ. Cu cat mai mare este presiunea, cu atat mai moale, blanda si mai supusa va deveni femeia. (Aici e vorba despre rezistenta materialului si a instrumentului care trebuie aschieze sa zicem – metalul. Este acelasi principiu si acesta functioneaza nu numai aici ci si in societate, guvern, in lume in general.) Curtatea intensa de catre barbat da nastere unei tensiuni sexuale la femeie. Si la barbat aceasta necesitate de a curta, este inascuta tot dintr-o tensiune sexuala. De indata ce tensiunea sexuala la barbat a fost eliminata, curtarea capata alte forme sau inceteaza in general. De aici mai departe curtarea, grija membrilor cuplului se indreapta spre copil. La oamenii preistorici aceste forme de relatii durau foarte scurt si puteau fi numite ,,monogamie in serie”.
Initial oamenii se asociau in cupluri numai pentru a putea prelungi neamul omenesc. Cand copilul indeplinea 4 ani grija fata de el era preluata de catre trib, parintii fiind eliberati de responsabilitatea aceasta si erau orientati, incurajati sa-si aleaga alti parteneri. (Printre altele, ecourile acelui sistem se mai aud si astazi in noi; cel mai mare numar al divorturilor, provocate din cauza infedilitatii unuia dintre sot sau ca si cum „nepotrivirii de caractere” se intampla si astazi in al patru-lea an de casatorie sau multiplu lui patru. Acest fapt interesant este dovedit stiintific, statistic si psihologic, pe intreg globul se intampla la fel. Astfel cifra patru este cunoscuta inca de foarte mult timp in urma ca fiind cifra intemeerii cuplurilor sau destramarii lor. Verificati chiar pe cunoastintele dumneavoastra, sau pe voi insiva daca ati divortat deja.)
Cat de suparator si jignitor nu ar fi asta pentru omul contemporan, aceste forme de relatii aproape animalice si astazi stau la fundamentul sexualitatii noastre. Ceva foarte animalic, fiziologic si chimic inca fac parte din ingredientele iubirii noastre. In general parerea mea ca psiholog este ca omul din anumite puncte de vedere nu a evoluat aproape deloc.


Impulsul sexual

Fiziologii explica iubirea si urmarile ei prin intermediul termenilor chimici. Este adevarat ca exista aproximativ 1000 de componente si substante, enzime neuronale si hormonale care intretin ,,simfonia simturilor” traita de cei indragostiti. Prima vioara in aceasta imensa orchestra este jucata de serotonina si de bine cunoscuta - endorfina. Un alt rol important este prescris si acelei substante care se gaseste din belsug in clasicul cadou – ciocolata. (fenilatilamina. Feniletilamina produce o usoara stare de visare si este produsa de catre creier in momentul care doi oameni sunt indragostiti, aceeasi substanta se regaseste si in ciocolata). Acest lucru se refera mai mult la femei: la fetele tinere fenilatilamina este eliminata usor. la femeile mature aceasta substanta daca este in deficit da nastere de cele mai multe ori unei senzatii si stari de discomfort si poate chiar duce spre diverse disfunctii psihosomatice sau acutizarea acestora.
In doze crescute toate substantele la un loc dau nastere une stari de blajinitate, diminueaza durerea fizica si se rasfrang in mod benefic asupra tuturor reactiilor fiziologice ale organismului. Cu parere de rau actiunea acestor « droguri, sau hormoni ai fericirii» produse de fabricile corpului nostru nu este de foarte lunga durata; timpul injumatatirii efectelor endorfinei asupra creerului nostru este de 5 minute, dupa care creerul are nevoie de o noua doza. Mai mult de atat; la femei tot acest coctail al iubirii compus din tot felul de inzime si substante este amestecat mai mult timp si in proportii diferite decat la barbati. Unele calcule efectuate in aceasta directie si corelate cu alte date din diferite domenii de cercetare a omului arata ca fabrica interioara – producatoare al elexirului iubirii lucreaza aproximativ intre 2 si 4 ani timp in care rpoductivitatea scade treptat. Faza critica este considerata a fi atunci cand se trece de la fabricarea fenilatelinei, care dezvolta o stare de admiratie romantica si de incantare, spre starea de fericire liniara si a securitatii familiare sau mai corect spus spre starea de confort si protectie familiara – care este dezvoltata de o productie si de o alimentare stabila a creerului cu endorfina. De cele mai multe ori falimentarea acestor fabrici al iubirii se produce spre sfarsitul celui de al 4-lea an de iubire. Daca dupa aceasta perioada apare o noua partenera sau partener, la foarte multi oameni aceste fabrici de productie a hormonilor fericirii se reactiveaza, nu si dupa anumite varste varste diferite de la individ la individ.

Privirea

Daca ochii barbatilor cel mai des sunt orientati catre, sa zicem asa, partea mijlocie si cea de jos al siluetei feminine, femeile se orienteaza cel mai mult spre trasaturile fetei barbatilor, adica spre creer. Paradox, pe barbat il intereseaza fundul si sanii femeei pe cand pe femee o intereseaza creerul barbatului. Cine e mai destept? In situatiile in care o femeie se intalneste cu un nou barbat, pe care il vede pentru prima data, are nevoie doar de 8-9 secunde pentru a reusi sa-si formeze o prima impresie instinctiva (si de cele mai multe ori este si singura corecta) sau sinteza despre calitatea si potentialul barbatului cu care are de a face. Se hotarasc insa femeile mult mai greu. Cate odata au nevoie si de 1,5 ani si tot inca nu stiu daca merita sa se casatoreasca cu el sau nu. Barbatilor le trebuie sa arunce doar o privire timp de 6-7 secunde ca sa stie exact daca acea partenera este pentru el sau nu si in acelasi timp se si hotaraste asupra ei. Barbatului ii trebuie mai mult timp sa-si caute o partenera de viata, dar cand a intalnit-o in 6 -7 secunde stie precis ca se poate casatori cu ea. Mai departe depinde de cat de barbat este si de interrelatia dintre el si ea. Masculii insa, sunt mult mai usor de a fi dusi in eroare. La unele specii de maimute un stimulent sexual foarte puternic pentru masculi il reprezinta partea dorsala de o culoare rosie aprinsa a femelei. Pentru barbati in principiu, un asemenea stimulent il reprezinta buzele femeilor rujate in culoare rosie aprinsa. Pielea bine intretinuta din punct de vedere cosmetic, forma sanilor si o talie ingusta a domnitelor. In acelasi timp trebuie de spus ca pentru dezvoltarea simtului iubirii femelele au nevoie de cele mai multe ori de contact fizic, pe cand pentru masculi este nevoie de ceva mai mult, ceea ce reprezinta un stimul suplimentar vizual emotional – erotic.
Unii psihologi si mai ales etnopsihologii vorbesc despre faptul ca daca femelele ar reactiona la fel de rapid la stimulii vizuali ca si masculii, atunci ele ar fi actionat in alegerea partenerilor mult mai putin critic si pretentios, iar asta ar fi contribuit mult la negativizarea sau deformarea geneticii urmasilor. Pentru femei aceiasi functie este indeplinita nu numai de contactul fizic dar si de contextul relatiilor. In urma efectelor acestora femeia isi intareste sau isi demoleaza ceea ce a dobandit ca informatie prin impresiile vizuale. Pentru ele aceasta forma reprezinta inca o treapta suplimentara pentru a se proteja de greseli. Instinctiv femeile doresc sa reproduca urmasi sanatosi si adaptati pentru necesitatile viitorului, astfel sunt mult mai atente la selectarea partenerilor de viata.

Mirosul.

Mirosul reprezinta o cauza importanta in atingerea unei indragostiri fulgeratoare. Este cunoscut faptul ca masculii unor specii de insecte zboara catre femelele lor la zeci de kilometri dupa miros. Oamenii au o olfactie mult mai redusa, dar trebuie de stiut ca si organismul uman produce o anumita substanta mirositoare, desi trece pe sub pragul perceptiv – feromonii. Daca acesti feromoni excita partenerul atunci acesta imediat se indragosteste. Din pacate actiunea feromonilor este mult redusa din causa parfumurilor si a imbracamintii. Functioneaza acest mecanism astfel: Toti oamenii pe langa obisnuitul organ olfactiv mai au si altele mult mai mici, niste formatiuni de demensiunea unui cap de chibrit ce sunt plasate in spatiul anterior a cavitatii nazale. De la aceste formatiuni, pleaca nervii catre hipotalamus, iar acesta raspunde de producerea hormonilor de reproducere si a celor de maturitate sexuala ce stimuleaza starea de admiratie, bucurie si satisfactie, multumire.
,,Buchetul,, feromonilor este strict individualizat. Datorita feromonilor, subconstientul nostru hotaraste daca merita sau nu sa intretii relatia amoroasa. Daca analizatorul nostru va descoperi in particulele feromonice a partenerului analogia propriului sistem imunitar, atunci in loc de pasiune si atractie apare respingerea. Daca insa sub influenta feromonilor partenerului se produce eliminarea hormonului amfetaminic (amfetamina), atunci din punct de vedere biochimic se produce o adevarata ametire, imbatare, ca si in urma unui drog trezind o adevarata pasiune, atractie. Oamenii incep oarecum sa se comporte ca si cum ar fi drogati cu un drog necunoscut, dar de aceasta data natural si nu sintetic, produs chiar de propriul lor corp. Desi folosim termenul de drog trebuie sa va spun ca drogurile produse de propriul nostrum corp sunt licite si nu ilicite, consumul, fabricarea si raspandirea carora se pedepseste prin lege. Aceasta stare are foarte multe lucruri in comun cu starile drogatilor si toate problemele care decurg de aici. Chiar si starea de sevraj este cumva prezenta si in stare de amorizare amoroasa.
Anume feromonii sunt responsabili de amorizarea foarte rapida a oamenilor, atunci cand apare primavara. Dupa o perioada destul de lunga de timp, oamenii isi lasa hainele groase si apar pe strazi in haine mult mai lejere, iar feromoniii sunt eliminati de intreaga suprafata a pielii. Feromonii ne mai fiind mult opriti in zborul lor de catre haine isi ating mult mai usor tintele lor – hipotalamusul barbatilor sau femeilor. Oamenii, primavara incep sa miroase a ei insasi, si cele mai active zone ce elimina feromoni sunt reprezentate de varful nasului si de subtiori.
Astazi sunt cunoscuti si alti feromoni sexuali – afrodisiaci cum ar fi androstenolul (androsteronul este eliberat de subsuori si de zona genitala. Un motiv pentru care barbatii cu sexualitate agresiva au tendinta de a sta cu mainile la ceafa, cu picioarele departate si cu tot trupul intors spre femeia de care le place. Poate ca nu prea stii exact de ce o faci, dar ai vazut-o in filme si, pe de alta parte, pare sa functioneze. Bag mana in foc pentru asta! Este o pozitie extraordinar de eficienta, deoarecem le permite feromonilor eliberati de Centrul Mirosului - organele genitale si subsuorile - sa se lanseze si sa-si exercite magia. La femei exista un feromon echivalent, existent mai ales in secretiile vaginale, numit copulina.) si testosteronul. Primul este eliminat de catre om in perioada adolescentina, mai corect in perioada de la 15 –20 de ani. Dupa aceasta varsta androstenolul practic inceteaza sa se mai produca. In timpul maturizarii sexuale viitorii barbati produc androstenol de 2-3 ori mai mult decat fetele. Pe langa acest lucru nivelul aceluiasi hormon la fete scade si mai mult, aproape dramatic in situatiile de dezechilibrare hormonala (de exemplu in perioada folosirii pastilelor anticonceptionale) si in zilele ciclului menstrual. Acest hormon nu face altceva decat sa atraga atentia fara a excita tendintele sexuale sau pasiunea, aprinderea.
Celalalt hormon si anume testosteronul – feromon al agresivitatii, aspect considerat strict masculin – atrage femeile si respinge barbatii. Aici nu exista nimic iesit din comun sau ceva fantastic: pentru femei in sfera subconstientului agresivitatea masculina (in sens psihologic) este asociata cu puterea, adica cu apararea si protectia dar si cu sprijinul.
Barbatii mult mai rapid si mai des reactioneaza la influentele feromonilor decat femeile. Asta se intampla numai din cauza ca femeile sunt mult mai atente si din acest motiv le este mult mai usor sa inhibe actiunea exercitata de feromoni si prin urmare si a starilor aparute drept consecinta. Insa cate odata unii oameni treptat se obisnuesc cu puterele feromonilor unuia asupra celuilalt si iata in aceste momente de cele mai multe ori incepe sa porneasca un proces invers iubirii si anume – deziubirea, daca ii putem spune astfel. Deodorantele sintetice si dusurile prea dese, inclusiv cele de la nivelul organelor genitale, nu ne fac sa ne amplificam atractia erotica si sa fim mai "sexy". Din pacate, o alta consecinta a acestui fapt este chiar diminuarea receptivitatii noastre sexuale.

Fructul evolutiei

Predistinarea evolutiva si problemele biologice – toate aceste cuvinte sunt desigur bune. Dar constiinta cosmica nu rezolva problemele concrete a oamenilor concreti. Portretul barbatului si femeei contemporane nu se poate reduce la niste imagini preistorice.
Cum arata relatiile noastre astazi? Relatiile contemporane intre sexe, astazi arata aproximativ la fel ca si la rasaritul civilizatiei. Doar ca in aceste relatii au aparut o serie intreaga de nuante. Barbatii au devenit mult mai romantici decat femeile. Se indragostesc acestea mult mai repede si mai des in acelasi timp ce dragostea femeilor este tot mai greu de a o declansa si daca se declanseaza decurge mult mai lent, deaceia femeile astazi au nevoie de mult mai mult timp pentru a fi curtate si au mare nevoie de relatie indelungata plina de afectivitate, tandrete. In schimb astazi femeile mult mai usor ca in trecut pot intra intr-o partida de sex cu un barbat de ocazie. Mai mult de atat, femeile de astazi sunt mult mai inclinate de a se desparti de partener si fac acest lucru fara mari probleme. Daca i-a ajuns cutitul la os, atunci femeia se va manifesta mult mai vizibil, mai euforic, mai isteric, mai teatral – in fata tuturor, lucru pe care nu il facea inainte si pe care nu este inclinat sa-l faca barbatul astazi. In schim femeiei de astazi ii este foarte greu sa ascunda iubirea sa fata de cei din jur. In casatorie este exact invers: cu mare grija incearca sa mai pastreze ramasitele romantismului – crucea pe care o poarta femeia.

Inceputul relatiilor

De obicei in fazele incepiente barbatul este acela care manifesta mai mult interes sau cointeresare; el alege obiectul si incepe vanatoarea. Femeia in aceasta perioada este mult mai retinuta si sta in asteptare, ea asculta de sentimentele sale interioare.
Tocmai datorita faptului ca femeia este retinuta, barbatul poate sa-si puna in valoare si sa-si permita o demonstratie de emotii puternice. Din asta ambele parti trag o concluzie falsa. Femeia gandeste ca barbatul este foarte interesat de gandurile ei si de sentimente si deaceia este forte vorbaret. Pe cand barbatul gandeste ca aleasa lui poate intr-o maniera placuta sa tina distanta si raceala. Mai tarziu daca se casatoresc observa ca ambele parti au renuntat la ,,spotul de reclama obisnuit” - modul obisnuit de a actiona; femeia devine mult mai inimoasa, mai mamoasa, iar barbatul isi preda la arhiva interesul sau fata de sentimente si trece la lucruri concrete sau de zi cu zi.
Femeile de foarte multe ori sunt mult mai tandre si sexi cu barbatii fata de care ele simt ca ar avea un contact emotional. La barbat este tocmai invers, atunci cand barbatul incepe sa simta apropierea fata de o femeie, aceasta stare poate naste in el un sentiment de neliniste si alerta… El incepe a se simti prins intr-o capcana, in lesa, sub control… El incepe sa se teama ca va pierde independenta si particularitatile vietii sale individuale in gradina aceste relatii. Sentimentele au devenit prea ferbinti, pentru ca el sa mai poata pastra autocontrolul emotional, chiar daca el poate simti asta doar la nivel de subconstient.
Barbatii in general se cam tem sa descopere ca au nevoie de a fi sustinuti, ingrijiti de o femeie, in comparatie cu femeile care mult mai des se hotarasa sa ceara ajutor de la un barbat. Barbatii incearca un sentiment enorm de frica in fata puterii, pe care ei cred ca femeile o au asupra lor si aceasta frica este echivalenta cu necesitatea lor foarte adanc ascunsa de a fi mangaiati, alintati. Cel mai des acest joc se termina cu aceea ca barbatii intra in pozitia si rolul unui ,,adevarat barbat” care trebuie sa fie misogin, rece si sa urasca, sa barfeasca, chiar sa indeparteze femeile de pe langa el ca fiind un element al tuturor relelor. Toate acestea le face de fapt pentru a se mentine la distanta emotionala fata de ele, pentru a nu isi permite de a se indragosti – toate la un loc, reprezinta o buna metoda de aparare impotriva propriilor sentimente.
Femeile in general sunt mut mai mult inclinate spre forme monogame de relatii. Cu alte cuvinte ele cauta un partener pentru relatii apropiate si de lunga durata (sau mai corect spus inca mai cred si mai spera sa-l gaseasca candva). Si barbatii aleg (miroase, trag cu nasul, cu ochiul) dar facand asta ei nu se prea gandesc mult asupra perspectivelor. Pentru ei este mult mai dorita o femeie care nu pretinde o relatie de lunga durata. Dependenta emotionala pe barbati ii inrobeste foarte mult si ei vor sa scape de aceasta dependenta. In aceasta directie cei mai multi barbati si-ar pune semnatura sun cuvintele: Femeia care ma iubeste pe mine – este femeia cu care eu fac sex si femeia pe care o iubesc eu – sunt trei persoane diferite. Atunci cand eu comunic interactionezi cu mai multe femei, simpatiile lor si iubirea pentru mine se cumuleaza si asa apare sentimentul satisfactiei. Asta este ideea preferata a barbatilor. Cat imi poate da una vreau sa primesc de la trei, pe bucatele, nu totul deodata, fara multe sentimente, plansete, oftaturi, responsabilitati.
Tendinta mai puternic dezvoltata la femei spre relatii monogame, se explica probabil prin faptul ca ele nasc copii. Din acest motiv se vad nevoite chiar si in sfera subconstientului lor sa atraga mai multa atentie viitorului sot si tata al copiilor ei, deoarece va trebui sa conteze pe sprijinul si ajutorul lui, dar si protectia fizica, emotionala, sociala si materiala pe care acesta va trebui sa o satisfaca. Pe de alta parte legatura femeiei cu casa si familia ii ofera barbatului increderea ca urmasii – sunt familia lui si nu unii straini sau o familie straina.

Atitudinea fata de infidelitate

Barbatii si femeile privesc aceasta dimensiune a infedilitatii in moduri cu totul si cu totul diferite. O certecare stiintifica in domeniul psihologiei vine sa ne intareasca aceasta afirmatie. Psihologii din Rusia au intervievat mii de oameni din mai multe tari. Intrebarea adresata era urmatoarea: ,,ce ati prefeta - ca partenerul sau partenera ta sa faca sex cu altcineva dar sa se gandeasca la tine in acele clipe sau dimpotriva sa faca sex cu dumneavostra dar in acele clipe sa se gandeasca la alta persoana?” Majoritatea barbatilor au ales cea de-a doua varianta, (adica sa faca sex doar cu mine si nu mai are importanta la cine se mai gandeste ea in acele momente, poate sa-si imagineze ce doreste. Important este ca face sex doar cu mine) iar femeile cat de ciudat nu ar pare au preferat varianta 1: adica lasa sa faca sex cu alta dar sa se gandeasca numai la mine! Din cauza ca femeile tin mult mai tare ca la o adevarata valoare la calitatea relatiei emotionale, ele mult mai usor se impaca cu ideia, se smiresc cu faptul infedilitatii. Dar nu ar accepta acest lucru deloc, daca ar sti ca barbatul ei nutreste foarte sentimente mari si frumoase, fata de ceilalta femeie. Asta ar fi in viziunea femeilor – adevarata infedilitate poate chiar o tradare. La barbat totul este exact invers. Pe el mult mai tare il supara si il raneste in strafundurile fiintei sale infedilitatea sexuala a sotiiei si de aici nu il prea doare daca nevasta lui este afectiv legata de un alt barbat. Sa fie, dar sa faca sex numai cu mine – gandesc ei – si ce daca, doar tot eu fac sex cu ea si nu ala!
Lovindu-se de infedilitatea barbatului femeia este mult inclinata sa se autoinvinovateasca, si face acest lucru ghidata fiind tocmai de subconstientul ei: Atunci cand eu am aflat ca el face sex cu una oarecare la el in birou, pentru mine asta a insemnat ca eu nu sunt in stare sa-l satisfac asa cum el isi doreste si ca poate acea femeie probabil are ceva ce nu am eu. Eu eram total distrusa in timp ce el absolut calm imi spunea: ,,Pentru mine asta nu a insemnat absolut nimic – doar sex si atat”
Atunci cand barbatii sunt intrebati de motivele infedilitatii lor ei arata foarte natural spre sex si la propriu si la figurat. Femeile insa inseala barbatii lor de cele mai multe ori tocmai pentru placerea de asi satisface cerintele sale emotionale. Cine intelege, sa inteleaga! Femeia nu are nevoie atat de sex cu alt barbat, ci de acele cuvinte si complimente care vor intra in urechea ei din gura acelui barbat. Apropo, toate aceste cuvinte vor avea un impact mult mai mare asupra femeei daca vor fi soptite la urechea stanga. Femeile iubesc cu urechile - spun barbatii si au dreptate doar ca uita acest lucru prea devreme.
Impulsurile greu de stapanit al femeilor mature, in conformitate cu sondajul de mai sus sunt datorate si vorbesc despre aceia ca relatiile ei cu sotul nu sunt in regula. Ea are un amant deoarece nu este fericita cu sotul ei, nu in plan sexal obligatoriu ci anume in planul sentimental - afectiv. Sau fac asta dim motivul razbunarii pentru o escapada, infedilitate anterioara a sotului sau ca este in general manata de ideia ca a venit timpul sa-si refaca complet viata.
Femeile se raporteaza fata de iubire mult mai practic si mai complex. Asa sunt femeile construite, nu avem ce face cu asta. Ele cu mare usurinta isi pot indrepta sentimentele sale asupra mai multor lucruri, pe cand barbatii se concentreaza mai mult si mai bine asupra unuia singur. In inima femeilor este suficient de mult loc pentru toti careia ei ii sunt dragi, deaceia racindu-se fata de partener ele foarte usor pot trece imediat asupra altui barbat. Astfel dupa un divort femeile sunt cele care mult mai usor isi refac viata familiara si uita aproape total de cele mai multe ori relatia cu fostul sot. Barbatii dupa divort inca mult timp nu isi pot gasi locul si deaceia mai incearca sa o santajeze sa o spioneze … pe fosta sotie, interesandu-se tot timpul daca nu cumva a nimerit pe manele altui barbat. Complexul de inferioritate vine si spune barbatului ca noul sot al fostei lui sotii ar putea afla totul despre el si despre neajunsurile lui si asta il inebuneste. Pe femei dupa divort in foarte scurt timp, nu le mai intereseaza care, cate si cine sunt noile cuceriri ale fostilor soti.
Barbatii privesc iubirea cu totul altfel. Ei accepta in totalitate o intriga amoroasa chiar si in cele mai fericite cupluri. Ei spun ca au facut acest lucru datorata unui impuls greu de stapanit si pentru ca a fost ispitit de acceptul altei femei, sau pentru ca el a dorit sa se simta liber si proprietar, sau stapan peste viata proprie. ,,Acea intamplare in general nu are nici o legatura cu casnicia mea” , - o astfel de afirmatie este caracteristica numai unui barbat.
Nu putem sa nu recunoastem ca barbatii in actiunile lor impulsive sunt mult mai putin atenti, clarvazatori si nu pot vedea prea bine perspectivile de viitor in comparatie cu sotiile lor. Femeile indignate de cele mai multe ori nu pot intelege motivul comportamentelor propriilor soti. Partenerile pe care acestea le aleg pentru a practica ,,sarituri intr-o parte, sau calcatul pe alaturi” sunt atat de prost alese, momentul pentru astfel de sport este si el total necuvenit, dauna este atat de mare la fel si pericolul, castigul este ata de mic – nu pot sa inteleg ce te-a facut sa faci asta, ce era in capul tau, ce are ea si nu am eu?
Explicatia trebuie cautata nu numai in natura masculina. Trebuie sa intelegem carei dintre necesitati a servit acel sau altul contact sexual, pentru ca este bine cunoscut in psihologie faptul ca la baza oricarui comportament uman se ascunde o motivatie, iar aceasta din urma este declansata de un interes. Cu alte cuvinte raspunsul se afla si in descoperirea problemei, ce necesitate a vrut el sa-si satisfaca cautand relatii extraconjugale. Probabil ca la rasaritul civilizatiei umane sexul si barbatul era folosit numai pentru reproducera neamului. Astazi insa oamenii se pot trezi in patul cuiva fiind ghidati de cele mai diverse motive, care pot fi - satisfactia, placerea, curiozitatea, deprinderea, autoafirmarea, demonstrarea puterilor si capacitatilor proprii, cedarea, ispita, sau chiar si comertul. Din aceste motive un barbat sau o femeie se pot trensforma foarte rapid intr-un instrument doar al indeplinirii si satisfacerii partidei necesare.
Infidelitatea cel mai mult se intampla si este caracteristica in acele cupluri in care un partener este mai mult interesat de pastrarea relatiilor conjugale decat celalalt. Oamenii nicidecum nu pot intelege si crede ca sunt destoinici sa fie iubiti asa cum sunt ei. In loc de asta oamenii incearca sa-si ,,castige” iubirea prin grija lor si rabdarea, prin partide de sex cutremuratoare, prin mancaruri gustoase… In astfel de conditii sexul usor poate fi folosit ca o mita, ca un instrument de inlaturare a rivalelor de ambele sexe, sau mai poate fi folosit ca o metoda foarte perversa de a atrage un anumit partener. Actul sexual devine un instrument si o metoda, un rol de jucat cu scopul de a face impresii asupra partenerului ales, dar nu obligatoriu si pentru a-ti exprima sentimentele fata de el. Sexul devine chiar o moneta de schimb, un mijloc de plata, iar in viitor acest lucru se va amplifica pana la nivele incredibile.

Problemele sexuale

In plan ideal, sexul trebuie sa serveasca relatiei. In realitate sexul deseori depinde de relatie si anume acest aspect da nastere la o multime de probleme.
Disfunctiile sexuale pot fi impartite grosier, in doau mari categorii: scaderea sau inexistenta atractiei sexuale fata de partenera si incapacitatea de a atinge orgasmul sau a erectiei. Anorgasmia reala sau impotenta se intalneste nu atat de des pe cat s-ar putea crede si reprezinta un prerogativ al medicinei. Iata insa ca, slabirea interesului sexual fata de partenerul permanent – reprezinta una din cele mai intalnite si raspandite plangeri. La barbati acest lucru deseori se intampla din cauza ca ei amesteca sau incurca notiunea de iubire cu simpla tensiune sexuala si placerea. Atunci cand tensiunea este eliminata si necesitatea sexuala satisfacuta imediat dupa, apare senzatia de dezamagire. Anume din acest motiv sexul inainte de casatorie – reprezinta mai degraba un bine pentru femeie, deoarece permite sa verifice taria si calitatea sentimentelor barbatului. Cred ca ati inteles si cum se face acest lucru.
Neplacerile pot apare la oricare dintre etapele iubirii, atat la barbati cat si la femei. Uneori ele pot apare din cauza timpului prea scurt pentru curtare: femeia nu este gata. La barbati se poate intampla sa nu poata, deoarece inca este speriat: el prea cu multa putere impinge femeia in pat desi el insusi inca nu este copt.
In etapele mai tarzii si chiar deja in cadrul familiei, problemele pot apare din cauza rutinei relatiilor sexuale si iritatea acumulata unul fata de altul. De foarte multe ori casatoritii accepta mult mai usor sa vorbeasca despre faptul ca problemele lor se ascund in sex decat sa recunoasca ca relatia lor psiho-afectiva, este intr-o mare criza si reprezinta o problema foarte serioasa.
Exista in Rusia o fraza foarte vehiculata care spune ca: ,,Barbatii platesc pentru sex cu casatoria, iar femeile platesc pentru casatorie cu sexul”. Foarte multe femei fac o greseala imensa: ele se raporteaza la casnicie ca la un scop final. La bun inceput, la nunta sau la cununiea religioasa lor li se pare ca este pentru tot restul vietii si ca vor trai cu el pana la adanci batranete fericiti si de nedespartit. In realitate casnicia este un proces forte complicat si dinamic, in care femeia are rolul primei viori. Anume ea este ,,stapanitoarea” si ,,coordonatoarea” relatiilor familiare (nu trebuie sa incurcati termenul de coordonatoare cu termenul de manipulare). Mai mult de atat, de femeie intr-o familie depinde intreaga viata a barbatului, deoarece acesta la un nivel psihologic foarte profund detine un sistem emotional al unui copil capricios, iar legatura lui si dependenta de mama poate avea consecinte si manifestari negative. Lipsa contactelor sexuale, pentru sfera afectiva a barbatului poate insemna ca a disparut caldura mamei si a relatiilor cu ea, iar starea respectiva ii da nastere sentimentului de abandon si de instrainare. Tine-ti minte: La nivel instinctiv barbatul este total dependent de femee. Cine dintre femei intelege asta nu o va duce rau. Cine nu, nici Dumnezeu nu cere.
Energia se scurge dintr-o relatie si din cauza ca barbatul este inclinat sa se indragosteasca si de alte lucruri, cum ar fi munca, banii, masina proprie, hobi-ul … Participarea sotiei la toate aceste ocupatii si placeri de-ale lui ii ofera acestuia senzatia unei mai bune apropieri, sentimentul ca este inteles si acest sentiment ii mentin viu interesul lui sexual fata de partenera.
Atat barbatii cat si mai ales femeile fac inca o mare greseala. Refuzul indelungat de a face sex este aproape intotdeauna legat de o furie, razbunare, pedeapsa. Deseori pierderea interesului sexual fata de partener se ascunde dupa o furie. O discutie purtata intre soti despre problemele care nu convin sau inerveaza una dintre parti poate rapid sa readuca interesul fata de partener.
Este foarte clar si faptul ca orice abatere a atentiei in timpul actului sexual contribuie la urmari negative. Chiar si fanteziile sexuale exprimate verbal in timpul actului sexual, sau rostirea diferitelor fraze picante si cuvinte ,,urate”, vorbesc de cele mai multe ori despre incapacitatea de a atinge o contopire completa cu partenerul. Orice alt factor ce epuizeaza energiile organismului, scade atractia sexuala – acestea pot fi diferite boli, oboseala, tensiunea nevrotica, insomnia… Sotii si sotiile cu stagiu in general tot timpul incearca sa dea vina pe una din cauzele de mai sus.
Exista X locuri in lista prioritatilor la ambii parteneri. Sexul a devenit o activitate cu care oamenii se ocupa din cand in cand si numai atunci cand toate restul sunt deja facute – sa terminat munca, sportul, s-a stins telivizorul, spalatul rufelor, gatitul, jocul cu copii, cumparaturile… Oamenii au o viata intima, personala si privata din ce in ce mai scazuta. Tot timpul sunt pe la birouri, servicii, iar acasa vin sa manance, sa se schimbe si sa doarma. Din acest motiv sexul la locul de munca infloreste in foarte multe tari. Asta si mai mult va reduce puterea si trainicia familiilor.
Foarte multi dintre parteneri opun rezistenta sexului si inconstient reprima sentimentele si placerile sexuale, deoarece se sfiiesc de anumite parti ale corpului lor si se tem sa nu arate caraghios. Acest factor ascuns reprezinta cauza dorintelor de a face sex numai cu lumina stinsa sau in locuri intunecoase, sub plapuma in acelasi timp ce partenerului ii place sa faca dargoste cu lumina aprinsa si corpul total dezgolit.
Cat de ciudat nu pare, foarte multe femei se tem si sunt speriate de fanteziile lor erotice, considerandu-le nu tocmai sanatoase, destepte si temandu-se sa nu-si sperie partenerul. Dar totusi acest lucru este bine sa-l discutati cu el. Este posibil ca si el sa fi simtit in partenera un potential sexual mai mare si poate chiar asta la si facut sa se simta atras de ea, poate chiar va fi foarte fericit si mandru de partenera sa care poate sa aiba fantezii sexuale dintre cele mai ciudate si nastrusnice si pentru ca tinde impreuna cu el sa le realizeze.
Cateodata unele femei traiesc intr-un adevarat iad din cauza fricii enorme si necontrolate in fata actului sexual (Pornofobia). Spre deosebire de complexele masculine si fobiile legate de sex, cele feminine sunt destul de usor de a fi formulate in diferitele perioade de varsta si cel mai important este ca sunt usor de inlaturat. Dar este posibil acest lucru numai cu ajutorul unui psiholog, psihoterapeut. Restul binevoitorilor pot si mai mult incurca treburile si nimic bun din aceasta nu va rezulta.

Cum sa prelungesti sentimentul

De cele mai multe ori este o adevarata nebunie ca problemele sexuale sa fie tratate cu preparate fiziologice, farmacologice. Cat de banal nu ar suna asta dar este un adevar- desele discutii pe tema problemelor sexuale – reprezinta una din metodele si caile de depasire a acestora. Daca discutiile sunt purtate evident cu un psiholog atunci depasirea lor este mult mai eficienta si mai rapida. Atitudinile si comportamentele atat a barbatilor cat si a femeilor trebuie permanent adaptate. Acest lucru se poate compara cu metoda verificarii corectitudinii inaintarii pe un teren necunoscut folosindu-ne de indicatiile busolei. Astfel daca tu stii ce anume te excita, trebuie sa-i spui asta si partenerului tau. Daca inca nu stii ce te excita, ce anume iti invie dorinta, va trebui sa depui putin efort pentru a afla. Oare nu ati incetat deja sa va ispititi, sa va provocati unul pe altul prin faptul ca ati stabilit o relatie temeinica, chiar si in a face dragoste? Asa se intamla cu cei mai multi oameni. Un mic cadou pe neasteptate, poate face adevarate minuni si poate vorbi de la sine, de exemplu poate spune: ,,eu ma-am gandit la tine”, un zambet provocator, o privire, acea anume privire, un sarut din treacat fie si pe obraz sau frunte, sau o usoara lovitura peste fundulet atunci cand va ciocniti unul de altul prin casa… toate aceste pot foarte mult trezi pasiunea si sentimentele romantice.
Este important ca din cand in cand sa va priviti unul pe celalalt cu o privire proaspata, in loc sa va vedeti unul pe altul ca ceva meritat. (Pentru asta este suficient sa schimbati nu pentru mult timp mediul, sa schimbati locul mobilei din casa, sa aduceti ceva noutate) Noutatea creaza un interes aparte si trezeste mult apetitul sexual si interesul fata de partener. Folositi o pana in loc de degetele mainii, mangaindu-va unul pe altul, faceti-va unul altuia un masaj erotic atingandu-va de tot corpul cu mangaeri usoare. Fotografiati-va fiecare in pozitii cat mai sexi si dezbracati si schimbativa cu pozele. Posibilitatile sunt nelimitate.
Un numar urias de femei care au treit sentimente foarte frumoase, pline de romantism inaintea actului sexual cu partenerii lor au observat ca dupa ce relatia lor a devenit ceva mai solida, toate acele trairi, jocuri, atitudini au disparut. Fiind indignate de sexul fara preludiu, fara joc, ele treptat devin insensibile la chemarile sexuale ale partenerilor, sau si mai rau, in general nu le mai raspund acestora. Femeia trebuie sa-si convinga partenerul, ca romantismul nu este o idee fara cap, nu este un moft tampit, ca este ceva absolut necesar prin care tu poti trai deplin, ca face parte din lumea ta interioara si ca ai nevoie de asta, pentru a te simti frumoasa si sexi, la fel cum el se simte mai barbat daca isi umfla muschii.
Schimbarile care trebuie introduse in patul conjugal trebuie discutate, iar hotatarile trebuie luate de comun acord. Iata cateva cuvinte luate dintr-un interviu cu un barbat: ,, Eu ma culc cu sotia mea deja de 10 ani. Deoarece asta a fost alegerea mea, stiu exact cu cine si de ce ma-am casatorit. Daca as vedea sotia mea iesind dintr-un magazin, din alea de tip sex-shop, ma-ar intrista foarte mult. Eu voi intelege astfel ca sunt un prost notoriu si ca ceva in mod sigur nu am inteles la ea cand am ales-o, sau nu am observat. Altfel de ce ar avea ea nevoie sa schimbe relatia noastra in alta mult mai inferioara, de ce ar avea nevoie de tot felul de porcarii din acele magazine? Eu voi incepe sa ma acuz si din toata povestea asta in mod sigur nimic bun nu va rezulta”.
Este foarte importand sa poti fi sexi, dar fara a te folosi de sex ca de o arma sau instrument. Sexapilul - este o forma de joaca. Sexualitatea – este o forma de comunicare nu numai la nivel fizic dar si la nivel psihologic. Nu trebuie sa faceti prezentari sau circ, nu trebuie sa faceti ceva super deosebit, nu trebuie sa va obositi, sa va dati toata silinta. Pur si simplu permiteti-va sa va scufundati in sentimentele proprii si sa fiti naturali si firesti. Foarte important este sa ai incredere in impulsurile proprii, dar nicidecum sa ignorati aceleasi impulsuri ale partenerului.
Unii psihologi spun ca sexualitatea – nu este odihna si nici petrecerea timpului liber. Sexualitatea – este sensul vietii. Energia sexuala este utilizata nu numai pentru continuitatea speciei umane, este in acelasi timp un foarte important motor al progresului aproape in toate domeniile de activitate si viata al omului. Conducand corect aceste energii ale sexualitatii pot fi atinse rezultate supraomenesti. Despre acest lucru stiu foarte bine scriitorii, pictorii, artistii, sportivii… si se refera acest fenomen in egala masura atat barbatilor cat si femeilor. Incercati sa folositi imensa energie a sexualitaii si va veti descoperi pe sine in cu totul alt mod si din cu totul alt unchi de vedere.

Anatol Basarab.

3 comentarii:

  1. In linii generale sunt de acord cu cele expuse , dar am unele obiectii , fiind om si parerea mea se va baza pe faptul –ca sunt femee si poate ca numai o femee poate analiza si discuta in modul dat. Da, sunt de aceasi parere , ca cu chit femea este mai timida , mai retinuta cu atat o infrumuteseaza nespus de mult si atractia barbatilor la asa femei este prevalata, anume pentru relatii mai apropiate de chit pur si simplu de a comunica . Caci asa am fost educati , dar instinctual fiziologic si sexual dicteaza regulele sale . Si nu sunt de accord cu cea ca initiativa fiind numai din partea barbatilor e cel mai potrivit lucru de a aduce la o anumita cualitie permanenta si trainica , la un cuplu sexual difinit.La sigur pot afirma , ca initiativa fiind din partea femeii nu poate aduce la respingere, dinpotriva o cupleaza si mai puternic si are o atraccie perfecta. Da , ea poate ve fi criticata de lume ,dar nu de ea insasi sau de partener, anume la acea ce isi pune ca scop o femee.
    In acea ce priveste 4 ani de cuplu, sun deacord in deplin. Avind pe umerii sai o asemenea experienta de veata, iata ce facusem- la al treilea an de viata a primului copil, facusem inca un copil de a pastra si de improspata relatiile familiare si sexuale , stiti ca s-a devenit a fi cu success.
    Ciocolata, ciocolata- ce-i asta – energie si numai atit. Consumind acest produs , pur si simplu organizmul uman primeste o anumita doza de energie si cofeina de a sustine , de intretine energia pierduta, caci uneori o perdem in zadar. La femeele tinere energia este suficienta si de acea consumul ciocolatei nu se exsprima prin nimic , iar femeele mai inaintate au nevoie de o energie suplimentara.
    Da , de accord cu cea , ca barbatii apreciaza femeia dupa cum este formata corpul frumos si atragator , adica partea de mijloc si de jos, ca sa fie chit mai dezvoltat. Acest fapt da dovada , de cea ca in adincul memoriei , barbatii o apreciaza pe femee fiind ca o buna femela , partea de jos-de a da viata urmasilor si sinii de ai pute creste si hrani. Pe chind femea isi apreciaza partenerul dupa creer , adica de a putea intretine cu ,, cap,,- sa zicem asa, cuplu si ca-i pretentioasa , asta-i apare mai mult cu virsta, fiind inca tinara practic faptul dat se neglijaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. In ce priveste elimenarea , asa spusul hormonului dragostei – feromonul, sunt deacord, ca folosirea a unor preparete medicamentoase si baile dese cu diferite mirosuri plastice , nu stopeaza elimenare lui , ci anume cea atraccie ca miros , ca ,,vin incoace,, pentru partea opusa. Dar in ce priveste ciclul menstrual – aici nu sunt de accord , ci invers, efecacitatea secretiei a feromonului este anume in perioada data, afirm faptul dat cunoscind fiziologia omului si fiind femee , ce are si 2 fete. Atraccia barbatilor se mareste considerabil.
    Barbatii pur si simplu sunt fricosi, se tem de o raspundere oarecare, de deprindere, nu sunt intodeauna gata de avea o relatie stabila , dar poate ca nu vor. Asta da dovada de neincredere , de instabilitate si aici predomina instinctul animal , unde au nevoe de relatii mai diverse, dar poate si cum afirma ei – totul se cunoaste prin comparative. Femeile fiind mai stabile, poate din motivul , ca se nasc deja fiind mame, dezvoltind acest criteriu pe parcurs si maturizindu-se, intruchit la barbati acest fapt se dezvolta momentan , schimbator numai din 2 in 2 zile fiind in schimbare si inlocuire permanenta anume ca mascul.
    La atitudinea de infidelitate – aici ,, ridic miinele in sus, ma predau,, totul a fost expus cu o precizie perfecta ( dupa parerea mea). Numai ca mi-a aparut o intrebare – De ce anume sa i se sopteasca femeii cuvinte frumoase in adresa ei anume la urechea stinga , mi-a parut ca soptindu-i si la dreapta are acelas effect ?
    La problemele sexuale este o teorie sau sa zicem o stiinta in dezvoltare permanenta, de fiece data poti aduce o mie si una de agrumente si toate fiind drepte sau false si la rindul sau fiind de fiecare data iverse. La teoria data se poate afirma sau ignora unele expuse si pot fi puse ca discutie zile, luni , chiar ani in sir. Dupa parerea mea fiecare individ isi are un -,,EU,, al sau individual ce nu poate fi comparat si confundat cu nici unul.
    Citind ,,Cum sa prelungim sentimentul,, la un moment dat m-am prins ca zimbesc , a fost superb… Multe sunt de folos , am luat si ceva pentru mine !!! Si nu numai din contextul dat , dar si din tot enuntul am acumulat multe pentru de a trai frumos si anume pentru mine ca FEMEE!

    RăspundețiȘtergere
  3. Masajul erotic ofera o frumusete magnifica barbatului, este un dar special pentru acesta, permite cunoasterea miscarilor interioare, iar atmosfera tacuta din cadrul saloanelor noastre, te va calma.

    Va asteptam la saloanele noastre de masaj erotic. Detalii pe site hotangels.ro sau 0734337779

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1