joi, 2 aprilie 2009

Ghici, ghicitoarea mea.

Obelisc,Stalpul,Coloana,Tiapa
Simbolurile vorbsc!


2 comentarii:

  1. ...si totusi am adormit bustean !Ne e drag un vis,un vis sub cupola unui curcubeu de la munte la munte ...si nu stim sa visam cu ochii deschisi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua domnule Anatol


    De catva timp am descoperit clipurile dumneavoastra de la ,,Ghici ghicitoarea mea ,, si nu-mi ramane decat sa va felicit si sa va multumesc ! E un adevarat deliciu ,ca sa nu mai vorbim de calitatea exercitiului la care te solicita o astfel de vizionare . In sfarsit ,ceva ,,adevarat,, !
    V-ati gandit vreodata ca astfel de clipuri pot fi transformate intr-o adevarata terapie capabila sa inchida rani ,de cele mai multe ori ,imposibil de vindecat prin mijloace obisnuite ?
    Eu cred ca merita sa va ganditi si ,cu permisiunea dumneavoastra,am o propunere in acest sens : un clip antitabac !
    Daca veti avea amabilitatea si rabdarea sa cititi randurile care urmeaza am sa incerc,scurt pe cat se poate ,sa-mi sustin propunerea …
    Voi cita un paragraf din cartea lui Osho ,,Spiritualitatea Tantrica ‘’ dupa care ,evident, va voi lasa sa faceti cum vreti asigurandu-va ca orice decizie veti lua ea nu va stirbi cu nimic stima si simpatia sincera pe care o nutresc pentru dumneavoastra .
    Iata paragraful ( existent undeva intre paginile 124-132 ,pagini care trateaza o tema deosebit de interesanta ) :

    ,, …In India exista temple ca cel de la Khajuraho unde exista sculptate tot felul de posturi amoroase. Multe posturi sunt atat de absurde incat nici macar un sadic sau un masochist nu si le-ar putea imagina (… )De ce au facut ei picturile acestea ? Ele sunt un exemplu de ,,arta obiectiva ,, . Aceste temple nu sunt temple obisnuite,Ele sunt un fel de mijloc terapeutic.Intotdeauna cand cineva suferea de o perversiune sexuala era trimis la K. El trebuia sa priveasca si sa mediteze asupra acestor lucruri anormale.In mintea lui exista perversiunea,acea perversiune exista in inconstient.Ce face psihanaliza ?Incearca sa aduca lucrurile din inconstient in constient ,pentru a le elimina definitiv.Acest K era analogic tehnicilor psihanalizei.Este adus acolo un om anormal,pervers.El si-a reprimat perversiunile-uneori ele au erupt,dar a continuat sa le reprime.El stie ca exista ceva acolo,ca o rana,dar nu a fost niciodata capabil sa o priveasca direct.Este adus la K.El trece incet de la o statuie la alta meditand asupra ei,asupra fiecarei posturi bizare.Si intr-o zi, dintr-o data,una din posturi corespunde perversiunii sale.Brusc,din inconstient ,perversiunea trece in constient si este eliminata (…) Pe zidurile templului sunt toate aceste statui ,aparent foarte perverse.In interior nu exista nici o satatuie … e gol…Ce inseamna asta ?...E o tehnica.Mai intai trebuie sa te orientezi catre exterior pentru a te elibera de obsesiile sexuale. (…)Aceste temple nu sunt obscene si nu sunt pornografice – sunt spirituale ,un mare experiment al spiritualitatii,un mare experiment legat de sublimarea energiei umane catre nivelele superioare ale finite .Dar in primul rand energia de pe nivelele inferioare trebuie sa fie deblocata..Si pentru a o pune in libertate nu exista decat un singur mod : sa devii constient de ea ... “

    Avand in vedere ca orice imagine este o yantra ce conteaza ca o vezi pe un templu sau ca iti ruleaza in fata ochilor pe un videoclip ? Important e sa contina ceea ce trebuie sa contina,sa ruleze cu intensitatea cuvenita si sa fie realizata de ...un om de suflet( a se intelege cu har ).


    Toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1