joi, 4 decembrie 2008

13 DIFERENTE DINTRE SATANISM SI RELIGIE

Exercitiu pentru creer


1. Satanismul nu necesita credinta.
Credinta si intelegerea sunt doua lucruri opuse unul altuia. Crede acela care nu este capabil sau nu vrea sa inteleaga, deoarece acolo unde exista intelegerea, cunoasterea nu poate fi vorba de credinta. Cine doreste sa cunoasca si sa exercite influente asupra lumii inconjuratoare – trebuie sa inteleaga lumea, iar acel om care se multumeste cu pozitia sa de supus si de supunere – trebuie in mod obligatoriu sa creada, ca in lumea in care el traieste si in lume in general, totul decurge si se intampla intr-un mod corect. Din acest motiv satanistii tind sa inteleaga si sa cunoasca, pe cand religia tinde sa creada. Crede si nu cerceta sau cerceteaza si nu crede ? Satanismul este o redinţă în demoni; demonie. Atitudine, răzvrătire demonică. Atitudine romantică de afirmare a eului (opus lumii întregi, orânduirii prestabilite) care, blazat şi superior, reflexiv la exces, evadează în cunoaştere, socotindu-se asemenea demiurgului. Deci si satanismul este o credinta ? Da. Dar nu cere de la adeptii sai sa creada orb, si nici nu pedepseste lipsa de credinta al adeptilor. Acestea sunt indrumati sa cunoasca, sa descopere sa gandeasca liber. De aici putem spune ca orice om de stiinta, oricine nu s-a multumit sa creada in ceva si a cautat sa descopere, sa cunoasca – este un satanist ?
Orice om care se opune unui sistem de guvernare, sau unui curent, sau unei idei, unui stereotip – este satanist ? Probabil ca da, daca luam in consideratie ca biserica pe multi dintre acestea i-a ars pe rug…Oamenii care au prigonit parintii bisericilor, i-au bagat in inchisori, i-au omorat, au distrus biserici in timpurile nu demult apuse – erau satanisti?
2. Satanismul nu isi propune ca scop sa-si mareasca numarul adeptilor sai.
Religia este un sistem de credinţe (dogme) şi de practici (rituri) privind sentimentul divinităţii şi care îi uneşte, în aceeaşi comunitate spirituală şi morală, pe toţi cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituţiilor şi organizaţiilor corespunzătoare; confesiune, credinţă... Disciplină predată în şcoală, având ca scop educarea şi instruirea elevilor în spiritul religiei. Formă a conştiinţei sociale, (doar o forma a constiintei, in acelsi timp exista o multitudine de forme) constituind o reflectare imaginară a realităţii naturale şi sociale; confesiune; credinţă într-o divinitate.
Religia in esenta ei, este o reprezentare asupra lumii in care traim, este in primul rand o imagine asupra lumii. Aceasta ideee despre lume este in general destinata majoritatii, pentru ca afirmatiile religiei despre viata de aici si cea de dupa moarte, cat si despre regulile de comportament ale religiosilor isi pierd sensul daca ar fi destinate numai unui mic numar de oameni, alesi. Satanismul in acelasi timp este o conceptie despre lume ce se adreseaza unui anumit tip de personalitate, de un anumit statut si constructie, ce detine o alta forma a constiintei sale diferita de cea a turmei. Numarul acestora din urma este destul de limitat si tocmai din acest motiv satanistii inteleg ca numarul lor in lume nu poate fi decat unul limitat.
3. Satanismul nu reglementeaza ritualurile pentru adeptii sai.
Functionalitatea ritualului mai mult decat orice depinde de coparticiparea procesuala a adeptilor sai la actiunea ritualului si de corespondenta dintre ritual si scopurile propuse sau necesare de atins. Cei mai multi oameni au aceleasi teluri, dar slujitorii religiei nu au capacitatea si abilitatea, nici suficienta fantezie si creativitate de a construi noi ritualuri pentru fiecare caz concret – din acest motiv ritualurile religioase sunt destul de putine la numar si sunt foarte strict canoniozate. Scopurile satanistilor sunt foarte individuale si foarte diferite de scopurile marii majoritati – si din acest motiv ritualurile stabilite din timp si reglementate nu pot fi satisfacatoare pentru acestia. In acest caz fiecare satanist este liber sa construiasca un nou ritual ce corespunde scopurilor sale individuale.
4. Pentru a fi satanist nu este obligatoriu sa fii membrul sau adeptul unei oarecare organizatii satanice.
Unele religii necesita un anumit ritual de intrare in cercul adeptilor sai (botezil acceptat constient), alte religii isi prescriu membrii sai inca de la nasterea acestora, deoarece parintii nou-nascutului impartasesc aceeasi religie si il boteaza pe acesta, sau prin alte ritualuri il introduc in respectivul sistem religios. Satanistul se deosebeste de altii prin calitatile sale strict individualizate, care nu depind de imprejurarile nasterii sale si nu pot fi dobandite prin caile ritualice. De aceea intrarea intr-o oarecare organizatie satanista (oare care sunt acestea ?) nu il face pe om satanist, ci doar confirma faptul ca acesta a devenit deja ca atare, adica acesta deja era satanist cu mult timp in urma si abea acum a gasit de cuviinta sa patrunda intr-o organizatie de profil. Care sunt scopurile organizatiilor respective ? Sistemele bancare, financiare, institutiile de cercetare a fizicii nucleare, a psihologiei umane, a comportamentului social, sistemele politice, creatorii bombii atomice, armelor nucleare, bacteriologice, climaterice, psihotronice…sunt oare organizatii si institutii satanice? Eu doar intreb. Raspunsul il cautati singuri. Daca il aflati sa-mi spuneti si mie.
5. Satanistul mai intai isi creeaza o intelegere asupra lumii sau o imagine de ansamblu despre aceasta si doar dupa aceea se consteintizeaza pe sine satanist.
Satanismul nu poate fi imprumutat dintr-un izvor oarecare exterior intr-o forma finala si acceptata ca atare asa cum oamenii primesc si accepta religia. Insasi esentei satanismului ii este foarte strain omul care accepta orice intr-o forma necritica din afara si pentru un astfel de om duhul satanismului este la fel de indepartat. Tratatele si postulatele de baza ale satanismului sunt redescoperite si reinventate de fiecare data de catre fiecare satanist inca de la inceputul drumului sau si abia mai tarziu el afla ca acesta si este de fapt satanismul. Religiosul primeste din afara o imagine despre lume, gata facuta, inchegata, structurata si o accepta fara critica ca fiind adevarata si demna de urmat. Satanistul nu se multumeste cu ceia ce i se ofera, analizeaza in mod critic tot ce vede, aude, citeste, astfel ajunge sa aiba propriile lui pareri despre viata, societate, razboi si pace, bogatie si saracie, fericire si durere…Acum sa aruncam o privire prin piata informatiei scrise? Cati in aceasta piata sunt religiosi si cati sunt satanisti? Dar ce se intampla in piata informatiilor vizuale (televiziuni, filme artistice si documentare…) ?
6. Satanismul nu propune un scop final care trebuie atins.
Toate religiile propovaduiesc un sfarsit al dezvoltarii sau evolutiei Universului la un moment dat, dar necunoscut, si cere de la adeptii sai atingerea unei anumite stari inclusiv spirituale ( adica de constiinta) la acel moment. Satanismul presupune insa, ca evolutia nu poate avea anumite limite si granite. Fiinte rationale sunt multiple ca numar, de aceea ele tot timpul se vor uni si asocia in structuri colective. Nivelele de rationalitate (de constiinta) ale lor sunt diferite si din aceasta cauza tot timpul vor exista fiinte care prin ratiunea, intelegerea si inteligenta lor vor depasi restul lumii in acea epoca, sau perioada de timp. De aici rezulta ca satanismul ca si conceptie despre cei ce merg in fruntea majoritatii nu isi va pierde actualitatea niciodata. Asta inseamna oare ca cei ce merg in fata, deschizatorii de drumuri (si de constiinte), progresistii, rationalistii…sunt satanisti ?
7. Satanismul nu pretinde cerinte morale de la adeptii sai.
Morala este necesara acelor oameni care nu pot sa isi asume responsabilitatea luarii diferitelor hotarari si decizii. Acestia din urma sunt cei mai numerosi, si din aceasta cauza, majoritatii ii este strict necesar conceptul de morala. (Morala este o formă a conştiinţei sociale care reflectă şi fixează idei (idei fixe), concepţii, convingeri privind comportamentul individului în societate). Religia este destinata majoritatii oamenilor si de aceea aceasta tot timpul poarta cu sine morala. Satanismul este destinat celor care prin nivelul lor de ratiune sunt mai sus decat majoritatea omenirii si de aceea acestia sunt todeauna gata sa poarte pe umerii lor responsabilitatea actiunilor proprii iar pentru aceasta nu au nevoie de morala. Acum ganditi-va si singuri cine e satanist si cine nu. Apropo, tu unde crezi ca te incadrezi ?
8. Cu cat este mai vechi un text cu atat mai mica este valoarea lui pentru satanism si cu atat mai mare este pentru religie.
Orice intelepciune este o creatie a acelor timpuri. Intelepciunea oamenilor preistorici ne va parea noua astazi ca fiind una naiva si primitiva, banala. Religia tinde foarte mult sa se pastreze neschimbata, deoarece orice schimbare aduce cu sine indoiala de autenticitate si credibilitate - nu numai asupra modului de descifrare si interpretare a dogmelor, versetelor, ritualelor vechi ci si asupra celor noi, sau tot ce apare ca fiind nou. Satanismul este o metoda de a ramane tu insuti si neincetat sa te transformi, sa te modifici. Din acest motiv religiile canonizeaza literatura trecutului iar satanismul creaza literatura viitorului. Iti place literatura stiintifico-fantastica, te intereseaza noile descoperiri ale stiintei si tehnologiei? Apopo, unele organizatii special se lupta pentru a pastra religiile intr-un regim fara de schimbare, pentru a le fi usor sa le distruga atunci cand va fi cazul. Acestea stiu ca pastrant ceva intr-un regim lipsit de schimbare, de inovare, de noutate, inseamna a face acel lucru amorf, rece, iar tot ce este amorf si rece devine un lucru lipsit de viata si moare de la sine. La momentul oportun trebuie doar sa-i dai o mica lovitura si…,,dar noi nu avem nici o vina, a murit de la sine. Asa e in viata unele lucruri dispar altele apar…,,
9. Religia tinde sa coboare dumnezeitatea pana la nivelul omului, satanismul tinde sa ridice omul pana la nivelul de dumnezeitate.
Religia infatiseaza dumnezeul ca pe o fiinta din carne si sange, comparabil cu omul, si il inzestreaza pe acesta cu toate slabiciunile umane : dependenta unul fata de altul si fata de oameni, gelozie, razbunare, patimi, placerea fata de mancare si vin. (Cititi Biblia) Satanismul insa afirma ca exista printre neamul omenesc unii care sunt capabili sa fie mai mult decat niste simple fiinte din carne si oase si care se pot elibera in interiorul lor de tot ceea ce este slab si uman, putand sa se compare in maretia si puterea lor cu legendarii zei si dumnezei. Omul care tinde spre putere mai degraba cuprinde a doua varianta si ii place mai mult decat sa traiasca vesnic ca o insecta asteptand de la Dumnezeu mila. ,,Tu poti ajunge campion al orasului, regional, pe tara, european, continental, mondial, tu poti sa ajungi sus, mai sus, sus de tot, tu poti fi un dumnezeu…,, Cunoasteti astfel de cuvinte ? Traim oare intr-o societate satanista sau ?
10. Satanismul nu ofera raspunsuri temeinice, ca la carte, intr-o forma finala la toate intrebarile.
Religiile incearca sa atraga catre ele omamenii prin a le raspunde la interbarile lor vesnice, despre viata, dumnezeu, bine si rau, corect si incorect, sensul vietii si al evolutiei… intrebari carora la momentul actual este imposibil de a le oferi un raspuns cinstit si onorabil. Religia este o dogma destinata celor care se infricoseaza in fata necunoscutului si care se potolesc usor cu cateva minciuni. Acestora le place minciuna si chiar o cersesc, (minte-ma frumos) de aceea foarte greu pot accepta adevarul. Satanistul nu se teme de necunoscut si de sine statator cauta propriile raspunsuri la intrebarile sale nedorind sa se minta pe sine insusi. De unde si cand a provenit Universul, sau viata pe pamant, ce se va intampla cu noi dupa moarte (daca exista viata dupa moarte) – despre toate acestea si multe altele satanistii exprima todeauna exclusiv numai parerile, banuielile, supozitiile lor proprii. Satanismul nu este un set de raspunsuri gata pregatite, raspunsuri finite, ci este o metoda de a descoperi si de a primi toate aceste raspunsuri in forma individuala. Credinciosul este un visator, satanistul un realist. Credinciosul traieste in vitor, satanistul pentru prezent (Dupa noi – Potopul!) Religiosul viseaza, satanistul rationalizeaza, unul ca si cum doarme celalalt este treaz si de veghe. Acum cum e ? Mai intelegeti ceva?
11. Religia tinde sa uniformizeze gandirea adeptilor sai, pe cand satanismul tinde sa diversifice gandirea si unghiurile de vedere a adeptilor.
Satanismul este o conceptie despre lume a oamenilor al caror ratiune este mai inalta decat a majoritatii. O minte inaintata, tocmai de aceea este inaintata deoarece este capabila sa exprime ganduri, idei, care nu le trec prin mintile altor oameni ce fac parte din majoritate si de aceea doua minti inalte niciodata nu pot fi deacord una cu alta. Tot timpul se afla in contradictie, in antiteza. La restul oamenilorm, cu cat mai putin este dezvoltata mintea lor, cu atat mai putine idei si ganduri pot exprima despre ceva si de aceea cu atat mai mult acord si intelegere exista intre ei. Majoritatea oamenilor sunt de acord unul cu altul in saracirea mintii lor – si tocmai pentru ei este creata si predestinata religia. Voi stiti deja ca umanitatea a ajuns pana unde a ajuns datorita mintilor inalte care mereu se confrunta intre ele creand astfel o teza, fata de care mai tarziu alte minti inalte dezvolta o antiteza si dupa un timp vine o alta minte inalta si creaza o sinteza. Teza, antiteza, sinteza, lumea se misca se se invarte in jurul acestora. Fara comentariu.
12. Satanismul nu tinde sa se incorporeze in structurile statale.
Scopul religiilor – este de a induce subtil valorile, scopurile si idealurile sale a unui numar cat mai mare de oameni, iar daca este posibil – intregii societati. De aceea orice religie reprezinta o organizatie sociala si statala ce tinde necontenit sa-si mareasca numarul reprezentantilor si randurile adeptilor sai. In acelasi timp valorile si idealurile sataniste din start nu pot fi intelese de majoritatea oamenilor si nu pot fi impartasite de catre acestia prin caracterul lor. Satanistii pot controla unele sau alte structuri, inclusiv si de natura statala sau mondiala, dar numai cu scopuri si beneficii proprii (ceea ce de fapt se si intampla in lume. Sau vreti sa spuneti ca atunci cand se faceau ,,marele privatizari,, acei oameni se gandeau la beneficiul vostru ?) si nu cu scopul de a insufla societatii umane valorile si idealurile satanice, lucru care ar fi inca de la inceput absolut inutil. Astfel unii sunt tacuti si facuti iar altii zbeara prin toata tara si unii la altii dar nu fac nimic.
13. Satanismul nu considera omul coronamentul , incununarea creatiei.
Religiile afirma ca dumnezeu manifesta in legatura cu oamenii o evidenta neindiferenta; el se coboara pe Pamant, luandu-si chip uman, sau daruindu-si unele din puterile sale cuiva dintre oameni – si toate acestea in numele si pentru ca oamenii sa vada sinceritatea lui si sa incerce de a-si construi viata pe Pamant intr-un mod cat mai placut pentru Dumnezeu. Atunci cand apare pe Pamant o fiinta a carei minti si ratiune este mai inalta, mai puternica decat a restului oamenilor – simpatia Satanei va fi in intregime de partea acelei fiinte si din acel moment oamenii vor deveni pentru acesta nu mai mult interesanti decat insectele - sa zicem, sau pur si simplu o masa de oameni care nu stiu ce vor si incotro se duc. Cum crede-ti ca gandesc cei de sus, de foarte sus despre voi ? Cand dau o lege anume, instaureaza o dictatura sau o democratie se gandesc la voi ca la oameni? Sau ca la niste mecanisme sociale de crestere a profitului… ? Eu nu comentezi nimic, dar tu poti sa te gandesti la asta.

Acum ca ai terminat de citit acest text,priveste si analizeaza cu multa atentie aceste imagini. http://picasaweb.google.ru/mmmsinsin/LUMEASIMBOLURILORInLUMEANOASTRA#
Incearca sa intelegi de ce imaginile sunt asezate intr-o anumita ordine, ce au in comun, ce vor sa spuna. Incearca sa intelegi in ce lume traiesti. Te-ai gandit vre-o data de ce lumea este organizata asa cum este, de ce traiesti asa cum traiesti? Ce misca lumea asta, ce o face sa se invarta tot timpul in jurul unui si aceluiasi centru de gravitatie, de ideologie, de ,,valori,,? Crezi, in ce crezi, de ce crezi, ce te face sa crezi, pana cand o sa crezi? De ce in loc sa stii te multumesti cu a crede? Preferi sa crezi in loc sa depui efort de cunoastere? Te cunosti cat de cat pe tine insuti sau iarasi preferi sa crezi ca esti doar un surubel neinsemnat in toata aceasta masinarie a vietii? Ai dobandit intruchipare umana - mare victorie,si ce faci cu asta, ce faci cu tine, ce faci cu oamenii care te inconjoara, unde te indrepti si de ce, ce vreai sa dobandesti si la ce iti va servi? Fa un astfel de exercitiu. S-ar putea sa te uimeasca rezultatul.
Poti sa mai citesti si textul ,,Securitatea Globala,, Citeste atent si printre randuri, dezvolta idile, aprofundeaza si spune-ti parerea. Comenteaza.
Acum astept comentariile tale. Chiar imi este extrem de interesant ce si cum gandesti.

Anatol Basarab

2 comentarii:

  1. interesant articolul si sper sa il citeasca cit mai multi,poate fi o poarta pentru schimbarile de structura ale ,,erei varsatorului,

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pacat ca unii oameni mai dorm si inca, nu-si dau seama de realitate.Va felicit pentru curajul de a publica aceste articole.Imi pare rau pentru aceia care stramba din nas la auzul tarilor ca India,China si Rusia.Sunt de acord cu ceea ce ati scris despre America, un adevar dureros ca indienii traiesc in rezervatii in tara lor pana la urma.Valentina, socio-psiholog,valentina_cris@email2me.net

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1